ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Ανασχηματισμός: φτηνό παιχνίδι εντυπώσεων της "δημοκρατίας"


"Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς", λέει η παροιμία. Αυτό συνέβη με τον ανασχηματισμό-σανίδα σωτηρίας που έκανε ο Α. Τσίπρας, ανακυκλώνοντας παλιά και φθαρμένα υλικά και προσθέτοντας κάποιους νέους και άπειρους στην κυβέρνηση των ερασιτεχνών, ως κράχτες.
Μια τέτοια περίπτωση είναι η νέα Υπουργός Εργασίας, και νεαρή στην ηλικία, Έφη Αχτσιόγλου.

Η Έφη Αχ-τσιόγλου επελέγη όχι μόνο για να συνεχίσει την αποτυχημένη και οδυνηρή για το λαό πολιτική του προκατόχου της κ. Κατρούγκαλου - λόγω της οποίας, υποθέτω, ο εν λόγω Υπουργός απομακρύνθηκε ως αποτυχών, αλλά και για έναν άλλο συμβολικό λόγο, που παραπέμπει σε μαύρο χιούμορ: Το πρώτο συνθετικό του ονόματός της εμπεριέχει αναστεναγμό - Αχ!- κι έτσι τα θύματά της όταν αναφέρονται με αγανάκτηση στο όνομά της θα αναστενάζουν φυσιολογικά χωρίς να αναγκάζονται να προσθέσουν απρεπείς λέξεις.

Τι δεν καταλαβαίνω; Να, δεν καταλαβαίνω γιατί απομακρύνεται ένας υποτίθεται επιτυχημένος υπουργός και αντικαθίσταται από τη νεαρή πρώην σύμβουλό του που θα συνεχίσει την πολιτική του; Αν δεν είναι αυτό ένα φτηνό επικοινωνιακό τρικ για στάχτη στα μάτια του λαού, τότε πείτε μου παρακαλώ τι είναι;

Βέβαια η κ. Αχ!-τσιόγλου, εκτός από την ηλικία της που ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι είναι πλεονέκτημα, έχει δώσει εξατάσεις στην κυβίστηση (κωλοτούμπες) κι έχει περάσει με άριστα. Μεγάααλο προσόν
αυτό για την καραμνημονιακή κυβέρνηση της "Αριστεράς"!


«Η Έφη Αχτσιόγλου, ένα πρόσωπο που υπήρξε σύμβουλος του Γιώργου Κατρούγκαλου, σήμερα απολαμβάνει μια "καυτή" καρέκλα στο πλευρό του πρωθυπουργού, στο υπουργείο Εργασίας.

 Η κυρία Αχτσιόγλου κατέφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση. 


Το νέο "αίμα" έχει γεννηθεί το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου. Η διδακτορική διατριβή της αφορά το Εργατικό Δίκαιο. 


 Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας. Ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015, ενώ είναι διδάκτορας ερευνήτρια με πολλά επιστημονικά και κομματικά ένσημα». (πηγή)


Γιώργος Κατρούγκαλος: «Το υπουργείο Εργασίας διαχειρίστηκε δύο πολύ κρίσιμα ζητήματα, την περίοδο που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει την υπουργία.

Το ένα έχει ήδη ολοκληρωθεί - νομίζω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - ενόψει των συνθηκών και ήταν η ασφαλιστική μεταρρύθμιση. 


Όταν λέω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεν ισχυρίζομαι και ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι οι συντάξεις που δίνονται τώρα είναι υψηλές. Το αντίθετο. Ισχυρίζομαι ότι είναι αυτές που μπορεί να δώσει τώρα η οικονομική κατάσταση.


Επίσης, μέσω της μεταρρύθμισης, εξαλείψαμε τις δομικές αιτίες που παρήγαγαν τα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος και το κάναμε με όρους ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως κάθε μεταρρύθμιση της αριστεράς. 


Το δεύτερο θέμα που διαχειρίζεται το υπουργείο - και αυτό είναι στην εξέλιξή του - είναι οι εργασιακές σχέσεις, η ανάγκη να επιστρέψει η Ελλάδα στην κοινωνική Ευρώπη. 


Η συνέχεια της διαπραγμάτευσης εξασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο, γιατί η νέα υπουργός ήταν άμεσο στέλεχος - της δικής μου επιλογής- η Διευθύντρια του Γραφείου μου με άμεση συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις. 


Επομένως, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σαν να ήμουν εγώ εκεί. 

Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας για την επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να γυρίσει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα». 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
=============

Και επειδή ο κ. Τσίπρας - κρίνοντας από τον εαυτό του, χα, χα, χάαα - θεωρεί ότι από μόνο του το νεαρό της ηλικίας για έναν υπουργό σημαίνει ικανότητα και επάρκεια, επιφύλαξε ιδιαίτερη υποδοχή σε αυτά τα μέλη της καινούργιας κυβέρνησης για γέλια και για κλάματα. Καμαρώστε πώς κάθονται στους καναπέδες σαν αγάδες, από το πολύ άγχος για τη δουλειά που τους περιμένει:«Συζήτησαν για τα άμεσα καθήκοντα της κυβέρνησης και ειδικότερα για τα χαρτοφυλάκιά τους.  

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε μετά την ορκωμοσία με τα (ηλικιακά) νεότερα μέλη της κυβέρνησης και σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, συζήτησαν για τα άμεσα καθήκοντα της κυβέρνησης και ειδικότερα για τα χαρτοφυλάκιά τους. 
Αναφερόμενος ο κ. Τσίπρας στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, παρότρυνε: "Προχωρήστε με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης"». (πηγή)