ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τσίπρας πήγε στην Κούβα για να ξαναζήσει τα παιδικά του όνειρα


Βουλή, 30/11/2016 - Φωτεινή Αραμπατζή, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας: 

(...) Και με την ανοχή σας, κύριε Πρόεδρε, κλείνω με μία πολιτική παρατήρηση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με τη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού στην Κούβα. 

Ο κ. Τσίπρας, που είναι έτοιμος να ξανακάνει αόρατες τις «κόκκινες γραμμές» στο θέμα της διαπραγμάτευσης, πήγε να ξαναβρεί τον αριστερό εαυτό του στην πλατεία της επανάστασης στην Αβάνα, συγκρίνοντας την Ελληνική Επανάσταση του ’21 με την κατάληψη εξουσίας από τον Κάστρο και εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στον νεοφιλελευθερισμό και την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς, αυτής της αγοράς που θα χτυπούσε το νταούλι και εκείνη θα χόρευε στους ρυθμούς του.

Εάν τα πράγματα δεν ήταν τόσο κρίσιμα σε όλα τα μέτωπα της χώρας, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε πράγματι με συγκατάβαση τον Πρωθυπουργό, που πήγε να κάνει πράξη τα παιδικά και εφηβικά όνειρά του, 
κακός με τον νεοφιλελευθερισμό και τις αγορές στη Λατινική Αμερική και την Κούβα, 
καλός με τον νεοφιλελευθερισμό και τις αγορές στην Αμερική, την Γερμανία και τις Βρυξέλλες και στο εσωτερικό της χώρας, 
αναλόγως το ακροατήριο, ανάλογα το πρόσωπο και η ρητορεία του, με ρυθμούς χαμαιλέοντα.
Το πρόβλημα βεβαίως για τον Πρωθυπουργό είναι ότι έχει χάσει την πολιτική πυξίδα.
Αντί να είναι στην Αθήνα και να επαγρυπνά για τις τουρκικές προκλήσεις, την αλβανική αμετροέπεια και τις συνεχείς πιέσεις των δανειστών για νέα μέτρα, κυνηγά τους ανεμόμυλους του νεοφιλελευθερισμού στη μακρινή Κούβα και φαντάζεται τον εαυτό του κομαντάντε. 
Ελπίζω να ξυπνήσει γρήγορα από τα παιδικά όνειρα, πριν η χώρα ξαναζήσει νέους εφιάλτες.
Σας ευχαριστώ.