ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

"Η Ελλάδα αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία", λέει ένας Γερμανός


Η Ελλάδα λοιπόν…

Έριξα μια ματιά στο τι γράφουν εδώ αυτά τα πρωτοσέλιδα.
Για παράδειγμα, εδώ, κοιτάξτε: «Σύνταξη πολυτελείας!»

Το ξέρετε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά30%; 30%...
Εάν εδώ στη Γερμανία, για παράδειγμα, δεν αυξηθούν για μια χρονιά οι συντάξεις, τότε οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους και βάζουν φωτιά στα αναπηρικά καροτσάκια!
Και αυτοί  (οι Έλληνες συνταξιούχοι) έχουν μείωση της τάξης του 30%... Έτσι;

«Οι Έλληνες δεν θέλουν να κάνουν οικονομία».

Αλλά οι δαπάνες στη δημόσια υγεία μειώθηκαν κατά το ήμισυ… 50%, Ωπ! Τέρμα! Έτσι; Σκέψου να συνέβαινε αυτό στη Γερμανία… Κι ότι θα πρέπει να πας στο γιατρό για να σου βγάλουν ακτινογραφία στα πνευμόνια σου, κι ο γιατρός να σε ρωτάει: «Τι θα ακτινογραφήσουμε; Τον αριστερό ή το δεξιό πνεύμονα;»

Αυτές είναι οι συνέπειες όταν κάνεις υπερβολική περικοπή στη δημόσια Υγεία…

Στην Ελλάδα το ποσοστό θνησιμότητας των νεογέννητων ανέβηκε στα ύψη…
Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε  από τα €751 στα €580…
Μα πώς μπορείς να ζήσεις μονάχα με €580;

Προς τους ψηφοφόρους του φιλελεύθερου κόμματος: Όταν λέμε €580 εννοούμε κάθε μήνα κι όχι κάθε μέρα…

Οι Έλληνες έκαναν λιτότητα όπως το ζήτησε η Γερμανία… Και ποιο το αποτέλεσμα; Οι πλούσιοι την κοπάνησαν όλοι, η ανεργία "ωπ!" ανέβηκε σε υπερβολικό ποσοστό. Πολλοί ηλικιωμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το λογαριασμό ρεύματος, και πολλοί ζητιανεύουν για φαγητό!

Και τα χρέη; Αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα!
Εντάξει…

Έχω βρει μια στατιστική καμπύλη η οποία στην Ελλάδα ανεβαίνει προς τα πάνω. Έτσι; Αυτή είναι. Δυστυχώς όμως αυτό το στατιστικό στοιχείο είναι αυτό των αυτοκτονιών…
Μα αυτή  είναι η κατάσταση στην Ελλάδα… Τα νεογέννητα και οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν, κι οτιδήποτε βρίσκεται ανάμεσά τους αυτοκτονεί…  Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η Ελλάδα θα είναι πιο άδεια κι από τα σούπερ μάρκετ “Karstadt”. 

Μα αυτό δεν μπορεί να θεωρείται το μέλλον των Ελλήνων. Έτσι δεν είναι; Έτσι δεν μπορείς να έχεις μέλλον. Δεν αξίζει ο καθένας μας ένα μέλλον;

Εγώ πάντως θα πρότεινα να πούνε στους Έλληνες: «Κοιτάξτε, κάνατε πολλές βλακείες. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας… Πάρα πολλές, μάλιστα! Έτσι;»

Μπορούμε να τους πούμε, «Ναι, όντως κάνατε πολλές βλακείες, αλλά σας δίνουμε μια νέα ευκαιρία. Αυτό σημαίνει ότι θα σβήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι των χρεών σας, κι εσείς θα φροντίσετε να διορθώσετε τα κακώς κείμενα εκεί σ’ εσάς. Από τώρα!»

Θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Και ξέρετε κάτι; Αυτό δεν είναι δα κάτι το καινούργιο. Το 1953 υπήρξε και τότε μια χώρα η οποία έκανε πολλές “χαζομάρες”. Πάρα πολλές. Και είχανε πολλά χρέη. Και πάρα πολλές χώρες καθίσανε τότε όλες μαζί και είπανε: «Λοιπόν, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε δεν υπάρχει προοπτική. Δίνουμε σ’ αυτή τη χώρα μια νέα ευκαιρία και της χαρίζουμε τα μισά της χρέη».

Δυστυχώς δεν θυμάμαι πώς τη λέγανε αυτή τη χώρα… Νομίζω πως… νομίζω πως έχει σχέση με δερμάτινα παντελόνια και λουκάνικα με κάρυ. Ναι… Ναι, σωστά! Αυτή ήταν η Γερμανία! 

1953… Η συνθήκη των χρεών του Λονδίνου. Εν έτει 1953 διαγράφηκε το 50% των χρεών της Γερμανίας!  (Σ.σ.: το 62,6% των χρεών διαγράφηκε) Πάρα πολλές χώρες συμμετείχανε τότε… Η Γαλλία συμφώνησε! Η Γαλλία είπε τότε, «Ναι οι Γερμανοί κάνανε πολλές χαζομάρες αλλά αξίζουν μια νέα ευκαιρία. Και… ΟΚ… της διαγράφουμε τα μισά χρέη». Η Αμερική συμφώνησε, η Αγγλία συμφώνησε…

Και τότε υπήρξε ακόμη μια πολύ μικρή χώρα, η οποία συμφώνησε κι αυτή! Και είπανε, «Ναι! Κι εμείς είμαστε επίσης πεπεισμένοι ότι η Γερμανία αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Ναι!».

 Και αυτή η μικρή χώρα ήταν η ΕΛΛΑΔΑ!

(πηγή)