ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Οι "Anonymous" αυτοσυστήνονται και στέλνουν επείγον μήνυμα στους πολίτες του κόσμου


Ποιοι είναι οι "Anonymous", τι πρεσβεύουν και πού στοχεύουν; 
Το κείμενο που ακολουθεί είναι ελεύθερη μετάφραση από το βιντεοσκοπημένο μήνυμα των "Anonymous" όπου  μας λύνουν αυτές τις απορίες.
Το video με τίτλο "Anonymous - URGENT Message to the Citizens of the World 2017" παρατίθεται στο τέλος του κειμένου που ακολουθεί:

«Πολίτες των εθνών όλου του κόσμου, είμαστε οιAnonymous”.
Αυτό είναι ένα μήνυμα από εμάς, από την αντίσταση, από την τελευταία γραμμή άμυνας.
Παρατηρούμε τα γεγονότα γύρω στον κόσμο και σας ενημερώνουμε, και, για να λέγεται η αλήθεια, είμαστε υπερβολικά δυσαρεστημένοι.
Η διαφθορά που διενεργείται από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο σε καθημερινή βάση, αστυνομικοί να δολοφονούνται σχεδόν καθημερινά, αυτό είναι αποτρόπαιο, και βρισκόμαστε εδώ για να φέρουμε τους διεφθαρμένους στη δικαιοσύνη.
Εάν κουράστηκες να βλέπεις  τον κόσμο, το μοναδικό μας σπίτι, να ξεσκίζεται σε κομματάκια για μια ψευδαίσθηση του πλούτου, που βασίζεται στο ότι οι άνθρωποι τοποθέτησαν ψεύτικη αξία σ’ αυτόν,
Εάν φοβάσαι την κυβέρνησή σου ή φοβάσαι μήπως ξυπνήσεις κάποιο πρωί με πόλεμο εναντίον της πόλης σου,
Εάν φοβάσαι μήπως η ζωή σου χαθεί επειδή έχεις πεταχτεί σε μάταια πεδία, μαχόμενος για κάποιον που δεν θα συναντήσεις ποτέ ή που δεν θα νοιαστεί ποτέ για σένα αλλά μόνο για τα χρήματα που λαμβάνει εξαιτίας σου,
Τότε φίλε μου είσαι μέρος της αντίστασης.
Αυτό το μήνυμα απευθύνεται στους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τη διεφθαρμένη και απρόθυμη κοινωνία, καθώς επίσης και στους ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται αλλά επιθυμούν κάτι περισσότερο στη ζωή τους από τα χρήματα μιας απασχόλησης.
Επιπροσθέτως, εμείς, όπως και σε σας κι εμάς, εμείς στο καθετί και στον καθένα, εμείς ως ιδέα, δεν θα καταστραφούμε ποτέ.
Οι ιδέες δεν μπορούν να αιχμαλωτιστούν, να σπάσουν ή να σκοτωθούν. 
Οι ιδέες δεν μπορούν να παρεμποδιστούν ή να σταματήσουν εντελώς. 
Οι ιδέες, όπως το θάρρος, είναι μεταδοτικές. Δεν μπορούν να διαιρεθούν.
Η ιδέα είναι στο νου. Δεν μπορείς να την πετάξεις στο καλάθι των αχρήστων. Δεν μπορείς να τη σβήσεις ούτε μπορείς να ξεχάσεις ότι είμαστε "Anonymous" και είμαστε μια ιδέα που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν.
Είμαστε μια ιδέα που δεν θα υποκύψει ούτε θα σταθεί αδρανής, όταν οι κυβερνήσεις μας διαπράττουν βίαιες πράξεις, εναντίον ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι υπηρετούν και προστατεύουν, σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Εάν είσαι κουρασμένος από την κυβέρνησή σου και το χρεοκοπημένο της σύστημα,
Εάν είσαι κουρασμένος από άτομα που δεν νοιάζονται για τον κόσμο μας, για τα δικαιώματά μας, για την κοινωνία μας και τις μελλοντικές γενιές,
Τότε εντάξου μαζί μας, προσχώρησε στην αντίσταση.
