ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Η έκθεση Τόμσεν χρειάζεται ψυχίατρο

Δηλαδή οι συντάκτες της έκθεσης είναι σχιζοφρενείς. Και όχι μόνον αυτοί... Όλοι οι Έλληνες χρειαζόμαστε ψυχίατρο που ανεχόμαστε ακόμη όσα έχουμε υποστεί από δαύτους...


ΔΝΤ: Θέλει λιγότερη λιτότητα με μεγαλύτερη φορολογία και νέες περικοπές συντάξεων!!!

…Σε ψυχίατρο για τα περαιτέρω η έκθεση Τόμσεν. Να γιατί η Ελλάδα έχει γίνει πειραματόζωο και κλωτσοσκούφι. Εμβρόντητοι διαβάσαμε την Έκθεση για την Ελλάδα που ανήρτησε το βράδυ της Δευτέρας (12/12) στο ιστολόγιο του το ΔΝΤ και την οποία υπογράφουν ο περίφημος Πόουλ Τόμσεν και ο διευθυντής έρευνας του Ταμείου, τρομάρα μας, Μωρίς Όμπστφελντ.
Στην Έκθεση τονίζεται με εμφατικότητα ότι το Ταμείο δεν θέλει περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα και επομένως δεν επιδιώκει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% που απεδέχθη (εδώ καρφώνει!) η κυβέρνηση με επιμονή της ΕΕ, αλλά αρκείται σε πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018 της τάξης του 1,5%.
Και ενώ το ΔΝΤ προτείνει το 1,5% για να αποφευχθεί η περισσότερη λιτότητα, στην ίδια έκθεση του επιμένει με έμφαση στην ακόμα πιο δραστική μείωση τουαφορολόγητου προκειμένου να πληρώνουν περισσότεροι φόρο, όπως λέει και στην περαιτέρω μείωση των ήδη πετσοκομμένων συντάξεων ώστε οι κρατικές συνταξιοδοτικές δαπάνες να προσεγγίσουν το μέσο όρο της ευρωζώνης! Ταυτόχρονα το ΔΝΤ εισηγείται την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων με διεύρυνση του χρόνου επιδότησης των ανέργων και εμμέσως μαζικές απολύσεις στο δημόσιο.
Τώρα, πως συμβαδίζει, κατά Τόμσεν, η άρνηση του ΔΝΤ στην περισσότερη λιτότητα, που με βεβαιότητα εισηγείται η ΕΕ, με την αύξηση των φόρων για τους κοινωνικά αδύνατους και την περαιτέρω περικοπή των πενιχρών συντάξεων αλλά και τις ομαδικές απολύσεις, μόνο οι ψυχίατροι θα μπορούσαν να μας διευκολύνουν να δώσουμε μια εξήγηση.
Οι εισηγήσεις τύπου Τόμσεν δίνουν, ίσως, κάποια εξήγηση γιατί η Ελλάδα εξελίχθηκε σε κλωτσοσκούφι και πειραματόζωο στα αδίστακτα χέρια της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Η ΕΕ προτείνει απροκάλυπτη και άγρια περαιτέρω κοινωνική λεηλασία με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, έως και μια δεκαετία πέραν του 2018 και το ΔΝΤ προτείνει, με τρόπο που χρειάζεται ζουρλομανδύα, συγκράτηση της λιτότητας με περισσότερους φόρους, περισσότερες απολύσεις και ακόμα μικρότερες συντάξεις, ώστε οι πόροι που θα εξοικονομηθούν να μην πάνε σε πλεονάσματα αλλά στην υποτιθέμενη ανάπτυξη!
Αλίμονο σε αυτή τη χώρα και σε αυτό το λαό που ακόμα ανέχονται αυτό το φρενοκομείο, αυτούς τους μνημονιοκράτες και τους εγχώριους μνημονιοφύλακες υπαλλήλους τους.
ΥΓ.1: Σε ένα πράγμα έχει μόνο δίκιο το ΔΝΤ, όταν λέει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι “κατά πολύ μη βιώσιμο και δεν θα γίνει βιώσιμο όσες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αν γίνουν”.
Έχει δίκιο, λοιπόν, για το χρέος το ΔΝΤ αλλά οι έλληνες πολιτικοί υπάλληλοι ούτε που θέλουν να τα ακούσουν. Αντίθετα έχουν χαρίσει στη Γερμανία ακόμα και το καραμπινάτο κατοχικό δάνειο!
ΥΓ.2: Ο Τόμσεν κάρφωσε την κυβέρνηση ότι έχει αποδεχθεί τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% που επίμονα προτείνει η ΕΕ για μετά το 2018 και με ορίζοντα που μπορεί να φτάνει δεκαετία.
Το ΔΝΤ σύμφωνα με την Τόμσεν δεν συμφωνεί με αυτά τα δυσθεώρητα πλεονάσματα που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δέχεται, όμως να συνταχθεί με τη συμφωνία κυβέρνησης – ΕΕ, εφόσον τα σκληρά μέτρα που απαιτούνται για να προσεγγιστούν αυτά τα γιγάντια πλεονάσματα αποφασισθούν και νομοθετηθούν τώρα και όχι να παραπεμφθούν το 2018, ώστε να κάνουν πάλι το γνωστό “παιχνίδι” οι ελληνικές κυβερνήσεις. Αυτή η τοποθέτηση Τόμσεν και αυτό είναι που κάνει την κυβέρνηση να την λούζει “κρύος ιδρώτας”.