ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Κωστής Στεφανόπουλος: ο αποτυχημένος πρόεδρος της ΔΗΑΝΑ, επιτυχημένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

Εύχομαι να βρει ανάπαυση η ψυχή του Κωστή Στεφανόπουλου, τώρα που εγκατέλειψε το φθαρτό πανωφόρι της.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος  θα μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός που, ενώ απορρίφθηκε από τον λαό ως κομματάρχης, τιμήθηκε από τον ίδιο λαό ως εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτά τα σχιζοφρενικά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα της φαιδράς "δημοκρατίας"...
Συγχωρεμένος μεν ως είθισται, λόγω αναχώρησής από τον κόσμο της ύλης, βεβαρυμένος δε με πολλές πολιτικές αμαρτίες, έχει κι αυτός τη συμβολή του στη κατρακύλα της Ελλάδας στη σημερινή εξαθλίωση. Σαν τους περισσότερους πολιτικούς της χώρας μας, οι προσωπικές του φιλοδοξίες για ανάδειξή του σε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας επικράτησαν του συμφέροντος της χώρας, αλλά ο μετέπειτα επίσης αποστάτης από τη ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, τον αντάμειψε με πρότασή του για το ανώτατο - πλην διακοσμητικό - αξίωμα της χώρας.

Ας θυμηθούμε εν συντομία κάποιες αλήθειες που μας βοηθούν να αποτιμήσουμε το έργο και τις ημέρες του μακαρίτη πια Κωστή Στεφανόπουλου.
«Η ίδρυση της Δημοκρατικής Ανανέωσης (ΔΗΑΝΑ) στις 6 Σεπτεμβρίου 1985 ήταν αποτέλεσμα της πρώτης διάσπασης που πραγματοποιήθηκε στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο ηγεσίας. Η σύγκρουση εκδηλώθηκε ανάμεσα στους κυριότερους διεκδικητές της ηγεσίας στο κόμμα: τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, εισηγητή της φιλελεύθερης ανανέωσης του συντηρητικού πόλου στην Ελλάδα, και τον Κωστή Στεφανόπουλο, πρεσβευτή της παράδοσης του Καραμανλισμού. (...)
 Την 1η Σεπτεμβρίου του 1984, ο κ. Κ. Μητσοτάκης εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ, «κόντρα» στην επιθυμία του ιδρυτή του κόμματος και έχοντας στο πλευρό του τον απερχόμενο πρόεδρο Ευ. Αβέρωφ. Συγκεντρώνει 70 ψήφους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο κ. Κ. Στεφανόπουλος 41. Το 1985 η ΝΔ ( Σ.σ.: με 40,85% των ψήφων έναντι 45,82% του ΠΑΣΟΚ) χάνει και πάλι τις εκλογές από το ΠΑΣΟΚ.
Η εσωκομματική αμφισβήτηση ξεκινά και ο κ. Κ. Μητσοτάκης ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θέτει και πάλι υποψηφιότητα για ανανέωση της θητείας. Με 82 ψήφους υπέρ, ο Κ. Μητσοτάκης ανανέωσε τη θητεία του. Ο Κ. Στεφανόπουλος και 9 ακόμη βουλευτές της ΝΔ αποχωρούν και ιδρύουν τη ΔΗΑΝΑ...» 
(πηγή)
Θαυμάστε πολιτικό ήθος κοινοβουλευτικού άνδρα! Δεν του άρεσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ με την οποία εκλέχτηκε ο ίδιος βουλευτής και, αντί να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του, παίρνει 9 βουλευτές της ΝΔ και κάνει δικό του κόμμα!
«Ευνοϊκή συνθήκη για την ανάπτυξη της δυναμικής του νεοσύστατου κόμματος αποτέλεσε η θετική υποδοχή του από τα Μ.Μ.Ε. που πρόσκειντο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο Τύπος δημοσίευε καθημερινά τα ονόματα των αποχωρούντων και φιλοξενούσε συνεντεύξεις τους, ενώ η ελεγχόμενη από το κυβερνών κόμμα ΕΡΤ προέβαλε την "κρίση της Ν.Δ." και κυρίως τον πρόεδρο της ΔΗΑΝΑ, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. (...)
Η δυναμική αυτή αποδείχθηκε, ωστόσο, φθίνουσα...» 
Ο Κωστής Στεφανόπουλος παρέμεινε πρόεδρος του κόμματος αυτού μέχρι τον Ιούνιο του 1994, όταν η ΔΗΑΝΑ ανέστειλε τη δράση της καθώς δεν κατόρθωσε να εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ενόψει των προεδρικών εκλογών του 1995, ο Στεφανόπουλος προτάθηκε ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά. Με τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ εξελέγη στις 8 Μαρτίου 1995, κατά την τρίτη ψηφοφορία, με 181 ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΠΟΛΑΝ, ως ο πέμπτος Πρόεδρος Δημοκρατίας μετά τη μεταπολίτευση του 1974.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2000, επανεξελέγη από τη Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 269 ψήφους (161 από το ΠΑΣΟΚ, 101 από τη ΝΔ και 7 από ανεξάρτητους βουλευτές).

Το 2005 παρέδωσε την Προεδρία της Δημοκρατίας στον Κάρολο Παπούλια και αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή, η οποία κατρακυλούσε (πολιτικά, οικονομικά και ηθικά) από το κακό στο χειρότερο.

Η επανεμφάνισή του ωστόσο στο πολιτικό προσκήνιο το Δεκέμβριο του 2011, ύστερα από πολλά έτη σιωπής, με δηλώσεις στήριξης του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, δηλαδή του εθνοκτόνου μνημονίου, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο μου.

Ακούστε τώρα τις θέσεις του Κ. Στεφανόπουλου για την αναγκαιότητα της Κάθαρσης το 1989, που εξελίχθηκε σε φιάσκο και κουκούλωμα, όπως έγραψα στο βιβλίο "Τα Οψώνια της Δημοκρατίας".