ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

200 πολιτικά πτώματα είπαν ΝΑΙ στο προσκλητήριο της Φώφης για νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ


Ανασυγκροτούνται και τα πολιτικά πτώματα; Θα ρωτήσει κάποιος, ευλόγως.
Ναι, αμέ; Όταν γνωρίζουν ότι ο λαός είναι νεκρόφιλος, το επιχειρούν. Έτσι λειτουργεί η "δημοκρατία" βρε αγεωμέτρητε!  Το σάπιο σύστημα, δηλαδή η διεφθαρμένη ελίτ που λυμαίνεται τη χώρα, ανακυκλώνει τα πολιτικά απόβλητα και επαναφέρει τα φαντάσματα του παρελθόντος, όταν αυτό τη συμφέρει.
Και ο λαός; Τι κάνει ο "δήμος" που τάχα μου έχει το "κράτος", δηλαδή τη δύναμη στη δημο-κρατία; Είπαμε ότι ο λαός μας είναι παραδοσιακά και αποδεδειγμένα νεκρόφιλος, και τρέχει ξωπίσω από τα πολιτικά πτώματα από βίτσιο.


Τρεις γενιές ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν μετά από 7 χρόνια στον ίδιο χώρο! Το είχαν, βλέπετε, ανάγκη! Όχι, μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Δεν πήγαν εκεί για να κάνουν ομαδικό χαρακίρι. Ούτε συναντήθηκαν για να συμμεριστούν τις ενοχές τους για τα ΠΑΣΟΚικά σκάνδαλα, την καίρια συμβολή τους στη χρεοκοπία της Ελλάδας, την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.  Ως γνωστόν, στη δημοκρατία-κουρελού σαν τη δικιά μας κανένας πολιτικός δολοφόνος δε νιώθει ενοχές και τύψεις. Όλα όλοι τα έκαναν καλά! Οι άλλοι φταίνε, οι κομματικοί αντίπαλοι, οι από κει... οι από δω...

Γιατί μαζεύτηκαν, λοιπόν, τα ΠΑΣΟΚικά απόβλητα στο γεύμα της Φώφης και ήταν όλα χαζοχαρούμενα; Μα προφανώς για να γιορτάσουν που "έσωσαν" (αυτό πιστεύουν ή καμώνονται πως πιστεύουν) την Ελλάδα την ώρα που έπεφτε στο γκρεμό και με δικιά τους κλωτσιά. Μάλιστα, η δικιά τους κλωτσιά ήταν η πιο δυνατή, διότι ακόμη και αριθμητικά να το πάρεις κυβέρνησαν τα περισσότερα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Άκουσαν λοιπόν από τον Τσίπρα ότι η Ελλάδα σύντομα θα βγει στις αγορές για να δανειστεί - παλιά μου τέχνη κόσκινο - και είπαν:
"Ώπα, εμείς πρωτοβάλαμε την Ελλάδα στα μνημόνια από το Καστελλόριζο, "σώζοντάς" την ώστε να μπορεί μετά από 8 χρόνια να ξαναβγεί στις αγορές για δανεικά, άρα πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τα κουρέλια μας για να διεκδικήσουμε και πάλι την εξουσία. Ποιος άλλος γνωρίζει καλύτερα την τέχνη του δανείζεσθαι από μας; Όλα τα υπόλοιπα που συνέβησαν στην επταετία των μνημονίων - ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, ανεργία, περικοπές μισθών και συντάξεων, απαξίωση ακίνητης περιουσίας, αθρόα μετανάστευση των νέων μας στο εξωτερικό, κατασχέσεις, αυτοκτονίες, capital controls, αφόρητοι φόροι κλπ - είναι παράπλευρες απώλειες και δεν μας αφορούν... Το μοναστήρι (Βουλή) νάναι καλά. Εμάς μας αρκεί να ξαναβγούμε στις αγορές και δεν θα επιτρέψουμε στο ΣΥΡΙΖΑ να οικειοποιηθεί αυτή την επιτυχία που διαφαίνεται στον ορίζοντα και να μας κλέψει τη δόξα."
Αυτά έλεγαν μεταξύ τους στα πηγαδάκια τα ΠΑΣΟΚικά απόβλητα, και διέκοψαν για να καταχειροκροτήσουν τη Φώφη όταν βροντοφώνησε:
"Λέμε λοιπόν ΝΑΙ στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, λέμε ΟΧΙ στην παλινόρθωση της Δεξιάς". 
"Μεστός νοημάτων" πολιτικός λόγος, ε; Μόνη σου τα σκέφτηκες αυτά, Φώφη, ή άλλος σου τα έγραψε; Απόλυσe τον/την λογογράφο σου γιατί εκθέτει την ιδεοπενία σου.
Τι κακό έκανε, βρε Φώφη, ο ΣΥΡΙΖΑ για να εύχεσαι την ήττα του; Γιατί είσαι τόσο κακιά; Δεν πάει τόση κακία σε γυναίκα, ρε μαμώτο! Τα δικά σας μνημόνια δεν εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Και τι κακό έκανε η Δεξιά για να μην της επιτρέπεις την παλινόρθωση; Δεν ακολούθησε πιστά το δρόμο των μνημονίων που της παραδώσατε; Δεν συγκυβερνήσατε μαζί τρία χρόνια; Δεν στηρίξατε μαζί τη μνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου;

Πάντως το θέαμα που μας πρόσφεραν τα πολιτικά απόβλητα του ΠΑΣΟΚ, αν δεν ήταν θλιβερό και αηδιαστικό, θα ήταν σπαρταριστικό. Ξαναδείτε παρακαλώ το βίντεο και κόψτε φάτσες. Κάποιοι και κάποιες είχαν βάλει καμιά εικοσαριά κιλά πάνω τους και ήταν αγνώριστοι/ες. Από την πλήξη που δεν βρισκόντουσαν στα βΟλευτικά έδρανα το είχαν, φαίνεται, ρίξει στο φαΐ. Τι άλλο να έκαναν; Το βΟλευτιλίκι υπήρξε η μόνη απασχόληση στη ζωή τους και δεν ήξεραν τι άλλο να κάνουν...
 Έσκασε μύτη ακόμη και ο εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσών Κώστας Λαλιώτης, το πάλαι ποτέ "θείον βρέφος" του Ανδρέα Παπανδρέου. Πού κρυβόταν αυτός τόσα χρόνια; Τι φοβόταν και κρυβόταν; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...

Αυτά τα ολίγα από μένα, και εύχομαι στο νεκρόφιλο πόπολο να χαίρεται τα πολιτικά πτώματα του ΠΑΣΟΚ που βρικολάκιασαν κι όπου νάναι θα βγουν στη γύρα για ψηφαλάκια...
Α, ναι, εύχομαι επίσης σε όλους τους δημοκράτες να χαίρονται τη "δημοκρατία" τους. Εγώ πάντως τη φτύνω, αν και το σάλιο μου έχει στερέψει από το πολύ φτύσιμο σε δαύτη.