ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Τεράστια αποθέματα ΝΑΤΟϊκών όπλων βρέθηκαν στο Χαλέπι


Syria-Gate: NATOϊκός οπλισμός και Προσωπικό στο Ανατολικό Χαλέπι

Συνέντευξη με Σύριο Βουλευτή
By Free West Media,
Global Research, December 29, 2016

Τεράστια αποθέματα όπλων και πυρομαχικών, με ΝΑΤΟϊκή σήμανση, ανακαλύφθηκαν στο Ανατολικό Χαλέπι, όταν οι μαχητές της Al-Nusra, ενός τοπικού παραρτήματος της Αλ Κάιντα, απωθήθηκαν έξω από την πόλη από τις Συριακές δυνάμεις.

Τα προηγούμενα ρεπορτάζ ότι το προσωπικό του ΝΑΤΟ συνελήφθη έχουν τώρα αποσυρθεί, καθώς τους επετράπη να αποχωρήσουν μαζί με τους μαχητές, για να γλιτώσει το ΝΑΤΟ από τη ντροπή.

Τα Free West Media παίρνουν συνέντευξη από το Σύριο βουλευτή Fares Shehabi, που είναι ο ίδιος κάτοικος του Χαλεπίου. Ονομάζει τις ανακαλύψεις “Syria-Gate”.

Κύριε Shehabi, τα κυρίαρχα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ και κορυφαίοι πολιτικοί είναι αναστατωμένοι με την απελευθέρωση του Χαλεπίου (Aleppo) από τον Αραβικό στρατό της Συρίας. Γράφουν ρεπορτάζ για σφαγές που διαπράχθηκαν από το στρατό και τρομοκρατημένους πολίτες στο Χαλέπι.

- Είναι εντελώς το αντίθετο. Οι ειδήσεις στην Ευρώπη είναι ένα πραγματικό πρόβλημα διότι αναφέρουν το αντίθετο από τα πραγματικά γεγονότα στη Συρία. Μπορέσαμε να απελευθερώσουμε περίπου 100.000 πολίτες οι οποίοι κρατούνταν όμηροι από τρομοκράτες στο Χαλέπι. Πολλοί απ’ αυτούς κρατήθηκαν όμηροι για περισσότερο από 4 χρόνια. Αυτοί οι απελευθερωθέντες πολίτες είναι τώρα ευτυχείς. Το 1,5 εκατομμύριο πολίτες που εγκατέλειψαν το Χαλέπι από το 2012 μπορούν τώρα να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Αυτή είναι μια πολύ θετική και ευχάριστη στιγμή για το Χαλέπι και τη Συρία γενικώς. Μπορέσαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στο Χαλέπι για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια – γιορτάζουμε Χριστούγεννα κάθε μέρα τώρα στην πόλη μας!

Έτσι, οι τρομοκράτες εγκατέλειψαν την πόλη εντελώς;

- Ναι, αλλά προτού φύγουν εκτέλεσαν περισσότερους από εκατό Σύριους στρατιώτες και εκατοντάδες αμάχους. Βρήκαμε τα πτώματά τους. Αυτά είναι όλα τεκμηριωμένα. Κάθε διεθνής ανεξάρτητη έρευνα μπορεί να δει και να ελέγξει τα αποδεικτικά στοιχεία αυτών των τρομοκρατικών εγκλημάτων. Αλλά είμαστε ευτυχείς που η πόλη μας έχει πλέον απελευθερωθεί. Μερικές αγροτικές περιοχές γύρω από το Χαλέπι εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τρομοκρατική κατοχή. Το επόμενο βήμα θα είναι να απελευθερώσουμε την ύπαιθρο, ώστε η πόλη να είναι καλά υποστηριγμένη και καλά προστατευμένη.

Η Δαμασκός ανέφερε για μια τεράστια ποσότητα Δυτικού στρατιωτικού υλικού όπως όπλα και πυρομαχικά στο Χαλέπι.

