ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Ψυχονευροανοσολογία: Ο πολλά υποσχόμενος νέος κλάδος της Ιατρικής


Η σκέψη είναι μία οντότητα-δύναμη από μόνη της. Είναι μία δύναμη που χρησιμοποιεί τον εγκέφαλο και το σώμα μας. Με αυτή την ίδια την πράξη της σκέψης προκαλούνται στον εγκέφαλο και διοχετεύονται στο σώμα ηλεκτρικά ρεύματα. Ως εκ τούτου, από μόνη της η σκέψη μπορεί να είναι το ερέθισμα που θα προκαλέσει ένα ηλεκτρικό ρεύμα να διαπεράσει οποιοδήποτε νεύρο προς τον προσβεβλημένο ιστό - αποδεικνύοντας ότι η σκέψη είναι μια πηγή ενέργειας - θετικής ή αρνητικής.

Το αυτόνομο νευρικό σύστημα δεν είναι απαραίτητα ακούσιο. Οι περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί τείνουν να δείξουν ότι βρίσκεται περισσότερο κάτω από τον συνειδητό μας έλεγχο απ' ό,τι πίστευαν στο παρελθόν. Όσον αφορά τις διαδικασίες αρνητικής σκέψης, όπως το άγχος και ο φόβος, τις οποίες ο Dr. Miller θεωρεί τόσο φυσικές όσο και νοητικές καταστάσεις, η έμφαση της κλασικής ιατρικής ήταν πάντα στην εξεύρεση του κατάλληλου χημικού για να τις αλλοιώσει. Όμως ο απλούστερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για ν' αλλάξει μια διαδικασία αρνητικής σκέψης είναι η γνώση των ολέθριων συνεπειών της πάνω στο σώμα.
Η μελέτη των σχέσεων μεταξύ του νου, του εγκεφάλου και του φυσιολογικού αμυντικού συστήματος του σώματος αναγνωρίζεται σήμερα ως ένας αυτοτελής ιατρικός κλάδος με το όνομα ψυχονευροανοσολογία (psychoneuroimmunology).
Έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τη θερμοκρασία του σώματος ή τα πρότυπα των εγκεφαλικών κυμάτων, αλλά μπορεί ακόμη να αλλοιώσει τη λειτουργία του αίματος αυξάνοντας τόσο τον αριθμό όσο και τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων που μάχονται εναντίον των μικροβίων.
Είναι πράγματι δυνατό να αυξήσουμε τη δύναμη του σώματος να αποσείσει τις ασθένειες. Εκείνο που δεν έχει εδραιωθεί ακόμη είναι τα όρια αυτής της δύναμης ή ο βαθμός στον οποίο ο υποκινημένος νους μπορεί να τη μεγεθύνει.

Ο Παράκελσος - γιατρός, αλχημιστής και φιλόσοφος του 16ου αιώνα, επονομασθείς μετά το θάνατό του "Λούθηρος της Ιατρικής" - δεν ήταν τσαρλατάνος όπως τον αποκαλούσαν οι σύγχρονοί του γιατροί. Ο Παράκελσος παρότρυνε τους συναδέλφους του να αναπτύξουν στενότερους δεσμούς με τη φύση, ενώνοντας τις φιλοσοφικές, ψυχολογικές και χημικές επιδεξιότητες με τη δική τους "ιδιαίτερη αρετή"- τη διαίσθηση που χρειάζεται για να βοηθήσει τους ασθενείς να κινητοποιήσουν τη δική τους θέληση για να υπερνικήσουν την ασθένεια.

Δυστυχώς η σύγχρονη ιατρική είναι βασισμένη στη μηχανιστική προσέγγιση της θεραπείας της ασθένειας, έχοντας χάσει εντελώς τη θέα του ασθενούς σαν ένα "ολιστικό (ακομμάτιαστο) ανθρώπινο ον".

Για αιώνες οι λαϊκοί θεραπευτές είχαν οδηγηθεί από την παραδοσιακή σοφία που έβλεπε την ασθένεια σαν ανωμαλία ολόκληρου του ανθρώπου, που ενέπλεκε όχι μόνο το σώμα του ασθενούς, αλλά το μυαλό του, την αυτοεκτίμησή του, την εξάρτησή του από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, όπως και τη σχέση του με το Σύμπαν.

Η ιατρική δυστυχώς εντυπωσιάζεται με την αντικειμενική, στατιστική, μηχανογραφική προσέγγιση στη θεραπεία του ασθενούς. Ωστόσο, τα τελευταία 25 χρόνια η ψυχονευροανοσολογία κερδίζει διαρκώς έδαφος μεταξύ των επιστημόνων.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.