ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Απόλυτος εξευτελισμός της ελληνικής κυβέρνησης από τους "θεσμούς"


ESM: ”Παγώνουν” τα μέτρα για το χρέος. 
Εξευτελίζουν τους υπαλλήλους Τσίπρα-Τσακαλώτο.
Σενάρια εκλογών

Μεταχειρίζονται την Ελλάδα χειρότερα και από αποικία. Τσίπρας – Τσακαλώτος: "μπαλάκι" και "κλοτσοσκούφι" στα χέρια της ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ. Σενάρια για εκλογές και μέσα στο Γενάρη για να πετάξουν ως στημένη λεμονόκουπα τον Τσίπρα.
Την ετυμηγορία των θεσμών σχετικά με το αν «ο μποναμάς Τσίπρα» συνάδει με τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο του μνημονίου, αναμένει ο ESM προκειμένου να προχωρήσει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.
Σύμφωνα με το Bloomberg, την είδηση ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ταμείου μέσω email.
«Έως ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των παροχών από τους θεσμούς, οι διαδικασίες για την υλοποίηση των σχετικών μέτρων έχουν “παγώσει”» έσπευσε να εξηγήσει ο εκπρόσωπος του ESM.
Οι θεσμοί αξιολογούν τον αντίκτυπο από τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και, σύμφωνα με το πρακτορείο, κατόπιν η διοίκηση του EFSF και του ESM θα αναλύσει την εκτίμηση των θεσμών και θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει. «Το διοικητικό συμβούλιο θα αναλύσει την εκτίμηση των θεσμών και θα αποφασίσει για το πώς θα συνεχίσει» είπε ο εκπρόσωπος του ESM.
Να σημειωθεί ότι για να εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup, απαιτείται μια σειρά αποφάσεων από όργανα του EFSF και του ESM.
Σύνδεση της υλοποίησης των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, με την αξιολόγηση των επιπτώσεων της παροχής έκτακτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ, έκανε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε.
Μάλιστα, ανέφερε πως το Βερολίνο αναμένει «γρήγορη απάντηση επί του θέματος ώστε να μην καθυστερήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».
Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε ότι η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα προχωράει με βάση του κανόνες του ESM.
H Αθήνα πάντως, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του πρωθυπουργού της χώρας διαβεβαιώνει ότι οι παροχές κινούνται «απολύτως στο πλαίσιο της συμφωνίας».
ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 
Την αναβολή της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε αναμένεται η ολοκληρωμένη έκθεση των θεσμών, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τυπου του προέδρου του Eurogroup, Μισέλ Ρέινς στο Twitter.
Μάλιστα κάνει ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «οι θεσμοί έχουν συμπεράνει πως οι πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης φαίνονται να μην είναι συμβατές με τις συμφωνίες μας». Επιβεβαιώνοτας δε την έντονη ενόχληση του Βερολίνου μιλώντας για ενστάσεις κρατών-μελών που πάγωσαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα.
Για τη στάση αναμονής που κρατά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) σε σχέση με την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος είχε ενημερώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου.
Ειδικότερα με ανάρτησή του στο twitter ο Μ.Ρέινς αναφέρει: «Οι θεσμοί έχουν συμπεράνει πως οι πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης φαίνονται να μην είναι συμβατές με τις συμφωνίες μας. Κάποια κράτη-μέλη το βλέπουν επίσης έτσι με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ομοφωνία τώρα για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».
«Θα περιμένουμε την ολοκληρωμένη έκθεση των θεσμών το Ιανουάριο», κατέληξε ο Μ. Ρέινς.
«Συνιστώ ηρεμία, συνεχίζονται οι συζητήσεις» ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μπαίνοντας στην διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς στο Χίλτον. Είχαν προηγηθεί ερωτήματα δημοσιογράφων για το θέμα του ESM.
Πάντως, νωρίτερα και μετά την ανακοίνωση του ESM, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «οι θεσμοί ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις για τις παροχές του πρωθυπουργού στους συνταξιούχους και τα νησιά και σε αυτό το πλαίσιο διαπραγματευόμαστε».
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΙΚΙΑ
ΤΣΙΠΡΑΣ – ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: "ΜΠΑΛΑΚΙ" ΚΑΙ "ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ" ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
H απόφαση του ESM για το "πάγωμα" και αυτών των ανώδυνων βραχυπρόθεσμων μέτρων–κοροϊδία για το χρέος, έρχεται να διασύρει και να εξευτελίσει την ελληνική κυβέρνηση και πρώτα απ’ όλα τους Τσίπρα και Τσακαλώτο.
Τόσο η ΕΕ όσο και το ΔΝΤ επιβεβαιώνουν ότι μεταχειρίζονται την Ελλάδα ως μια χώρα που αποτελεί κάτι πολύ χειρότερο από αποικία τους.
Δυστυχώς, η παραδομένη και υπαλληλική κυβέρνηση της χώρας δείχνει για άλλη μια φορά ότι συναπαρτίζεται από πρωθυπουργό και υπουργούς μαριονέτες, έτοιμους να υπομείνουν τα πάντα και να εφαρμόσουν ένα νέο σκληρότατο τέταρτο μνημόνιο για να δώσουν, πριν φύγουν κακήν – κακώς από την κυβέρνηση, τη χαριστική βολή στη χώρα.
ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ
ΨΕΥΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΜΟΙ ΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
Και ενώ η απόφαση "σοκ" του ESM να "παγώσουν" τα βραχυπρόθεσμα μέτρα-κοροϊδία για το χρέος, μέχρι ότου οι "θεσμοί" διερευνήσουν την μνημονιακή συμβατότητα του ”μερίσματος Τσίπρα για τους συνταξιούχους και την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, εξευτελίζει την κυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας αντιδρά σπασμωδικά και ως "αγκιστρωμένο" ψάρι στην απόφαση του ESM - στην ουσία του Σόιμπλε - η οποία, ας σημειωθεί, εκτίναξε κατά 20 μονάδες βάσης τις αποδόσεις των δεκαετών ελληνικών ομολόγων.
Ο Αλ. Τσίπρας, αντί να χτυπήσει τη Γερμανία, τα βάζει με το άλλο εσωτερικό υπαλληλικό σαμάρι, τη ΝΔ, και επιχειρεί να την "στριμώξει", προτείνοντας ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την ψήφιση του "μερίσματος" στους συνταξιούχους, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τη δυσαρέσκειά του απέναντι στο ΔΝΤ και το κείμενο που δημοσιοποίησε ο Τόμσεν, γλείφοντας έτσι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους Γερμανούς πατρόνες της.
Στο μεταξύ, όλα δείχνουν ότι, με εκείνο και με το άλλο, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης απομακρύνεται και μπορεί να παραπεμφθεί το Μάρτιο
Όλο το δήθεν αισιόδοξο "στόρι" που πήγαινε να εμφανίσει η κυβέρνηση με τη γρήγορη, πριν το τέλος του χρόνου, ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση και κατόπιν την έξοδο στις αγορές, πάει περίπατο.
Αντίθετα, αυτό το σενάριο που πολιτικοί κύκλοι φέρνουν στο προσκήνιο, είναι εκείνο των εσπευσμένων, ακόμα και μέσα στο Γενάρη, εκλογών, ως βατερλό του Τσίπρα και ως επανάληψη της ιστορίας Σαμαρά.
Ο Αλ. Τσίπρας, όπως όλοι υπάλληλοι και υποτελείς, ετοιμάζεται, ίσως, να υποστεί ένα κακό τέλος και να πεταχτεί στα πολιτικά σκουπίδια ως στημένη λεμονόκουπα.

(πηγή)