ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Ποιος ζει ποιος πεθαίνει για να γευτεί την απομείωση του χρέους...


Η ελάφρυνση του χρέους, για την οποία πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ,  ουσιαστικά ξεκινάει  από το 2030 και κορυφώνεται το 2060.  Ζήσε Μάη μου δηλαδή... Τότε οι κατακρεουργημένοι σημερινοί συνταξιούχοι θα βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα.

Μάλιστα, μέχρι το 2030, θα υπάρχει και κάποια επιβάρυνση! Η επιβάρυνση θα προέλθει από τη μετατροπή των σημερινών χαμηλών επιτοκίων (πέριξ του 0-0,2%), σε ελαφρώς υψηλότερα σταθερά (1,2-1,5%). Επίσης, η Ελλάδα θα αναλάβει και όποιο επιπλέον κόστος προκύπτει από τη μετατροπή των επιτοκίων.  Με άλλα λόγια, μέχρι το 2030 θα υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση στον προϋπολογισμό, όπως δείχνουν και οι επόμενοι πίνακες. 

Κατά τ' άλλα, η απαίτηση για μη-ρεαλιστικό πλεόνασμα 3,5%  (το οποίο θα πραγματοποιείται εις βάρος των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου, που έχουν στοχοποιηθεί ξεκάθαρα) και ο αυτόματος κόφτης θα  συνεχίζονται αενάως, όπως αέναη θα είναι η κατοχή, η φτώχεια και ασιτία των ξυπόλυτων ραγιάδων που προτιμάνε ευρώ και ξερό ψωμί, και υποτάσσονται προθύμως σε ξένη μπότα, ενώ βγάζουν σπυράκια και μόνο στο άκουσμα ντόπιας μπότας...Δυστυχώς, δεν θα μας σώσει αυτή η μελλοντική ελάφρυνση του χρέους...