Τι έχεις κάνει μέχρι τώρα στη ζωή εκτός από του να γίνεις όπως τα άλλα 7 δισεκατομμύρια των ανθρώπων που περνούν μέσα από την ίδια διαδικασία;
Γνωρίζουμε ότι μας βλέπεις ίδιους με τον εαυτό σου τη στιγμή που κάνεις κλικ σ’ αυτό το βίντεο ή ακούς γι’ αυτό.
Η ώρα και η στιγμή έχει φτάσει διότι εσύ, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω σου, θέλεις αλλαγή προς το καλύτερο, θέλεις συμπόνια, θέλεις φροντίδα, θέλεις δικαιώματα και ανοιχτή κοινωνία που έχει θετική επίδραση χωρίς κυβερνητική παρέμβαση, θέλεις λιγότερη αξία στα ανθρώπινα αποκτήματα και περισσότερη αξία στην ανθρώπινη ζωή.
Γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ο λόγος που σκέπτεσαι να γίνεις "Αnonymous".
Παρόλα αυτά οι περισσότεροι άνθρωποι αγωνιούν για να επιτύχουν στη ζωή, αγωνιούν ότι δεν θα έχουν αρκετά χρήματα για να θρέψουν τις οικογένειές τους, αγωνιούν για το μέλλον, αγωνιούν ότι δεν θα έχουν χρήματα να πληρώσουν το ενοίκιο, αγωνιούν ότι κάποια μέρα θα γίνουν κάτι λιγότερο, ενώ οι άλλοι περίμεναν  κάτι μεγάλο απ’ αυτούς, αγωνιούν για την εμφάνισή τους, αγωνιούν  για το θάνατο.
Θέλεις κάτι περισσότερο από τη ζωή από του να γεννιέσαι, να μεγαλώνεις, να κάνεις χρήματα και να πεθαίνεις, όπως τα εκατομμύρια των ανθρώπων που με αυτά έλαμψαν, κι όλα αυτά για το τίποτα;
Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ, γι’ αυτό η αντίσταση. Δεν είμαστε σωτήρες σας. Είμαστε ανήσυχοι πολίτες που σχηματίστηκαν και πολλαπλασιάστηκαν από μια ιδέα που εξαγνίζει τον εαυτό της με ελευθερία και δικαιοσύνη.
Ήμασταν εδώ από την αρχή, από την αρχή σας, από τη γέννηση του καθενός και του καθετί. Μαχόμαστε για τα δικαιώματά σας, μαχόμαστε για σας και μπορούμε να σας ατενίσουμε διότι δεν επιθυμούμε φήμη ή κέρδος, αλλά ειλικρίνεια και ισότητα.
Παρόλα αυτά δεν είμαστε απλά ένα μεμονωμένο άτομο, ή ομάδα, ή κοινότητα που αποκαλούμε τον εαυτό μας "Αnonymous".
Δεν είμαστε απλά χαρακτήρες σαν αυτούς που τα Μίντια έχουν διαφθείρει. 
Είμαστε εσείς, είμαστε οι γείτονές σας, είμαστε οι πατέρες και οι μητέρες σας, είμαστε οι γιοι και οι θυγατέρες σας, είμαστε οι θείες και οι θείοι σας, οι αδελφοί και οι αδελφές σας. 
Είμαστε ο πυρήνας του άνεργου ανθρώπου που αναζητά σκοπό στη ζωή του και τροφή για να βάλει στο τραπέζι της οικογενείας του, καθώς επίσης και ο δικηγόρος που μάχεται για τον κατηγορούμενο στο δικαστήριο του νόμου, και ο δάσκαλος που διδάσκει τα παιδιά και ο άνθρωπος που σου παραδίδει την αλληλογραφία. 
Είμαστε οι μαθητές στο σχολείο σου, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία σου. 
Είμαστε το πρόσωπο κοντά σου, το πρόσωπο που περπατάει μαζί σου, το πρόσωπο στο αυτοκίνητο που βλέπεις αυτή τη στιγμή.
Είμαστε ο αγαπημένος σας και ο εχθρός σας.
Είμαστε αυτοί και εκείνοι είναι εμείς.
Αυτό ήταν ένα μήνυμα από τους Αnonymous, την τελευταία αντίσταση. Αυτό ήταν μια έκκληση για δικαιοσύνη».
(Η συνέχεια του μηνύματος των "Anonymous" αναφέρεται στο θέμα που μετέφρασα από άλλη πηγή κι έχω αναρτήσει εδώ.)