ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Κώστας Ζουράρις: τρελός ή μισότρελος;

Χαμένος στην πολιτική μπόχα...

Να που ήρθε και η ώρα του Ζουράρι να υπουργοποιηθεί κι αυτός σε μια κατοχική κυβέρνηση! Κανένας τρελός δεν χάνεται! 
Και πώς το κατάλαβα ότι είναι τρελός; Εύκολο! Δια της εις άτοπον απαγωγής. Σκέφτηκα, αν ο Ζουράρις ήταν γνωστικός δεν θα ξέρναγε τις αλήθειες που ξέρασε, διότι η σοφή παροιμία λέει ότι μόνο "από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την Αλήθεια"!
Μικρός δεν είναι στα 76 του. Άρα αναγκαστικά θα είναι τρελός, συμπέρανα. Διότι αν είχε συναίσθηση του τι λέει, κι αν καταλάβαινε ότι με αυτά που λέει αυτοξεφτιλίζεται, διότι άλλα λέει κι άλλα κάνει, δεν θα δεχόταν να βρίσκεται ούτε στην κατοχική Βουλή ούτε στην κατοχική κυβέρνηση από χτες... 
Θα πει κάποιος, μπορεί να μην είναι τρελός ο άνθρωπος αλλά απλά κυνικός, αναξιοπρεπής και καρεκλολιγούρης...

Κώστας Ζουράρις: «Eίπα στους αγρότες "να διαδηλώνετε συνεχώς, να μας ρίξετε, να ρίξετε την κυβέρνηση για να φανεί στην Ευρώπη ακριβώς αυτή η κτηνωδία των χρηματοκοπριτών που βρίσκονται στις Βρυξέλλες, για να δουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες καταστροφής"».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Κώστας Ζουράρις, υπογραμμίζοντας ότι βαθύτατη πολιτική του πεποίθηση είναι ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαδηλώσεις σ' ολόκληρη τη χώρα.
«Τώρα, εμείς είμαστε και δαρμένοι και ξεφτιλισμένοι, θα είμαστε συνεχώς υπόδουλοι, ενώ με μια σύγκρουση μπορεί να επέλθουν αποτελέσματα, τα οποία ίσως είναι καλύτερα» τόνισε ο βουλευτής στο «Πρακτορείο fm». (πηγή)

14/04/2016 - Κώστας Ζουράρις: «Όσο αναπνέει ο άνθρωπος, θα υπάρχει το ρουσφέτι. Όμως, για την αριστερά, το ρουσφέτι έχει μια ηθική και αριστοτελική διάσταση. Γιατί από το "όλο" χρησιμοποιείται για να βοηθηθεί το ατομικό, και αυτό που χρειάζεται στήριξη. Γι' αυτό για μας το ρουσφέτι έχει θετικό πρόσημο και είναι ηθικό πλεονέκτημα. Γιατί χρησιμοποιούμε την εξουσία για να βοηθήσουμε, όχι μόνο το γενικό, αλλά και ατομικά αναξιοπαθούντες που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή». Και επέμεινε: «Για μας το ρουσφέτι έχει θετικό πρόσημο και είναι το ηθικό μας πλεονέκτημα». (πηγή)

14/04/2016 - Κώστας Ζουράρις: «"Το ρουσφέτι είναι λίγο φυσικότερο από την φυσική αναπνοή. Εμείς οι Αριστεροί, το ρουσφέτι το ονομάζουμε ηθικό πλεονέκτημα… Αυτό θα λέμε εμείς όσο είμαστε στην Κυβέρνηση και μετά θα ξεχαστεί…" είπε ο Κώστας Ζουράρις. Μάλιστα, απευθυνόμενος στην αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου της συνέστησε να μην "κοπιάζει" να δικαιολογήσει τα πράγματα γιατί είναι σαν "να προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο"». (πηγή)«Μπορεί να χαρακτηριστεί επιστήμονας του λόγου και καλλιτέχνης της βωμολοχίας. Όμως, ακριβώς αυτός ο αιρετικός, παράδοξος, μπερδεμένος, προκλητικός και ιδιότυπος λόγος του - που συνδυάζει θρησκευτικές αναφορές, φράσεις αρχαίων και λαϊκές εκφράσεις ή βωμολοχίες - ήταν ανέκαθεν ένας ακατανίκητος πόλος έλξης προς αυτόν. 

Από τα χρόνια ακόμα που ήταν φοιτητής στο Παρίσι, από τότε που μάγευε τα γεμάτα Ρηγάδες αμφιθέατρα της δεκαετίας του '80, μέχρι σήμερα που εμφανίζεται στη Βουλή με t-shirt (που στέλνει μήνυμα για το χωριό του στην Κρήτη), το κλασικό γιλέκο - που δεν αποχωρίζεται ποτέ- και λέει λόγια που... τρελαίνουν τη μετάφραση όπως το πλέον πρόσφατο: "Οι Γερμανοί μας έπρηξαν τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος"». (πηγή)


Πάντως, ο τρελός μας έχει και τις αναλαμπές του, όπως άλλωστε όλοι οι τρελοί: