ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Χωρίς δώρα η αυριανή επίσκεψη του απερχόμενου πλανητάρχη Ομπάμα

Τσίπρας προς Ομπάμα: "Αγάπη μου θα μου λείψεις!"


Προς τι ο ενθουσιασμός και οι προσδοκίες από την αυριανή επίσκεψη του Ομπάμα; Τι μπορεί να κάνει για την Ελλάδα ένας αποδοκιμασμένος - στο πρόσωπο της Κλίντον - πλανητάρχης;
ΤΙΠΟΤΑ απολύτως!
Προς τι λοιπόν οι τυμπανοκρουσίες και οι αλαλαγμοί; Όταν κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του στο Λευκό Οίκο δεν μπόρεσε, και μάλλον ούτε θέλησε, να παρέμβει αποφασιστικά για να λυθεί κάποιο, έστω, από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία επτά χρόνια, θα το κάνει τώρα που ταπεινωμένος απέρχεται;
Αλλά εμείς οι Έλληνες αρεσκόμαστε στο να τρέφουμε αυταπάτες και να βλέπουμε "φίλους" εκεί που πίσω από τη μάσκα του συμμάχου κρύβονται φίδια φαρμακερά. Εθελοτυφλούμε.

Το πολύ που μπορεί να κάνει ο Μπαράκ στην επίσκεψή του αυτή είναι να συνάψει καμιά συμφωνία με το καμένο χαρτί, τον Πάνο Καμμένο, για να μας πουλήσει τίποτα αεροσκάφη δεύτερης και τρίτης γενιάς που έχουν για πέταμα.

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αμερική έχει χρέος 19 τρισ. δολάρια, όπως διάβασα εδώ, - προίκα στον Τραμπ - και το μόνο που τη σώζει, σύμφωνα και με την εθνική της παράδοση, είναι ένας "good old war", όπως κυνικά εκφράζονται κατ' ιδίαν οι πολεμοχαρείς του αμαρτωλού αμερικάνικου κατεστημένου. Και τώρα δεν μιλάμε πια για έναν περιφερειακό πόλεμο για δήθεν αποκατάσταση της "δημοκρατίας" από αέρος, όπως έκαναν στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία στο Ιράκ, στη Λιβύη και τώρα στη Συρία (που ακόμη αντιστέκεται), αφήνοντας πίσω τους ΧΑΟΣ. Μιλάμε για Παγκόσμιο Πόλεμο - κούφια η ώρα που τ' ακούει.

Τι μπορεί λοιπόν ένας απολύτως αποτυχημένος απερχόμενος Πρόεδρος να κάνει για την Ελλάδα; Το μόνο που κάνει 7 χρόνια τώρα είναι να μας κουνάει το δάχτυλο και να λέει να εφαρμόσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις της Τρόικα για να παραμείνουμε στο ευρώ. Το ίδιο θα μας πει και αύριο: "Μεταρρυθμίσεις γιατί χαθήκατε!"
Το ότι όλοι οι νομπελίστες οικονομολόγοι βοούν ότι οι μεταρρυθμίσεις - διάβαζε δολοφονική λιτότητα και ξεπούλημα της χώρας - μας έχουν οδηγήσει από το κακό στο χειρότερο δεν το βλέπει, δεν το ακούει, δεν το γνωρίζει και ούτε τον συμφέρει να το μάθει.

Παπαγαλίζει κι αυτός μαζί με τη Μέρκελ, το Σόιμπλε, την Κριστίν Λαγκάρντ, κ.α. άσχετους αξιωματούχους της ΕΕ: Μεταρρυθμίσεις και πάλι μεταρρυθμίσεις!

Και όμως, άλλα έλεγε ο Πρόεδρος Ομπάμα στις 02/02/2015 : «Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να ξεζουμίζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους. (...) 
Νομίζω ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά, έπρεπε να δρομολογήσουν μια σειρά από αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%, αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε το πολιτικό σύστημα».

Ωστόσο, την ίδια μέρα είχε πει και το άλλο αποκαλυπτικό, θέλοντας να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή: «Νομίζω ότι αναγνωρίζουν η Γερμανία και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, από το να βρεθεί εκτός αυτής. Είναι μία κατάσταση που στις αγορές δεν αρέσει».

Με άλλα λόγια, δεν έχει σημασία τι συμφέρει την Ελλάδα, αλλά τι θέλει η Γερμανία και οι άλλοι και τι αρέσει στις αγορές!

Στις 12/11/2016 ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε τα εξής: «Όσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ.
Θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους».

Προσέξτε πόσο φειδωλός είναι στις υποσχέσεις του ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος: Θα προτρέψει τους πιστωτές για ελάφρυνση του χρέους!
Αρκεί  βέβαια εμείς να προσέχουμε τους μετανάστες στους οποίους έκλεισε τα σύνορα η Ευρώπη!
Αρκεί να συνεχίσουμε τις "μεταρρυθμίσεις"- ξεζούμισμα που το Αμερικανο-ελεγχόμενο ΔΝΤ διατάσσει. Τα υπόλοιπα θα τα πει κατ' ιδίαν στον Τσίπρα.

Κατά τ' άλλα, λόγω της παγκόσμιας "δημοφιλίας" του Ομπάμα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στις λεωφόρους που θα κινηθεί το επόμενο 48άωρο, κι έτσι οι δημοκρατικοί πολίτες της Αθήνας θα στερηθούν τη χαρά να τον "χειροκροτήσουν" και να τον "επευφημήσουν" ως μεγάλο "φιλέλληνα" και "ευεργέτη" μας.