- Αυτό που βρήκαμε εκεί ήταν ολόκληρες αποθήκες στρατιωτικών υλικών που είχαν εναποτεθεί σε πρώην σχολικά κτίρια από τις τρομοκρατικές δυνάμεις. Τα σχολεία μας είχαν μετατραπεί σε στρατιωτικές βάσεις της Αλ Κάιντα. Βρήκαμε σ’ αυτές τις βάσεις της Al-Nusra – η Al-Nusra είναι ένα παράρτημα της Αλ Κάιντα – ολόκληρο οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ. Βρήκαμε τόνους απ’ αυτά τα όπλα. Αυτό αποκαλώ “Syria-Gate” τον εξοπλισμό και τη στήριξη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τρομοκρατικών ομάδων - που μάλιστα  βρίσκονται στην επίσημη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών - με σκοπό να ανατρέψουν τη νόμιμη κυβέρνηση μιας κυρίαρχης χώρας. Αυτό είναι εντελώς γελοίο για τη Δύση...

Γιατί γελοίο;

- Διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτά τα όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν μία ημέρα κατά της ίδιας της Δύσης από αυτούς τους τρομοκράτες.  Έχουν καταχρασθεί χρήματα Αμερικανών και Ευρωπαίων φορολογούμενων για να οπλίσουν τρομοκρατικές συμμορίες που είναι έτοιμες να κατευθύνουν τα όπλα τους οποιαδήποτε στιγμή κατά της Αμερικής και Ευρωπαίων αμάχων. Αυτό είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Τι γνωρίζετε σχετικά με την παρουσία των Δυτικών στρατιωτικών και εμπειρογνωμόνων μυστικών υπηρεσιών και συμβούλων στις περιοχές του Χαλεπίου που ελέγχονται από τους τρομοκράτες; Προηγούμενες εκθέσεις μιλούσαν για προσωπικό του ΝΑΤΟ που συνελήφθη.

- Εμείς δεν συλλάβει οποιονδήποτε Ευρωπαίο ή Αμερικανό στρατιωτικό σύμβουλο στο Χαλέπι. Ωστόσο έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι υπήρχαν εκεί πολλοί από αυτούς και εγκατέλειψαν την πόλη με τα λεωφορεία που παρείχαμε για την εκκένωση των τρομοκρατικών δυνάμεων μετά την συνθηκολόγησή τους. Επίσης, μερικοί από αυτούς τους λεγόμενους ακτιβιστές, όπως ο Bilal Abdul Kareem, ο οποίος είναι ένας Αφρο-Αμερικανός από τη Νέα Υόρκη και ένας δυνατός υποστηρικτής των συμμοριών της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Η παρουσία του Kareem στο Χαλέπι υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα και συχνά στις Δυτικές ειδήσεις παρουσιαζόταν ως «ανεξάρτητος δημοσιογράφος». Και υπήρχαν επίσης πολλοί άλλοι δυτικοί πράκτορες και υποστηρικτές τρομοκρατών στο Χαλέπι οι οποίοι εγκατέλειψαν την πόλη με τα λεωφορεία. Αυτός είναι, επ’ ευκαιρία, ο λόγος για τον οποίο η Δύση πίεσε τόσο σκληρά γι' αυτή την εκκένωση. Διαφορετικά, όλοι αυτοί οι πράκτορες, οι σύμβουλοι και οι υποστηρικτές θα είχαν συλληφθεί από εμάς και θα είχαν εκτεθεί. Αυτό θα ήταν πολύ ντροπιαστικό  για τη Δύση.

Η τύχη του Χαλεπίου δεν έπαιζε τόσο μεγάλο ρόλο στα Δυτικά μέσα ενημέρωσης για τα τελευταία 4,5 χρόνια. Από την έναρξη των επιχειρήσεων απελευθέρωσης του Συριακού Αραβικού Στρατού η κατάσταση άλλαξε εντελώς: Ξαφνικά τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης, πολιτικοί και ΜΚΟ  διεξήγαγαν καμπάνια κατά του Συριακού Στρατού. Κατηγορούσαν το Συριακό Στρατό για τη διάπραξη «γενοκτονίας» στο Χαλέπι, για το βομβαρδισμό νοσοκομείων, για σφαγή παιδιών και βρεφών ...

- Εμείς οι Σύριοι πληρώσαμε με αίμα και καταστροφή. Το δικό μας αίμα είναι το νόμισμα γι’ αυτά τα Δυτικά ψέματα και αυτήν την "παρεξήγηση". Κάποιος στη Δύση μπορεί πάντα να πει "Ω συγνώμη, εγώ το πήρα κάπως λάθος!", αλλά εμείς πληρώσαμε με το αίμα μας και τη ζωή μας γι’ αυτή τη φρικτή άγνοια.

