ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Κυριάκο Μητσοτάκη, μην δένεις τα χέρια σου όταν απευθύνεσαι στον ελληνικό λαό

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ


«Το 2016 φεύγει, αφήνοντας πίσω του ένα αίσθημα απογοήτευσης και εθνικής κατάθλιψης. Η απάντηση, όμως, στην απογοήτευση δεν είναι η παραίτηση. Το  2017 πρέπει να γίνει αφετηρία αναγέννησης. Για την πατρίδα μας και για όλους τους πολίτες. 

Γι’ αυτό οι  Έλληνες πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις. 
Να αντικρίσουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση.
Να μην υποσχόμαστε την επιστροφή στο χθες, απλά επειδή δεν μπορούμε να οραματιστούμε το αύριο. 
Να διαμορφώσουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο με δύο προϋποθέσεις: Την αλήθεια και τη διάθεση για πραγματική αλλαγή.
Μετά από 6 χρόνια κρίσης, κανένας δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει ακόμα τα προβλήματα των πολιτών με απάθεια και εξοργιστική ανεπάρκεια. 

Είναι η ώρα, ως κοινωνία, να αλλάξουμε όσα μας κρατάνε πίσω. Να ανακαλύψουμε ξανά τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της μεθοδικότητας, της ατομικής ευθύνης. Να αφήσουμε πίσω μας ξεπερασμένες ιδεοληψίες και κακές πρακτικές προηγούμενων 10ετιών. 
 
Η επόμενη καλή μέρα για τη χώρα μας δεν μπορεί να έρθει χωρίς κοινή προσπάθεια. Χωρίς μια πανελλήνια εκστρατεία εθνικής ανάταξης. 


Οι Έλληνες είμαστε ένας υπερήφανος λαός. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη σημερινή μιζέρια. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία μας, αλλά κυρίως απέναντι στις νέες γενεές, να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλύτερο για την πατρίδα μας. 
 
Οι ευχές μου για το 2017, δεν είναι τυπικές. Έχω πίστη στις δυνάμεις των Ελλήνων. Πολλές φορές στην ιστορία μας, οι μεγάλες προκλήσεις αναδείκνυαν τον καλύτερο εαυτό μας. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και τώρα.    
 
Ας είναι το 2017, το έτος που θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά.  
 
Μπορούμε να τα καταφέρουμε. 
 
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!».
Αγαπητέ Κυριάκο,

Κατ' αρχή να σου ευχηθώ φώτιση και δύναμη για μια δημιουργική χρονιά.

Δεύτερον, να σε διορθώσω ως προς τα χρόνια της κρίσης. Δεν είναι έξι, είναι επτά: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016.

Τρίτον, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ήσουν σφιγμένος κι έδειχνες φοβισμένος, ενώ έδενες συνεχώς τα χέρια μπροστά σου. Αλλά και όταν τα έλυνες πάλι σφιγμένα είχες τα δάχτυλά σου. Στη γλώσσα του σώματος αυτό σημαίνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και αμηχανία.

Για δες το video. Σου αρέσει ο εαυτός σου; 

Καλή Χρονιά!