ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Πούτιν σε Ομπάμα: Εμείς δεν θα προβούμε σε αντίποινα


Η απάντηση του Πούτιν στις Κυρώσεις Ομπάμα: «Εύχομαι σε όλους σας Ευτυχία και Ευημερία, Χριστουγεννιάτικες Ευχές στον Πρόεδρο Ομπάμα και στον εκλεγέντα Πρόεδρο Donald Trump και τον Αμερικανικό Λαό"

By President Vladimir Putin 
Global Research, January 01, 2017 

Η πρόθεση των κυρώσεων του Ομπάμα κατά της Ρωσίας, που απαίτησε 35 Ρώσοι διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ μέσα σε 72 ώρες, ήταν να προκαλέσει αντίποινα από την πλευρά του Κρεμλίνου.
Ο Ρώσος Πρόεδρος, ωστόσο, απάντησε με ευγένεια, μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές της Ρωσίας για το Νέο Έτος τόσο για τον Πρόεδρο όσο και για το λαό των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρακάτω είναι η επίσημη απάντηση του Πούτιν: 

Vladimir Putin:«Θεωρούμε τα πρόσφατα εχθρικά μέτρα που ελήφθησαν από την απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ προκλητικά και αποσκοπούντα στην περαιτέρω αποδυνάμωση της σχέσης Ρωσίας-ΗΠΑ. 

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα θεμελιώδη συμφέροντα τόσο του Ρωσικού όσο και του Αμερικανικού λαού.

 Λαμβάνοντας υπόψη τις ευθύνες της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για παγκόσμια ασφάλεια, αυτό είναι επίσης επιζήμιο για τις διεθνείς σχέσεις στο σύνολό τους.
Όπως συνάγεται από τη διεθνή πρακτική, η Ρωσία έχει λόγους να απαντήσει αναλόγως. Παρά το γεγονός ότι έχουμε το δικαίωμα να προβούμε σε αντίποινα, δεν θα καταφύγουμε σε ανεύθυνη διπλωματία "κουζίνας", αλλά θα σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας για την αποκατάσταση των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ με βάση τις πολιτικές της Διοίκησης Trump.

Οι διπλωμάτες που επιστρέφουν στη Ρωσία θα περάσουν τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Εμείς δεν θα δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα για τους διπλωμάτες των ΗΠΑ. Δεν θα απελάσουμε κανέναν.

Δεν θα εμποδίσουμε τις οικογένειες και τα παιδιά τους από τη χρήση των παραδοσιακών χώρων αναψυχής τους κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτοχρονιάς.

Επιπλέον, καλώ όλα τα παιδιά των Αμερικανών διπλωματών που είναι διαπιστευμένοι στη Ρωσία στα παιδικά πάρτι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Κρεμλίνο.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ομπάμα τελειώνει θητεία της με αυτόν τον τρόπο. 

Παρόλα αυτά, προσφέρω τους Πρωτοχρονιάτικους χαιρετισμούς μου προς τον Πρόεδρο Ομπάμα και την οικογένειά του.

Τους εορταστικούς χαιρετισμούς μου, επίσης, στον εκλεγέντα Πρόεδρο Donald Trump και στον αμερικανικό λαό.


 Εύχομαι σε όλους σας Ευτυχία και Ευημερία».

******
Ντ. Τραμπ: «Εξαιρετική κίνηση» η απόφαση Πούτιν να μην προβεί σε αντίποινα
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να μην προβεί σε αντίποινα για την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, όπως υποστηρίζει η Ουάσιγκτον.
«Εξαιρετική κίνηση η αναμονή (του Βλαντίμιρ Πούτιν). Πάντα ήξερα ότι είναι πολύ έξυπνος», τόνισε ο Τραμπ με ανάρτηση του στο twitter. 
(πηγή)

Μετάφραση Μαρία Σεφέρου