Το Χαλέπι κατελήφθη από  συμμορίες της Αλ Κάιντα το καλοκαίρι του 2012. Δεν ενεπλάκησαν κάτοικοι του Χαλεπίου, η πόλη μας ήταν πολύ ειρηνική, κανείς δεν πήρε τα όπλα εναντίον της κυβέρνησης. Κατακτηθήκαμε από τους τρομοκράτες με βαριά όπλα και πήραν το 70% της πόλης μας. Το 2012 περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες ζούσαν στο Ανατολικό Χαλέπι. Ενάμιση εκατομμύριο εγκατέλειψε το κατεχόμενο έδαφος για ασφαλείς ζώνες.

Κανείς στη Δύση δεν μίλησε για τον εκτοπισμό αυτών των ενάμιση εκατομμυρίων ανθρώπων που έφευγαν τρέχοντας για περιοχές που ελέγχονταν από την κυβέρνηση. Η Αμερική και η Ευρώπη σιωπούσαν. Κανείς στη Δύση δεν ενδιαφερόταν για τους 11.000 αμάχους που σκοτώθηκαν από τις τρομοκρατικές συμμορίες σε τέσσερα χρόνια, από τυχαίους πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς. Το 30% από τους αμάχους που σκοτώθηκαν είναι παιδιά. Επί 4,5 χρόνια χάναμε αθώους πολίτες από χειροβομβίδες τρομοκρατών, εκρηκτικά και ελεύθερους σκοπευτές.

Ευρωπαίοι πολιτικοί, τα μέσα ενημέρωσης και οι ΜΚΟ φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για την τύχη των τρομοκρατών παρά για τους πολίτες του Χαλεπίου;

- Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για αυτή τη συμπεριφορά. Και πάλι: 4,5 χρόνια οι τρομοκράτες έφεραν την κόλαση στους πολίτες του Χαλεπίου, αλλά η Δύση δεν νοιαζόταν. Όταν απελευθερώνουμε τις περιοχές που ελέγχονται από τρομοκράτες, η Δύση αντιδρά με μια τεράστια καμπάνια εναντίον μας. Ταυτόχρονα, το σύνολο των Δυτικών μέσων ενημέρωσης κάνει καμπάνια για την απελευθέρωση της Ιρακινής πόλης της Μοσούλης από τις τρομοκρατικές συμμορίες του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους»

Γιατί επιτρέπεται να απελευθερώσουν τη Μοσούλη, αλλά απαγορεύεται να απελευθερώσουν το ΧαλέπιΑυτό είναι μια μεγάλη υποκρισία. Θα ήθελα να συστήσω στο Δυτικό ακροατήριο να βάλουν τους εαυτούς των στα παπούτσια μας. Φανταστείτε ότι δεκάδες χιλιάδες τρομοκράτες της Αλ Κάιντα καταλαμβάνουν το μισό Βερολίνο, το Παρίσι ή το Λονδίνο. Τι θα έκαναν οι άνθρωποι; Θα ήλπιζαν ότι θα απελευθερωθούν από το στρατό.

Εμείς οι κάτοικοι του Χαλεπίου περιμέναμε 4,5 χρόνια για την απελευθέρωσή μας. Αλλά έπρεπε να αντέξουμε αυτή τη θυσία για να ελαχιστοποιήσουμε τα θύματα μεταξύ των αμάχων. Έπρεπε να περιμένουμε μια υπερδύναμη – τη Ρωσική Ομοσπονδία – για να μας βοηθήσει. Εάν ο στρατός μας είχε αρχίσει αμέσως την αντεπίθεση το 2012, ίσως να είχαμε χιλιάδες απώλειες αμάχων και πολλή περισσότερη καταστροφή. Αλλά περιμέναμε και ελευθερώσαμε την πόλη μας. Δόξα το Θεό.

Η συνέντευξη πάρθηκε από τον Manuel Ochsenreiter.
Η αρχική πηγή είναι Free West Media
Copyright © Free West Media, 2016

Μετάφραση Μαρία Σεφέρου