ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Με γρίφους και αποσιωπητικά η συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στον Α. Παπαχελά


Γνωρίζει, ανησυχεί,  αναφέρεται στα "ξένα κέντρα" που υλοποιούν κάποιο σκοτεινό σχέδιο εναντίον της Ελλάδας, αλλά δεν μιλάει έξω από τα δόντια ο κ. Ιερώνυμος! Μασάει τα λόγια του, αφήνοντας απλώς υπονοούμενα, για να μην γίνει... "αποσυνάγωγος"... 
Προκαθήμενος της Εκκλησίας για κλάματα...


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εμείς βοηθάμε προς κάθε κατεύθυνση. Αλλά φοβάμαι ότι η φιλοξενία των ξένων, των προσφύγων, έχει γίνει λίγο επαγγελματική. Κι όταν αυτά γίνονται επαγγελματικά, μετά από 3-4 χρόνια, θα μάθουμε τα νέα και τότε θα τα ξανακουβεντιάσουμε πάλι.

Α. Παπαχελάς: Ότι βγαίνουν χρήματα, δηλαδή, υποθέτω.


Αρχιεπίσκοπος: Ε, Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο.


Α. Παπαχελάς: Βλέπετε εσείς πραγματικό κίνδυνο ισλαμοποίησης της χώρας; Διότι τα νούμερα είναι πάρα πολύ μικρά σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας.


Αρχιεπίσκοπος: Δεν είναι κίνδυνος ισλαμοποίησης όταν πιστεύουμε ότι αυτοί ήρθαν και θα πάνε στις πατρίδες τους. Δύσκολο. Αλλά δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Είναι μία απόπειρα αλλοίωσης, από κέντρα που ξέρουμε, αυτού του τόπου. Να μην είναι μόνο η γλώσσα η ελληνική, να μην είναι μόνο η θρησκεία η ελληνική, να μην είναι μόνο η συνείδησις η ελληνική. Ο τόπος μας προχωράει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστιανισμό. Εκείνοι που δεν το βλέπουνε είναι μακριά νυχτωμένοι. 


Α. Παπαχελάς: Δεν πιστεύετε δηλαδή ότι μία ράτσα με τόσο μακριά οικογένεια...


Αρχιεπίσκοπος: Εκείνοι που το βλέπουνε χαίρονται γιατί βλέπουνε και το καμαρώνουνε γιατί βλέπουνε ότι το πρόγραμμά τους και το όνειρό τους πραγματοποιείται.


 Α. Παπαχελάς:  Δεν βλέπετε δηλαδή ότι ένα γένος που έχει πάρα πολλές εκατονταετίες, αιώνες πίσω του θα μπορέσει να αφομοιώσει και αυτούς τους ανθρώπους, και θα είναι ένα μεγάλο χωνευτήριο στο τέλος της ημέρας.


Αρχιεπίσκοπος: Αυτό είναι το όνειρο. Ο Μουσουλμάνος δεν αφομοιώνεται από τον Έλληνα, από την Ορθοδοξία. Δεν μπορεί. Ορθοδοξία και Μουσουλμανισμός...  Κατ' αρχήν δεν είναι θρησκεία ο Μουσουλμανισμός. Δεν μπορεί. Τα πράγματα έδειξαν 500 χρόνια... Εξαιρέσεις υπάρχουν. Μεικτοί γάμοι θα υπάρξουν, λίγοι. Το Μουσουλμανικό στοιχείο δεν αφομοιώνεται. Μάλλον εμείς θα πάμε προς τα εκεί, και όχι αυτοί προς εμάς.


 Α. Παπαχελάς: Για το θέμα της ανέγερσης του τζαμιού στην Αθήνα; 


Αρχιεπίσκοπος: Κοιτάξτε, ο μακαρίτης ο Αρχιεπίσκοπος (Χριστόδουλος) το είχε δεχτεί αυτό το πράγμα. Κι εγώ όταν ήρθα είπα "ναι". Τώρα όμως είμαι επιφυλακτικός. Ότι δεν είναι καιρός για τέτοια πράγματα. Θα μπορούσε να αναβληθεί κατά τη δική μου την άποψη έως ότου να ξεκαθαρίσει το θέμα των Μουσουλμάνων που θα μείνουν εδώ. Που δικαιούνται. Αν όμως είναι περαστικοί, τι χρειάζεται αυτό. Τι θα κάνουμε σήμερα; Τίποτα δεν θα κάνουμε. Κι αυτό να γίνει, ποιος θα το διοικήσει; 

