ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Διασώστης του ΔΟΛ ο Β. Μουλόπουλος - Κουμπάρος του Ψυχάρη και κολλητός του Τσίπρα


Ο Τσίπρας, ο Μουλόπουλος, ο ΔΟΛ και τα όνειρα για νέο πολιτικό σκηνικό 

Από Μαρία Ηλιάδη

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος δεν στρογγυλοκάθισε από μόνος του στην διοίκηση του ΔΟΛ.

Εδώ και αρκετό διάστημα ο Β. Μουλόπουλος γυροφέρνει ως κοράκι” πάνω στο “πτώμα” ΔΟΛ, ως σύνδεσμος ανάμεσα στον κουμπάρο του, Στ. Ψυχάρη, και τον Αλέξη Τσίπρα και με στόχο είτε να “ταφεί” αξιοπρεπώς το “πτώμα” του ιστορικού συστημικού συγκροτήματος ή και το κατά προτίμηση σενάριο, να αναστηθεί” και να λειτουργήσει σε νέα βάση.

Άλλωστε, ο Β. Μουλόπουλος λειτουργούσε από τα παλιά χρόνια ως ενδιάμεσος των συζητήσεων ανάμεσα στον ΔΟΛ και τον Τσίπρα, ένας ρόλος, που όλοι ομολογούν ότι τον έπαιξε καλά και “επωφελώς” για τα δύο μέρη και κυρίως για τον ΔΟΛ, που από τότε “πριόνιζε” όσο μπορούσε τις ριζοσπαστικές γωνίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον “προσγείωνε” στην πραγματικότητα!

Ο Β. Μουλόπουλος δεν πήγε απλώς με επιλογή του στον ΔΟΛ και με πρόσκληση μόνο του κουμπάρου του, Στ. Ψυχάρη.

Ο Β. Μουλόπουλος πήγε στον ΔΟΛ, όχι γιατί εκεί είδε παλιές φιλίες και μπήκε.

Ο Βασ. Μουλόπουλος δεν ήταν απλώς ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, κάπου, κάπως, γνώριζε τον Τσίπρα.

Ο Βασ. Μουλόπουλος, χωρίς να έχει θητεύσει στην κομματική ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και παραμένει, άγνωστο πως, κολλητός” του Αλ. Τσίπρα.

Ο Αλ. Τσίπρας τον επέλεξε και τον τοποθέτησε προσωπικά σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη βουλευτής του.

Ο Αλ. Τσίπρας ήταν που μεσολάβησε, ώστε ο Β. Μουλόπουλος να τοποθετηθεί Πρόεδρος του Δ.Σ της Αυγής”.

Ο Βασ. Μουλόπουλος εγκαταστάθηκε στον ΔΟΛ με εντολή Τσίπρα και ως έμπιστος του με διατεταγμένο ρόλο.

Η αποστολή Β. Μουλόπουλου αποβλέπει όχι μόνο στη “διάσωση” του ΔΟΛ αλλά κυρίως στο να καταστήσει το συγκρότημα φιλικό απέναντι στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει και είναι ορατή στα “ΝΕΑ” και τις ιστοσελίδες του συγκροτήματος.

Φυσικά ο ΔΟΛ δε θα αλλάξει αρχές, αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε και μεταλλάχθηκε σε νεομνημονιακή απόφυση.

Αν το συγκρότημα έρθει κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα και σταματήσει να τον “προπηλακίζει”, δεν θα είναι γιατί ο ΔΟΛ θα προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί ο Τσίπρας και η ομάδα του θα υποστούν δεύτερη μετάλλαξη πλήρους και αμετάκλητης προσχώρησης τους τώρα στον ΔΟΛ και στο αμαρτωλό σύμπλεγμα που κυριαρχεί στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας από την μεταπολίτευση και το οποίο βουλιάζει και πνίγει τον τόπο σε ένα βρώμικο τέλμα.

Ήδη τα “ΝΕΑ” εξήγγειλαν με σημερινό πηχυαίο πρωτοσέλιδο τους και με ένα εξωραϊστικό τρόπο, τις αρχές αυτής της προσχώρησης: ευρωπαϊκός προσανατολισμός, προοδευτικό κέντρο, αξίες φιλελεύθερης δημοκρατίας”!!! Δυστυχώς, έτσι ονομάζουν τώρα τη νέα κατοχή και την μνημονιακή αποικιοποίηση της χώρας.

Βεβαίως, η φιλική στήριξη του ΔΟΛ στον Τσίπρα, με την γλειψιματική προσχώρηση του τελευταίου στον πρώτο, έχει και μια άλλη επιδίωξη, όχι και τόσο εμφανή και για την οποία ο Β. Μουλόπουλος θα πρέπει να κάνει λεπτούς χειρισμούς.

Ο Αλ. Τσίπρας θεωρεί ότι το συγκρότημα ΔΟΛ μπορεί να προσφέρει και άλλη μια υπηρεσία, παρόμοιας υφής, σαν τις υπηρεσίες που είχε προσφέρει πολλάκις στο σύστημα στη διάρκεια της ιστορίας του. Να βοηθήσει στην συμπόρευση του νεομνημονιακού Συριζαϊκού νεοπλάσματος με τη Δημοκρατική 
Συμπαράταξη του ΓΑΠ και της Γεννηματά και γιατί όχι και των Στ. Θεοδωράκη και Βασ. Λεβέντη.

Όλος ο θίασος επί σκηνής και σε ένα ρόλο. Τον ρόλο που ξέρουν καλά: να αλώσουν και να συνεχίσουν να διατηρούν, αν χρειαστεί και με νέο εκλογικό νόμο, τις κυβερνητικές καρέκλες.

Ο “σωσμένος” ΔΟΛ μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες για ένα νέο πολύ διευρυμένο, μνημονιακό, ξενόδουλο και νεοαποικιακό ΠΑΣΟΚ”, το οποίο θα εκτείνεται από τον νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ έως το Ποτάμι, και αυτό πάντα στο όνομα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού.

Φυσικά προϋπόθεση όλων τούτων είναι να σωθεί πράγματι ο ΔΟΛ.
Ο Β. Μουλόπουλος μπορεί να παίξει το παιχνίδι της “βιτρίνας” για να αναλάβουν τη διάσωση του ΔΟΛ γνωστοί επιχειρηματίες, παλιοί και νεότεροι, στο παιχνίδι μέσων ενημέρωσης και πολιτικού κατεστημένου, που θα παίξουν τον ρόλο της νέας υπερεξουσίας στη χώρα, εγκαθιστώντας του κανόνες της διαπλοκής με νέους πολύ σκληρότερους και κυνικούς όρους.

Αυτή η χώρα, δυστυχώς, βυθίζεται στο βούρκο από ένα παρακμιακό πολιτικό κατεστημένο, που συνεχώς διευρύνεται, τρώγοντας τις σάρκες της παλιάς κουρασμένης και έτοιμης να παραδοθεί Αριστεράς.

Η λύση είναι μία και είναι μονόδρομος:
Η Ανατροπή και μια νέα αρχή με το εθνικό νόμισμα σε ρόλο οδοστρωτήρα της παρακμής και της κατάπτωσης. Ανατροπή και απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών, οι οποίες είναι απαράγραπτες.
ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΑΔΗ