ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Ο Justin Welby, Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, υπερασπίζεται την Ελλάδα!


Ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury υποστηρίζει ότι «η διαφθορά και η γραφειοκρατία» στην ΕΕ έχουν φτωχύνει κράτη-μέλη, με την Ελλάδα να είναι το «πιο ξεκάθαρο παράδειγμα».
• Ο Σεβασμιώτατος Justin Welby είπε ότι οι πολιτικές της ΕΕ ευθύνονται για τη φτώχεια.
• Είπε ότι η ανισότητα στην ΕΕ σημαίνει ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν πολυτελή διαβίωση.

• Αλλά πρόσθεσε ότι άλλες χώρες είχαν καταστραφεί από το «συγκεντρωτισμό» της ΕΕ.
(...)
By Steve Doughty, Social Affairs Correspondent for the Daily Mail

Ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury στις 18/11/2016  κατηγόρησε την ΕΕ για τη μετατροπή της Ελλάδας στη «μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην Ευρωπαϊκή ιστορία».

Σε ομιλία του στο Παρίσι, ο Σεβασμιώτατος Justin Welby είπε ότι οι πολιτικές της ΕΕ είχαν κρατήσει ολόκληρες χώρες σε απελπιστικές συνθήκες, εξαθλιώνοντας πολλούς πολίτες.
Και είπε ότι η ανισότητα σημαίνει πως ορισμένοι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν πρωτοφανή επίπεδα διαβίωσης, ενώ για άλλους ηγέτες της ΕΕ έχουν κάνει τα πράγματα χειρότερα μέσω «συγκεντρωτισμού, διαφθοράς και  γραφειοκρατίας».

(...) Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του (18/11/2016) στο Καθολικό Ινστιτούτο του Παρισιού, όπου  ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας, είπε ότι «στη νότια Ευρώπη ιδιαίτερα, η συζήτηση για οικονομική επιτυχία θα αντιμετωπιζόταν με σύγχυση και θυμό».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε:
«Η Ελλάδα είναι το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα αυτού.
Παρακινήθηκε να εισέλθει στην Ευρωζώνη ουσιαστικά με ψεύτικα στοιχεία, με δηλωμένο χρέος πολύ κάτω από την πραγματικότητα, και ως εκ τούτου χωρίς να πληροί τα κριτήρια για την είσοδο του ευρώ.
 
Υπήρχε ένας βαθμός συμπαιγνίας όλων των ενδιαφερομένων, οι οποίοι ήθελαν περισσότερες χώρες στην Ευρωζώνη. 
Υιοθετώντας αυτό που είναι ουσιαστικά ένα ξένο νόμισμα, μία χώρα χάνει την ικανότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της με την εκτύπωση χρήματος, ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματά της δια του πληθωρισμού. Έτσι εξαρτάται από το εμπορικό ισοζύγιο και την οικονομική δραστηριότητα να παράγει εισόδημα επαρκές για όλες τις ανάγκες της, συμπεριλαμβανομένης της εξυπηρέτησης του χρέους. 
Όταν έφτασε η Μεγάλη Ύφεση το 2008,  δεν ήταν έκπληξη σ’ εμάς που η Ελλάδα δεν μπορούσε να πληρώσει τον λογαριασμό.
Και λόγω της προηγούμενης κακοδιαχείρισης και μάλιστα διαφθοράς από την ελίτ, οι φτωχοί ενός ολόκληρου έθνους έχουν τεθεί ουσιαστικά σε ακούσια πτώχευση. 
Το βάρος έχει πέσει σε εκείνους που είναι λιγότερο ικανοί να επιβιώσουν, και όταν ο δικός τους πόνος επιδεινώθηκε από την απελπιστική κατάσταση των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, και τώρα εκατομμυρίων, ελάχιστη βοήθεια τους δόθηκε. 
Αυτό που είδαμε είναι ότι το παγκόσμιο σύστημα της αγοράς, και ειδικότερα η ΕΕ, δανείζουν τους ανθρώπους χρήματα για να αγοράσουν πράγματα και στη συνέχεια πνίγουν τις ελπίδες και το μέλλον τους, όταν δεν μπορούν να ξεπληρώσουν. 
Αυτό που έχουμε τώρα είναι η μεγαλύτερη φυλακή  οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία.»