ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Ορθόδοξος ειδωλολάτρης: Μη μου την πλάνη τάραττε!


Όπως είναι γνωστό στους παροικούντες την ορθόδοξη "Ιερουσαλήμ", κάθε τόσο, και ιδιαίτερα σε ταραγμένες εποχές, μεταφέρονται από το εργαστήρι-άντρο της "ορθόδοξης" ειδωλολατρίας, το κατά κόσμον "Άγιο Όρος", σε επιλεγμένες εκκλησίες απανταχού της ελληνικής επικράτειας "ιερά" αντικείμενα "προς ευλογίαν και αγιασμόν" των πιστών. Με το προαιρετικό αζημίωτο φυσικά.

Το ορθόδοξο πρόβατο, που έχει εδώ και αιώνες πάρει διαζύγιο από τη λογική, διότι έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από τους ποιμένες του ότι η λογική βλάπτει σοβαρά την πίστη, τρέχει να προσκυνήσει τα "ιερά" αντικείμενα αναζητώντας παρηγοριά στα βάσανά του - παρηγοριά που οι ρασοφόροι δεν έχουν την πνευματική δύναμη να του προσφέρουν, ως οφείλουν εκ της αποστολής και του λειτουργήματός τους. 

Δεν φταίει, φυσικά, το πρόβατο, διότι έτσι το έμαθαν να βελάζει: μπέεε, μπέεεε! Φταίνε οι ρασοφόροι, και ιδιαίτερα εκείνοι στην κορυφή της "Ιεραρχίας" που το αποπλάνησαν με ψεύδη, για να κρύψουν την πνευματική τους γύμνια, να το αρμέγουν και να τους δοξάζει προσκυνώντας τους και φιλώντας τους το χέρι.

Εάν ο Χριστός περπατούσε ξανά στη γη, πρωτίστως σ' εκείνους - που εκμεταλλεύονται το όνομά του, πλανώντες και πλανώμενοι - θα απηύθυνε τα αμείλικτα ΟΥΑΙ!
Όπως διάβασα εδώ, την περασμένη Τετάρτη (21/12/2016), χοροστατούντος του "Παναγιώτατου" Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, στην Κηφισιά της Θεσσαλονίκης. Εκεί ο Γέρων Γεράσιμος, ο Γέρων Άνθιμος και ο Μοναχός Νεκτάριος είχαν μεταφέρει ενωρίτερα "προς ευλογία και αγιασμό των πιστών" τα "Τίμια Δώρα" - που σύμφωνα με τη χριστιανική μυθολογία πρόσφεραν οι τρεις "Μάγοι" στο νεογέννητο Ιησού, στη φάτνη των αλόγων στη Βηθλεέμ - και τα οποία φυλάσσονται στην ιερά Μονή του Αγίου Παύλου. 

Αντί να ξεχυθούν σε πόλεις και χωριά οι μοναχοί - που υποτίθεται ότι αγιάζουν εκεί στο Άγιο Όρος - και να θεραπεύσουν ασθενείς και συντετριμμένους τη καρδία - όπως έκαναν οι πρώτοι απόστολοι, κατ' εντολήν του Χριστού - αντί να παρηγορήσουν τους πενθούντες με λόγια άνωθεν σοφίας, αντί να συμφιλιώσουν οικογένειες, αντί να νουθετήσουν νέους που παρασύρθηκαν στα ναρκωτικά και σε άλλα αυτοκαταστροφικά πάθη, έχουν αναθέσει αυτή την ιερή πνευματική αποστολή στα άψυχα είδωλα, οι πεπλανημένοι θεομπαίχτες! 


Όσο για το ποιος κατείχε και φύλαγε αυτά τα "Τίμια Δώρα" (σμύρνα, χρυσός και λίβανος) και πώς διασώθηκαν - μετά μάλιστα και από την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους, το 70 μ.Χ., που δεν έμεινε λίθος επί λίθου - και πώς έφτασαν μέχρι το "Άγιο Όρος" μη με ρωτάτε, διότι η φαντασία μου δεν φτάνει τόσο μακριά. Έφτασαν όμως, υποτίθεται, όπως έφτασε και η χρυσοποίκιλτη "Αγία Ζώνη" της πάμπτωχης Παναγίας, κομματάκια από το "Τίμιο Ξύλο" του Σταυρού, και άλλα "ιερά" αντικείμενα...


 Όπως διάβασα εδώ, σήμερα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Αγίου Όρους, τα  άψυχα "Πάντιμα Δώρα" των Μάγων, θα πάνε στο Ηράκλειο, όπου θα τα υποδεχτεί ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος. Θα εκτεθούν κι εκεί σε προσκύνηση και ευλογία πιστών..."Την ξέεερουμε την αλήθεια", μου είχε πει κάποτε ένας - μακαρίτης τώρα - καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και συνέχισε: "Την ξέρουμε αλλά, αν τους την πούμε, θα χάσουν τελείως την πίστη τους".

Προφάσεις εν αμαρτίαις! 

Κατά τ' άλλα, εκείνοι που έσβησαν το φως του Χριστού, το φως της γνώσεως, θα ψάλλουν αύριο υποκριτικά:
"Η Γέννησίς σου, Χριστέ ο Θεός ημών, ανέτειλε τω κόσμω το φως το της γνώσεως..."
Ποιας γνώσεως; 
Της γνώσεως ότι "Πνεύμα ο Θεός και τους προσκυνούντας Αυτόν εν πνεύματι και Αληθεία δει προσκυνείν", 
και της γνώσεως ότι "η βασιλεία του Θεού είναι εντός ημών" - γνώσεως την οποία απέκρυψαν από τους ανθρώπους οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποί του στη γη, με αποτέλεσμα το αποπνικτικό πνευματικό σκοτάδι που απλώνεται γύρω μας...

Καλά Χριστούγεννα πνευματικά (και όχι μόνο...) σκλαβωμένοι Έλληνες! Ας προσευχηθούμε ν' αφυπνιστούμε, να σταθούμε όρθιοι και ν' αποφύγουμε τα χειρότερα! Αλλά αυτό επιτυγχάνεται μόνο με ΑΓΑΠΗ και εθνική ΕΝΟΤΗΤΑ, αρετές που υπονομεύει, δυστυχώς, η "δημοκρατία", η απληστία και η ματαιοδοξία...