ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Raghad Saddam Hussein στο CNN: Ο πατέρας μου ήταν σύμβολο για εκατομμύρια ανθρώπους


Αποκαλυπτική συνέντευξη της κόρης του Σαντάμ Χουσεΐν στο CNN, δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα της

Η 48χρονη Ραχάντ μίλησε για το πώς βίωσε η οικογένεια της την ημέρα του θανάτου του Σαντάμ Χουσεΐν.

Η κόρη του Σαντάμ Χουσεΐν παραχώρησε μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη στο CNN, στην οποία μίλησε μεταξύ άλλων για τον πατέρα της, το Ισλαμικό Κράτος και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ραχάντ Χουσεΐν δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα της αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της, αποκαλύπτοντας πώς βίωσε η οικογένεια της την ημέρα του θανάτου του Σαντάμ Χουσεΐν.

Η ίδια θυμάται πως στις 30 Δεκεμβρίου του 2006 η οικογένεια της κι εκείνη παρακολούθησαν με λυγμούς στην τηλεόραση τις τελευταίες στιγμές της ζωής του πατέρα της, με τον ίδιο να έχει αρνηθεί να φορέσει κουκούλα πριν οδηγηθεί στην αγχόνη. Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο με τη στιγμή του θανάτου του, το οποίο η κόρη του αρνείται να δει ως σήμερα.

Όπως τόνισε η ίδια:
«Οι λεπτομέρειες του θανάτου του είναι άσχημες και οδυνηρές, αλλά ήταν ένας τιμητικός θάνατος. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να φύγει με κάτι μικρότερο από αυτό. Ήταν ένας θάνατος που έκανε εμένα, τα παιδιά μου, τις αδερφές μου και όλους όσοι τον αγαπούσαν να νιώσουν περηφάνια».
Όσο για το ποια είναι η εικόνα που της έχει μείνει από τον πατέρα της, η Ραχάντ Χουσεΐν δήλωσε πως:
«Οι άνθρωποι που τον θεωρούν δικτάτορα είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν όποια ταμπέλα θέλουν, αλλά για μένα ήταν ένας ήρωας, θαρραλέος, μαχητής και σύμβολο για εκατομμύρια ανθρώπους».
Η 48χρονη Ραχάντ κατηγορεί τις ΗΠΑ για το χάος που ξέσπασε στην χώρα της, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και στον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Όπως δήλωσε: 
«Αυτός ο άντρας φαίνεται πως διαθέτει υψηλά επίπεδα πολιτικής ευαισθησίας και αυτό είναι απείρως διαφορετικό από εκείνον που προηγήθηκε του Τραμπ. Εξέθεσε τα λάθη των άλλων, ειδικά εκείνα στο Ιράκ, πράγμα που σημαίνει πως είναι πολύ συνειδητοποιημένος για τα λάθη στο Ιράκ και το τι συνέβη στον πατέρα μου».
Θυμίζουμε πως κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε κατά του πολέμου στο Ιράκ, ενώ αναφερόμενος στον Σαντάμ Χουσεΐν τον χαρακτήρισε «κακό άνθρωπο», αλλά τον επαίνεσε για την αποτελεσματική του τακτική κατά των τρομοκρατών.

Η κόρη του Χουσεΐν δεν δίστασε να αναφερθεί και στις κατηγορίες που θέλουν την 48χρονη να υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), αρνούμενη κατηγορηματικά όσα ακούγονται. Τόνισε χαρακτηριστικά:
«Φυσικά και δεν έχω καμία σχέση με αυτήν την ομάδα και άλλες ακραίες ομάδες. Επίσης, η ιδεολογία της οικογένειας μου δεν έχει καμία ομοιότητα με αυτήν των εξτρεμιστικών ομάδων. Και η απόδειξη για αυτό είναι πως αυτές οι ομάδες απέκτησαν δύναμη στο Ιράκ αφότου φύγαμε από την χώρα και έλαβε τέλος η κυριαρχία μας».
(πηγή)

Περισσότερα για τον Σαντάμ Χουσεΐν θα βρείτε στα βιβλία μου: Σφαγή εκ Προμελέτης και Desert Storm (free download for both)