ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Νεοφιλελευθερικότερος των πιο νεοφιλελεύθερων


Η Εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ

Βουλή, 29/11/2016 - ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όλα όσα δεν τολμήσαμε να κάνουμε εμείς, φοβούμενοι εσάς που φωνάζατε, αλλά και πολλούς δικούς μας που αντιδρούσαν, έρχεται σήμερα η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τα ψηφίζει όλα για να επιβεβαιωθεί η ρήση του Ανιέλι, ότι «υπάρχει αυτή η χρήσιμη Αριστερά, που έρχεται και ψηφίζει αυτά που δεν μπορεί να ψηφίσει η Δεξιά». Το ξέρετε, φυσικά, αυτό.

Κύριε Αποστόλου, αν σας γνώριζε ο Ανιέλι, πολύ θα σας αγαπούσε. Όλα αυτά που η δική μας κοινοβουλευτική ομάδα δεν μπορούσε να ψηφίσει, τα φέρνετε στο παρόν νομοσχέδιο. Και φυσικά, εμείς τα ψηφίζουμε, γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής, και τότε θέλαμε να τα ψηφίσουμε, αλλά πώς να τα ψηφίσουμε, όταν στέλνατε τους προβοκάτορές σας έξω από τις ταβέρνες και πετάγατε γιαούρτια και πέτρες στους Βουλευτές της συμπολιτεύσεως τότε και κάνατε όλες τις προβοκάτσιες στις παρελάσεις και κατεβάζατε κάθε μέρα τον τρόμο στους δρόμους;

Και δείτε τώρα τι ωραία που περνάει! Με μια μικρή τροπολογιούλα περνάει ένα – ακούστε τη φρασεολογία - έξτρα νεοφιλελεύθερο μέτρο, ένα έξτρα νεοφιλελεύθερο μέτρο σε ένα έξτρα νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο –χρησιμοποιώ δική σας φρασεολογία- το οποίο και θα ψηφίσετε οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά χαράς και με τα δυο σας τα χεράκια κι έτσι θα έχει αυτή η μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και αριστερό πρόσημο και υπογραφή από τα Αριστερά. Θερμά συγχαρητήρια!

Είναι μεγάλο κέρδος για τον ελληνικό λαό, για την ωρίμανση της κοινωνίας μας, ότι καταφέρατε να αποκοπείτε από όλες τις αριστερές ιδεοληψίες της νιότης σας. Φυσικά, έχουμε και το τραγελαφικό, σήμερα, που συμβαίνει με αυτό το νομοσχέδιο, να είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας στην Αβάνα. Αυτό είναι σχεδόν αστείο. 
Στην ελληνική Βουλή, σήμερα, ψηφίζετε την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, δηλαδή το πιο «νεοφιλελεύθερο» κείμενο που έχει συμβεί στη Βουλή αυτά τα επτά χρόνια. Αυτό που ψηφίζετε εδώ είναι το πιο νεοφιλελεύθερο κείμενο που έχει ψηφιστεί από την πρώτη μέρα του μνημονίου. Είναι όλες εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν τολμήσει να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των «γερμανοτσολιάδων» και έρχεται και τις κάνει η Αριστερά. 
Και την ώρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βάζει τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να ψηφίσει αυτό και οι αγωνιστές της Αριστεράς, όπως ο κ. Δρίτσας ή ο κ. Αποστόλου, θα τα ψηφίσουν με τα δυο τους τα χεράκια, την ίδια λοιπόν ώρα ο ίδιος είναι στην Αβάνα για να πουλήσει επανάσταση, για να μας πει ότι είναι υπέρ των επαναστάσεων των λαών, μέχρι την τελική νίκη.

Προσπερνώ το γεγονός ότι η χώρα και ο ηγέτης, που πάει να τιμήσει σήμερα, δεν έκανε εκλογές για πενήντα χρόνια. Πενήντα χρόνια δεν έχει κάνει εκλογές η Κούβα. 

Δεν ξέρω πώς ακριβώς ταιριάζει στα δημοκρατικά σας αντανακλαστικά το να τιμάτε έναν ηγέτη, που επί πενήντα χρόνια δεν έκανε εκλογές. Όμως, καταλαβαίνω ότι πρόκειται γι’ αυτές τις ιδεοληψίες σας και αυτές τις φαντασιώσεις σας, που θέλετε με κάποιον τρόπο να τις τονίσετε, γιατί, βεβαίως, η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ σας έχει πέσει κάπως βαριά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επί της ουσίας, λοιπόν -για να κλείσω - είναι απολύτως προφανές ότι αυτό είναι ένα νομοσχέδιο, που γίνεται στη σωστή κατεύθυνση. Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι ένα μεταρρυθμιστικό κείμενο, που κι εμείς το υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, παρά τις ύβρεις και τις συκοφαντίες και τη λάσπη που δεχθήκαμε την ώρα που ο λαϊκισμός τα έσκαγε όλα.

Βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της φιλελευθεροποίησης της οικονομίας μας για να έχουμε, επιτέλους, οικονομική πρόοδο, γιατί, βεβαίως, οικονομική πρόοδο δεν θα έχουμε με το οικονομικό μοντέλο της Κούβας, που πήγε τώρα εκεί ο Τσίπρας να προσκυνήσει, αλλά με το οικονομικό μοντέλο της φιλελεύθερης οικονομίας. 

Εντάξει, ας ψηφίζει τη φιλελεύθερη οικονομία στη Βουλή κι ας προσκυνάει και τον Κάστρο. Δεν χάλασε ο κόσμος.

Κλείνω, όμως, μ’ ένα θέμα πιο σημαντικό. Βλέπω τον συνάδελφο, τον κ. Δημητριάδη.
Κύριε Δημητριάδη, εδώ είμαστε Βουλευτές.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Σύμφωνα με τον Κανονισμό, γνωρίζετε ότι οι προσωπικές αναφορές απαγορεύονται.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κλείνω αμέσως , κύριε Πρόεδρε,.
Είδα μια συνέντευξή σας, στην οποίαν είπατε ότι το ΤΑΙΠΕΔ κάνει ιδιωτικοποιήσεις μόνο και μόνο για να παίρνουν μίζες οι ΤΑΙΠΕΔετζήδες. 
Επειδή Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος έγινε και Υφυπουργός, θα ήθελα πάρα πολύ καλά να μου εξηγήσετε σε ποιες μίζες αναφερόσασταν –το βίντεο υπάρχει, το έχω αναρτήσει στο twitter μου από χθες, παιζόταν στα socialmedia - σε ποιους ΤΑΙΠΕΔετζήδες κι αν επιμένετε στη δήλωσή σας, γιατί είστε Βουλευτής της Κυβερνήσεως, ότι ο μόνος λόγος που το ΤΑΙΠΕΔ κάνει αποκρατικοποιήσεις είναι για να μοιράζουν μεταξύ τους οι ΤΑΙΠΕΔετζήδες μίζες;


Εν πάση περιπτώσει, κύριε Δημητριάδη, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε τώρα πια που μιλάτε στα κανάλια για όσο καιρό είστε ακόμα Βουλευτής, ότι είστε Βουλευτής και αυτά που λέτε, δεν θα τα λέτε όπως τα λέγατε μεταξύ σας στο καφενείο. 
Οι αριστερές ιδεοληψίες τελείωσαν με αυτό που ψηφίζετε τώρα. Τώρα γίνεστε σοβαρός άνθρωπος. Ψηφίζετε ΟΟΣΑ. Αφήστε, λοιπόν, αυτά που δεν ψηφίζατε τόσα χρόνια.