ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

Η δημοκρατία βλάπτει σοβαρά την εθνική ομοψυχία


Σήμερα η κατ' ευφημισμό Χριστιανική Δύση γιορτάζει με κραυγαλέα παγανιστικό τρόπο - ως είθισται - τη γέννηση του Χριστού, απόντος δυστυχώς του πνεύματός του από τις καρδιές των ανθρώπων - του πνεύματος της Αγάπης, της Ειρήνης και της ταπεινότητας.
"Καλά Χριστούγεννα" ευχόμαστε όλοι προς αλλήλους, "Χρόνια Πολλά" να έχει όλος ο κόσμος. 
Ωστόσο, χρόνος μπαίνει χρόνος βγαίνει χωρίς να το πάρουμε είδηση, και τα Χριστούγεννά μας, αντί για "καλά", γίνονται όλο και χειρότερα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Ο λόγος είναι ότι, αντί για ΑΓΑΠΗ, στις καρδιές των απλών ανθρώπων, και πρωτίστως των ισχυρών της γης, φωλιάζει περισσότερο μίσος, περισσότερη πλεονεξία, περισσότερη εκμετάλλευση, περισσότερη αρπακτικότητα, περισσότερη αλαζονεία, περισσότερη βία που εκδηλώνεται με αιματηρούς περιφερειακούς πολέμους, εγχώριες ταραχές και απειλές εναντίον καθενός που αντιστέκεται και προσπαθεί να υπερασπιστεί την αλήθεια και τη δικαιοσύνη και να διαφυλάξει τα αυτονόητα δικαιώματά του.

Πολλά τα κακώς κείμενα της ανθρωπότητας, που έχει χάσει το μπούσουλα, για να τ' αναλύσει κανείς σ' ένα άρθρο. Θέλω όμως να εστιάσω την προσοχή μας στην ιδια τη δημοκρατία, υποβάλλοντας κάποιες ερωτήσεις που θα ήταν καλό να μας προβληματίσουν ώστε κάποτε ν' αναζητήσουμε άλλο τρόπο διακυβέρνησης.
Προάγει η δημοκρατία την εθνική ενότητα και την ομοψυχία; ΌΧΙ! Κάθε άλλο μάλιστα...
Κατακερματίζει την κοινωνία  σε αλληλομισούμενα κομμάτια - εξού και ο όρος "κόμμα", από το κόβω, τεμαχίζω - που ο μόνος στόχος τους είναι η άνοδος στην εξουσία και η νομή της; ΝΑΙ!
Στη δημοκρατία εξ' ορισμού το ένα κόμμα αντιμάχεται, συκοφαντεί, υπονομεύει, λοιδορεί, εξευτελίζει το άλλο ώστε ν' αναρριχηθεί το συντομότερο δυνατό στην εξουσία, με τη βοήθεια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ και των ψεύτικων υποσχέσεων.

Στη "δημοκρατία", τουλάχιστον όπως τη γνωρίσαμε στη χώρα μας, το ένα κόμμα χτίζει και το άλλο έρχεται να γκρεμίσει ό,τι έχτισε το πρώτο και να ξαναρχίσει από την αρχή. Μιλάνε π.χ., για φορολογική σταθερότητα ώστε να προσελκύσουν επενδύσεις, αλλά κάθε κόμμα που έρχεται στην εξουσία αλλάζει τους νόμους κατά τρόπο που να εξυπηρετούν την εκλογική πελατεία του. Δηλαδή τους άλλαζε όταν ήμασταν κυρίαρχο κράτος μέχρι το 2009, διότι μετέπειτα οι επικυρίαρχοι είναι αυτοί που μας αλλάζουν τους νόμους και τα φώτα...
Αλλάζει επίσης τον εκλογικό νόμο με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις και στόχο την υπονόμευση του αριθμού εδρών του αντίπαλου κόμματος. Τρικλοποδιά λέγεται το κόλπο.

 Αυτό το άθλιο σκηνικό επαναλαμβάνεται συνεχώς, και κάπως έτσι φτάσαμε στη χρεοκοπία και στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Κάπως έτσι γίναμε όνειδος, παράδειγμα προς αποφυγήν των πολιτισμένων κρατών.
Κάπως έτσι οι Έλληνες υπονόμευσαν το μέλλον των επόμενων γενεών, φορτώνοντας στις πλάτες των  νεογέννητων και των αγέννητων παιδιών αβάσταχτο χρέος.
Κάπως έτσι μας βλέπουν διχασμένους και ανίσχυρους οι γείτονές μας και τους ανοίγει η όρεξη για ν' αρπάξουν εδάφη μας...

Η "δημοκρατία" μας - δηλαδή τα κόμματα - αγνοούν προκλητικά το αξίωμα "εν τη ενώσει η ισχύς" και υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Η "δημοκρατία" μας αγνοεί και το αξίωμα "λαός διχασμένος πάντα νικημένος".

Προσωπικά κουράστηκα να παρακολουθώ τον χωρίς σταματημό κατήφορο της "δημοκρατίας" μας και δεν τρέφω πια ψευδαισθήσεις ότι με αυτό το σάπιο διχαστικό σύστημα διακυβέρνησης η χώρα μας θα βγει ποτέ από την κρίση. Αντιθέτως, όπως συνέβη τα τελευταία 7 χρόνια, θα χώνεται όλο και πιο βαθιά στη μιζέρια και στην εξαθλίωση, και όπως δείχνουν τα κακά σημάδια, ίσως επαληθευτεί η (υπαγορευμένη) "προφητεία" της πρώην Προέδρου της βουλής Άννας Ψαρούδα Μπενάκη για συρρίκνωση των συνόρων μας. Θα πει κάποιος, ο Ζουράρις ενδεχομένως, και τι έγινε αν χάσουμε πατρίδες, συνηθισμένοι είμαστε σε τέτοια και δεν ιδρώνει τ' αυτί μας...Εύχομαι σωματική και ψυχική υγεία σε όλους και επί γης ΕΙΡΗΝΗ, ΑΓΑΠΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!