Πρώτον. Τι θα είναι αυτό; Θα είναι ένας τόπος προσευχής ή θα είναι ένας χώρος διδασκαλίας; Και ποιος θα διδάξει εκεί πέρα Μουσουλμανισμό; Θάταν πρόβλημα αυτό.
 Και ο άλλος ο κίνδυνος ότι θα γίνει αφορμή πολέμου μεταξύ των Μουσουλμάνων. Σε ένα τζαμί ποιος θα πάει; Θα πάνε οι Σιίτες, θα πάνε οι Σουνίτες, θα πάνε οι άλλες ομάδες; Θα πάνε οι Πακιστανοί που δεν πάνε στο Ιράν, ξέρω 'γω;

Από κει θ' αρχίσει ένας άλλος καυγάς εσωτερικός που η κυβέρνηση, όποια θα είναι, ο υπουργός όποιος θάναι, θα έχουν πολύ μεγάλους μπελάδες, αλλά και ο ελληνικός λαός θα υποφέρει. Επομένως είναι μία μεγάλη δοκιμασία, ένα μεγάλο πρόβλημα, και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Αυτή είναι η δική μου θέση, η προσωπική. Δεν εκπροσωπώ κανέναν. Είμαι επιφυλακτικός. 


Πρέπει να δούμε πού θα καταλήξει αυτό το θέμα και στη συνέχεια να επιβάλουμε όρους και όρια. Και μην ξεχνάμε, ότι όσοι έρχονται εδώ, και χθες είχαν έρθει από τις Βρυξέλλες, και κουβεντιάζουμε, όλοι μιλάνε για τους Μουσουλμάνους, για βοήθεια στους Μουσουλμάνους, αλλά υπονοούν ότι θα μένουν στην Ελλάδα.  Να βοηθάνε. αλλά αυτοί να βάζουν πασσάλους και σύρματα για να μην πάνε εκεί πέρα οι Μουσουλμάνοι.

Επομένως το πρόβλημα είναι, όπως είχα πει και άλλοτε, κλπ., για να μην τα επαναλαμβάνω, είναι ένα πρόγραμμα, είναι κάτι που είχε προγραμματιστεί και εκτελείται κατά γράμμα.

****

 Πυγολαμπίδα: Από ποιους, τι, και γιατί, είχε προγραμματιστεί, κύριε Ιερώνυμε; Από τους εξωγήινους; Από τους αμελέτητους; Ποιοι είναι εκείνοι που χαίρονται διότι το προαιώνιο πρόγραμμά τους εκτελείται κατά γράμμα; Ποια είναι αυτά τα κέντρα που "ξέρουμε" αλλά φοβάστε να τα κατονομάσετε;
Γιατί φοβάστε; Δεν έχουμε δημοκρατία και ελευθερία του λόγου;  (Χι, χι, χι, να λέμε και κανένα ανέκδοτο...)

Και πώς θα προλάβουμε το κακό, αν ο λαός βρίσκεται σε σκοτάδι και άγνοια και ο Αρχιεπίσκοπός τους, που ξέρει και ανησυχεί, κρατάει το στόμα κλειστό, μήπως δια τον φόβο των Ιου@@@ων;


Όσο για τον Παπαχελά, αυτός, σαν όλο το δημοσιογραφικό σινάφι, δεν ξέρει τίποτα για το "φόνο", δεν διαβλέπει κανένα κίνδυνο για την Ελλάδα, δεν υποψιάζεται κανένα κρυφό σχέδιο να υλοποιείται. Ζει στο μαγικό κόσμο της υπεραισιόδοξης, ανέμελης και καθοδηγούμενης άνωθεν και έξωθεν δημοσιογραφίας.


Βλέπετε, η υποκρισία είναι απαραίτητο "προσόν" για να ανέβει κανείς στην κορυφή της "δημοσιογραφικής" κλίμακας και να αποκοιμίζει το λαό με παραπληροφόρηση...