ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Αλέξης Τσίπρας: ο προσκυνημένος κατά φαντασίαν "επαναστάτης"

Ποια "νίκη" απεργάζεσαι βρε προσκυνημένε Αλέξη;
Τη "νίκη" του ξεπουλήματος όλης της χώρας; 
Τη "νίκη" του ξεπατώματος των γερόντων μέσω της υπεξαίρεσης των συντάξεών τους;
Τη "νίκη" των λουκέτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;
Τη "νίκη" του "ναι σε όλα" στους δανειστές που καταγγέλλεις ως δυνάστες, ενώ συγχρόνως τους γλείφεις να σου ρίξουν κανένα κοκαλάκι;

Εκτός κι αν νομίζεις ότι επειδή δεν φοράς γραβάτα κάνεις κι εσύ επανάσταση. Διότι μόνο σε αυτό το σημείο μοιάζεις στον Φιντέλ Κάστρο. Κατά τ' άλλα, είσαι εξουσιομανής αχυράνθρωπος, και πρωταθλητής της κωλοτούμπας, του θράσους και της υποκρισίας. Είσαι για γέλια αλλά και για κλάματα...

Τελικά τι χρειάζεσαι άραγε για να έρθεις στα συγκαλά σου; Ψυχίατρο ή εξορκιστή; Μάλλον μια αληθινή επανάσταση χρειάζεσαι που θα μπαγλαρώσει ισόβια εσένα, τη λυκοσυμμορία ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους προκατόχους σας στις καρέκλες της εξουσίας.
Μόνον έτσι θα ξεβρομίσει ο τόπος και θα υπάρχει ελπίδα οι Έλληνες να δουν άσπρη μέρα.


«Σήκω Κάστρο να τον δεις…
Ο Τσίπρας σε ένα ντελίριο υποκρισίας. 
 Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν οποιοσδήποτε Έλληνας πρωθυπουργός, και φυσικά ο Αλ. Τσίπρας, έσπευδε να αποτίσει με σεμνότητακαι κυρίως με ειλικρίνεια, χωρίς διάθεση φτηνής εκμετάλλευσης και φτηνούαντιπερισπασμούφόρο τιμής στον εκλιπόντα μεγάλο επαναστάτη Φιντέλ.
Ο Τσίπρας, όμως, έσπευσε στην Αβάνα με περισσή θρασύτητα και αλαζονεία και ιδιαίτερα με διάθεση ευτελούς καπηλείας του Φιντέλ για λόγους κυνικής εσωτερικής κατανάλωσης.
Δεν είναι δυνατόν ο Αλ. Τσίπρας να λέει στις δηλώσεις του από την Αβάνα ότι ο Φιντέλ ενέπνευσε την επαναστατική φλόγα όχι μόνο στον Κουβανέζικο λαό, όχι μόνο στη Λατ. Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο και αυτή η επαναστατική φλόγα που ενέπνευσε  ο Φιντέλ να μεταφράζεται από τον ίδιο, με την πρώτη δυσκολία και πίεση, σε μια ταπεινωτική και εξευτελιστική μνημονιακή συνθηκολόγηση.
Δεν είναι δυνατόν, στις ίδιες δηλώσεις του, ο Τσίπρας να ισχυρίζεται, με τόση ευκολία και τόσο ψεύτικα, ότι "τον λαό της Κούβας και της Ελλάδας ενώνει η μεγάλη αξία της κοινωνικής απελευθέρωσης", όταν ήταν αυτός που ξεπούλησε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού για να το μετατρέψει, περιφρονώντας τη θέλησή του για μνημονιακή κοινωνική απελευθέρωση, σε νεοαποικιακό ΝΑΙ της παράδοσης του λαού μας και του εξευτελισμού της πατρίδας μας.
Μπορεί ο Φιντέλ να είναι νεκρός, μπορεί αρκετοί από τους γραφειοκράτες που τον έχουν διαδεχθεί να σκέπτονται μόνο με όρους δημοσίων σχέσεων, αλλά υπάρχουν και στην Ελλάδα και στην Κούβα αρκετοί, πολύ περισσότεροι απ’ όσο νομίζουν οι έμποροι της πολιτικής αγοράς, που καταλαβαίνουν την υποκρισία, την ψευτιά και τον ξεπεσμό.
Πράγματι Αλ. Τσίπρα έχει και η Ευρώπη δυνάστες, όπως είπες στον επικήδειο σου. Μόνο που εσύ είσαι διεκπεραιωτής των εντολών τους και υπάλληλός τους και παίζεις ανεπίτρεπτα και χωρίς καμιά ντροπή κακότεχνο θέατρο πάνω από τη τέφρα ενός επαναστάτη, τον οποίο οι περισσότεροι υβρίζουν σκαιότατα και μερικοί ασελγούν για εσωτερική κατανάλωση στη μνήμη του.
Λίγη ειλικρίνεια και σεμνότητα δεν θα έβλαπτε».
ΜΑΙΡΗ ΗΛΙΑΔΗ