ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τσίπρας στον "Πανάγιο Τάφο": "Σοβαρά";

Πάντως πιο σοβαρά από τη "σοβαρότητά" σου, Αλέξη...


Μέσα σε όλα ο Αλέξης μας! Πάει παντού το παιδί και δεν κάνει πίσω σε τίποτα, προκειμένου να δείξει στο πόπολο ότι είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. 

Και με την αγριονεοφιλελεύθερη Μέρκελ και με τους επαναστάτες που μεταλλάχτηκαν σε δικτάτορες τύπου Φιντέλ Κάστρο. 
Και με τους ηθικά ασύδοτους "προοδευτικούς" και με τους θρησκευόμενους. Veritable δημαγωγός ο δικός μας.

Τι κι αν δηλώνει άθεος; Τι κι αν δεν κάνει το σταυρό του όπως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Τι κι αν δεν βαφτίζει τα παιδιά του; Τι κι αν δεν έκανε θρησκευτικό γάμο για να πάρει τις ευλογίες της Εκκλησίας; Τι κι αν δεν πιστεύει ότι ο Χριστός είναι αυτός που λέει η Εκκλησία ότι είναι; 
Τίποτα από όλα αυτά δεν τον εμπόδισε να πάει να περιεργαστεί τα ευρήματα στον Πανάγιο Τάφο, ως πολιτικός μηχανικός, ντε! Άσχετα τώρα αν οι κακές γλώσσες λένε ότι το πτυχίο το πήρε... νύχτα. 
"Σοβαρά;" ρώτησε κάποια στιγμή την πρώην καθηγήτριά του κυρία Μωροπούλου στο Πολυτεχνείο, η οποία σπανίως τον έβλεπε στην αίθουσα διδασκαλίας διότι, ως συντονιστής των καταλήψεων, ο Αλέξης είχε άλλες σοβαρότερες ασχολίες.
Τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, πάντως, δεν τον είδα στο video. 
Μόνο τον Κατρούγκαλο είδα. Άαλλος ευσεβής κι αυτός!Λέτε να μας επιστρέψει θεοφοβούμενος ο Αλέξης; 
Μακάρι! Γίνονται και "θαύματα" εκεί στον Πανάγιο Τάφο. Αφού να φανταστείτε εκεί κάτω το Άγιο Φως ανάβει μόνο του κάθε χρόνο στην Ανάσταση και το κουβαλάνε στην Ελλάδα με αεροσκάφος! Μόνο που δεν καταφέρνει να φωτίσει ούτε την εξουσία ούτε το λαό για να βρει η χώρα μας το δρόμο της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της προκοπής... Τζάμπα τα έξοδα της αεροπορικής μεταφοράς!