ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση της Αμερικανικής πολεμικής παθογένειας

Οι έχοντες υγιή νου στις ΗΠΑ ευελπιστούν ο Donald Trump (γνωρίστε τον από τους εχθρούς του) να φέρει τον ορθολογισμό στο Λευκό Οίκο.Η σχέση του Τραμπ με τη Ρωσία 
Πίσω από τους διαρκείς πολέμους της Αμερικής

Γιατί ο "Εχθρός" διαμορφώνει την ταυτότητα των ΗΠΑ.

By Prof. John McMurtry 
Global Research, January 20, 2017

Ο "Εχθρός", με τη μία ή την άλλη μορφή, οδηγεί τις ΗΠΑ - η κουλτούρα των όπλων στους δρόμους, οι πλούσιοι πίσω από τους οπλο-φυλασσόμενους θύλακες, τα διαβρωτικά θεάματα βίας των καλών εναντίον των κακών δολοφόνων, οι ατέρμονες αποσταθεροποιήσεις των κοινωνιών που δεν υποτάσσονται στην αμερικανική στρατιωτική και εταιρική παγκοσμιοποίηση, και τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια δημόσιου χρήματος που ρίχνονται σε συνεχείς ένοπλες απειλές και πολέμους.

Ο "Εχθρός" των ΗΠΑ με έψιλον κεφαλαίο είναι ό,τι υπάρχει στον κόσμο που στέκεται ενάντια στην «πλήρη κυριαρχία του φάσματος» των ΗΠΑ στον κόσμο - ο δικομματικός στόχος αναφέρεται ρητά στο εικονικό Σχέδιο για ένα Νέο Αμερικανικό Αιώνα.
Αλλά ο Πρόεδρος Trump έχει πάει στην άλλη πλευρά, και έτσι γίνεται ο εχθρός του κατεστημένου. Έχει απορρίψει την παγκοσμιοποίηση "ελεύθερων συμφωνιών  εμπορίου» με επικεφαλής την NAFTA (North American Free Trade Agreement.) ως "καταστροφική", λέγοντας στον Καναδά, "Συγχαρητήρια, έχετε τώρα την ανεξαρτησία σας" (μια ιδέα που τρομάζει τον διευθύνοντα σύμβουλο των εργοστασίων του κλάδου,  τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ).

Στο παρασκήνιο βρίσκεται ο επίσημος Καναδάς μεταμφιεσμένος σ' ένα νέο Υπουργό Εξωτερικών, την Chrystia Freeland, ουκρανικής καταγωγής, η οποία,  όπως και οι ΗΠΑ, υποστηρίζει το υπό νεοναζιστική ηγεσία πραξικόπημα του 2015  εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης της Ουκρανίας για ν' αποκτήσουν δια της βίας οι ΗΠΑ-ΕΕ πρόσβαση στο σιτοβολώνα της Ευρασίας και στα νέα πλούτη ορυκτών καυσίμων των οποίων στο παρελθόν απαγορευόταν η εξόρυξη - όλα αυτά τα γεγονότα σήμερα είναι ανείπωτα δημοσίως από τα συστημικά ΜΜΕ του Καναδά και των ΗΠΑ. 
Η σχέση του Τραμπ με τη Ρωσία τον έχει βάλει στην πλευρά του "Εχθρού" και πάλι, αν και το γιατί δεν θα δημοσιοποιηθεί ποτέ στην επίσημη κουλτούρα των συστημικών Μίντια και των κρατών του ΝΑΤΟ.
Στις τελευταίες ημέρες πριν από την ορκωμοσία του, ο Trump δεν έχει λυγίσει και αγωνίστηκε σκληρά εναντίον των πραγματικά ψεύτικων ειδήσεων που υποστηρίζονται από το υπό την ηγεσία της CIA  σύστημα κατασκοπείας  της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ και από τους εχθρούς του στην εξουσία. Διαβάζουμε μόνο για το πόσο «απερίσκεπτος» και «ανεύθυνος» είναι ο Trump για να «προσβάλλει την κοινότητα της υπηρεσίας πληροφοριών». 
Στην πραγματικότητα, οι επικεφαλής πράκτορες του σκοτεινού κράτους των ΗΠΑ εμπλέκονται επί μακρόν σε κάθε επέμβαση κρατικής τρομοκρατίας στις δημοκρατικές διαδικασίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του JFK.
Στις τελευταίες ημέρες πριν από την είσοδό του στο Λευκό Οίκο,  η ενοχοποίηση του Τραμπ υπό την ηγεσία των CIA-CNN-Μακέιν ενοχοποίηση του Τραμπ έχει προκαλέσει τροφή για φρενίτιδα στα Mέσων Eνημέρωσης για να τον απονομιμοποιήσουν – τώρα πλέον κηρύσσοντάς τον ένοχο προδοσίας, καθώς και κορόιδο του Πούτιν και σεξουαλικά διεστραμμένο - κατηγορίες  εκ των οποίων οποιαδήποτε είναι συνήθως μοιραία για έναν πολιτικό στις ΗΠΑ.

