ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Ανοιχτή επιστολή προς Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο


Αξιότιμε κύριε Ιερώνυμε,

Μετά λύπης μου διεπίστωσα ότι χθες γίνατε πρόξενος συγκρούσεων και εκδηλώσεων μίσους μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών, κάτι που δεν σας τιμά ως πνευματικό (υποτίθεται) ηγέτη της χώρας μας. Και μη μου πείτε ότι είσθε "δεδιωγμένος ένεκεν δικαιοσύνης"
Η ευθύνη σας είναι απόλυτη διότι είχατε προειδοποιηθεί για την αντίθεση των φοιτητών στην ανακήρυξή σας ως επίτιμου διδάκτορα του τμήματος Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τολμήστε παρακαλώ να δείτε το επόμενο video για να διαπιστώσετε το κακό που προκαλέσατε έξω από την αίθουσα, τη στιγμή που εντός της αιθούσης  ο Πρύτανης, ως μη όφειλε, σας περιένδυε κολακευτικά με την τήβεννο και τα διάσημα του Ιόνιου Πανεπιστημίου.


 Θα ήθελα να σας υποβάλω μερικά ερωτήματα που ελπίζω να φτάσουν στ' αυτιά σας και να σας προβληματίσουν, ώστε να τολμήσετε μια εις βάθος αυτοκριτική και να ζητήσετε δημόσια συγνώμη από τους φοιτητές που εξαγριώσατε και τους αστυνομικούς που φέρατε στην δύσκολη θέση να χρησιμοποιήσουν χημικά εναντίον φοιτητών για χάρη σας:
  1. Τι κάνατε για να δικαιούσθε τον τίτλο του διδάκτορα σε έναν άσχετο με την αποστολή και τα καθήκοντά σας τομέα;
  2. Επιτρέπεται σ' έναν πνευματικό ταγό να αποδέχεται ασμένως τις κολακείες των ανθρώπων για να ικανοποιήσει τις ματαιοδοξίες του;
  3. Επιτρέπεται ένας εκπρόσωπος (υποτίθεται) του Χριστού, αντί να είναι ειρηνοποιός εν παντί τόπω και χρόνω, να γίνεται αιτία ταραχών, ύβρεων, βίας και μίσους, απλά και μόνο για να παραλάβει έναν κοσμικό τίτλο που μάλιστα δεν τον αξίζει;
Κύριε Ιερώνυμε, φοβάμαι ότι "ου γαρ οίδατε τι ποιείτε" , ότι έχετε χάσει και τα (πνευματικά) αυγά και τα καλάθια. Ότι δεν θυμάστε, ή, αν τα θυμάστε, δεν λαμβάνετε σοβαρά υπ' όψιν σας τα λόγια του Χριστού:
"Ουαί εις τον άνθρωπον εκείνον δια του οποίου το σκάνδαλον έρχεται". (Κατά Ματθαίον ΙΗ: 7β) 
"Ουαί εις εσάς όταν πάντες οι άνθρωποι σας ευφημήσωσι, διότι ούτως έπραττον εις τους ψευδοπροφήτας οι πατέρες αυτών". (Κατά Λουκάν ΣΤ: 26) 
"Πώς δύναστε εσείς να πιστεύσητε οίτινες λαμβάνετε δόξαν ο εις παρά του άλλου και δεν ζητείτε την δόξαν την παρά του μόνου Θεού;" (Κατά Ιωάννην Ε: 44)
Αυτά βέβαια είναι πταίσματα μπροστά στην αλαζονεία σας να ανεβείτε σε θρόνο, απολαμβάνοντας δόξες και τιμές, και να αποδέχεστε να σας αποκαλούν Άγιο ή Παναγιώτατο ή, έστω, Μακαριότατο, όταν ο ίδιος ο Ιησούς επέπληξε αυτόν που τον αποκάλεσε "αγαθό", λέγοντας: "Τι με λέγεις αγαθόν; Ουδείς αγαθός ει μη εις ο Θεός". (Κατά Ματθαίον ΙΘ:17)

Θα μου πείτε ότι το ίδιο κάνουν όλοι οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες. Μα ακριβώς γι' αυτό η κοινωνία σάπισε: διότι το "άλας της γης εμωράνθη" και το φως έγινε σκότος. Γι' αυτό οι νέοι δεν σας παίρνουν πια στα σοβαρά θεωρώντας σας υποκριτές και μυθοπλάστες... 

Σας αρέσει η βαρβαροποίηση της κοινωνίας κύριε Ιερώνυμε; Είναι ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Τα συσσίτια που μοιράζετε δεν φτάνουν και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν τροφή για το πνεύμα που λιμοκτονεί.