ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Στο Eurogroup πέρασε του Σόιμπλε...


Για ποια "επιτυχία" κομπάζει πάλι ο Πρωθυπουργός και η παρέα του; Χθες πήραμε ένα ακόμη μνημόνιο διαρκείας που εγγυάται συνέχιση της ύφεσης, ενώ το όποιο όφελος του κουρέματος του χρέους θα αρχίσει να φαίνεται από το 2030 για να ολοκληρωθεί στο 21,8% το 2060!

Εν τω μεταξύ, ο χορτάτος Κυριάκος Μητσοτάκης - πού να καταλάβει αυτός τους πεινασμένους; - περιμένει εναγωνίως στη γωνία για να γίνει πρωθυπουργός ζωντανών πτωμάτων! Αυτή κι αν είναι ματαιοδοξία!  Έχει όμως τώρα μια δικαιολογία για να μην κάνει τολμηρά πράγματα... Σιγά που θα έκανε!

 Κ. Μητσοτάκης: «Το τεράστιο πρόβλημα της απόφασης του Eurogroup, που είναι απόρροια μιας άλλης απόφασης, που λήφθηκε το Μάιο του 2016, είναι ότι εγκλωβίζει την ελληνική κυβέρνηση σε μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%. Έχουμε, δηλαδή, ένα εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο πηγαίνει πολύ πέρα από το 2018...
Aυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση. Το 3,5% είναι ένα πολύ ασφυκτικό πλαίσιο για να μπορούμε να κάνουμε πιο τολμηρά πράγματα στη φορολογία».

Απλά ασφυκτικό ή μήπως είναι δολοφονικό πλαίσιο, Κυριάκο; Γιατί δεν αποδοκιμάζεις δημόσια και δυνατά τον Σόιμπλε και τ' άλλα "καλά" παιδιά για τη βαρβαρότητα και τον παραλογισμό τους, αλλά περιορίζεσαι να πολεμάς μόνο τον Τσιπράκο;


 Ευάγγελος Βενιζέλος: «Ελπίζω αρκετοί να θυμούνται τι έχει λεχθεί όλα αυτά τα χρόνια και τι συμβαίνει τώρα. Δεν πειράζει που γλείφουν εκεί που έφτυναν. Πειράζει ότι εγκλωβίζουν τη χώρα στο βάθος της βλάβης που προκάλεσαν. 
(...) 
Άμεση επιβάρυνση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους με αντάλλαγμα την θεωρητική μικρή ελάφρυνση του χρέους και των χρηματοδοτικών αναγκών το 2060, εφόσον εκπληρούνται έως τότε διαρκώς οι δημοσιονομικοί στόχοι ( πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% κλπ). 
(...)  
Το βέβαιο όμως είναι ότι ήδη έχει αναληφθεί από την κυβέρνηση η υποχρέωση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018. Προκειμένου δε αυτό να καταστεί ελέγξιμο η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συμφωνήσει με την τρόικα (θεσμούς) σε ένα σχετικό μηχανισμό, δηλαδή σε ένα δημοσιονομικό "κόφτη" και στα αναγκαία διαρθρωτικά μέτρα. Η συμφωνία αυτή είναι το τέταρτο μνημόνιο, με όρους, με στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 %, αλλά χωρίς δάνειο».

Είναι άραγε ηλίθιοι ή τρελοί οι δήμιοι που ζητούν από την αναιμική Ελλάδα της καλπάζουσας ύφεσης 3,5% πλεόνασμα;  Ή μήπως επέλεξαν συνειδητά αυτόν τον τρόπο για να μας εκτελέσουν; Σκεφτείτε ότι το 2015 κοτζάμ Γερμανία παρουσίασε πλεόνασμα 0,7%, η Σουηδία 0,2%, το Λουξεμβούργο 1,6%, η Εσθονία 0,1% και όλες οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης παρουσίασαν ελλείμματα. Δείτε τον πίνακα εδώ.