Σε ιστορικό πλαίσιο, όλα όσα η «κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών» έκανε για να ενισχύσει την προεδρία του Μπους Τζούνιορ και τους ξένους πολέμους  με τα εγκλήματα πολέμου που ακολούθησαν την 9-11 αντιστρέφονται στον Trump
Αν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο από τους εχθρούς του, ο Trump έχει βαθιά τιμηθεί από τις επιθέσεις που δέχεται από κάθε κέντρο του κατεστημένου Χρήμα-Εχθρός-Πόλεμος των ΗΠΑ.
Στο Λευκό Οίκο, αυτός ο πολυαναμενόμενος ορθολογισμός θα είναι ευπρόσδεκτος από τον καθένα που δεν είναι μέρος της πολεμικής μηχανής της Αμερικής ως επικεφαλής της καταστροφής του πλανήτη. Είναι η μεγαλύτερη πηγή όλων των ειδών οικολογικής καταστροφής και ρύπανσης, καθώς και κοινωνικών καταστροφών. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια που δεν φαίνεται να έχει κατανοήσει κανένας στην εξουσία στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, αυτό που περισσότερο πυροδοτεί έξαψη οργής στη δομή “Εχθρός” της ταυτότητας των ΗΠΑ είναι η άρνηση του Trump να δεχτεί ότι ο Πούτιν και η Ρωσία είναι ο "Εχθρός" των ΗΠΑ.  
Ο σκεπτικισμός  του Trump για το ΝΑΤΟ, τους εξωτερικούς πολέμους και τη CIA τώρα συνδυάζεται με αντιλήψεις προδοτικών σχεδιασμών τύπου Manchurian Candidate”. Είναι ένα ενδιαφέρον θέαμα του ομαδικού νου των ΗΠΑ στις επίσημες ιστορίες και τα αρχεία των Μίντια - συμπεριλαμβανομένων νεότερων ομολόγων του Καναδά και της ΕΕ. Ο αμερικανικός ομαδικός νους είναι μπλοκαρισμένος  μαχητικά εναντίον γεγονότων και λογικής οπουδήποτε αφορά στον "Εχθρό".
Πάνω απ’ όλα, ο ομαδικός νους ΗΠΑ-Εχθρός διέπεται από μια εσωτερική λογική αντίστροφων προβολών. Προβάλλει στον προσδιορισμένο "Εχθρό" εκείνο που  κάνουν οι ίδιες οι ΗΠΑ, ως δικαιολογία για να αντιμάχεται  αυτόν.
Η Ρωσία και ο Πούτιν είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Κάθε μοχθηρία ψεμάτων, εξαναγκαστική επέκταση σε άλλες κοινωνίες, και προσχήματα για περισσότερη επιθετικότητα και έδαφος υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ προβάλλονται πάνω στον Πούτιν. 
Δεν υπάρχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία δικαιολογούνται αυτές οι κατηγορίες, αλλά  επίσης δεν υπάρχει καμία λογική στη σύνθεση ΗΠΑ-Εχθρός του καπιταλιστικού ομαδικού-νου. Αντίστροφες προβολές γίνονται η αέναη δικαιολογία πολέμου εναντίον του προσδιορισμένου αντικειμένου-μίσους.

Το έχουμε δει ξανά και ξανά.  Αμερικάνικη δαιμονοποίηση ξένων ηγετών είναι κατ' επανάληψη το πρόσχημα για πόλεμο εναντίον ολόκληρων κοινωνιών: ενώ στην πραγματικότητα η μαζική δολοφονική επιθετικότητα και την απόκτηση νέων εξουσιών και θησαυρών γίνονται από το σκοτεινό κράτος των ΗΠΑ. Ο Trump έχει θέσει αυτό το σύστημα υπό αμφισβήτηση σε ένα φιλελεύθερο επίπεδο.

Η συνέχεια εδώ.

(πηγή)

Μετάφραση Μαρία Σεφέρου