ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Μαινόμενος Σώρρας εναντίον Σρόιτερ

Λέγεται ότι το ψέμα τρώγεται καλομαγειρεμένο, αλλά στην περίπτωση ενός λαού που τον ταΐζουν επί αιώνες με θρησκευτικό και πολιτικό κουτόχορτο τρώγεται και ωμό, και μάλιστα καταπίνεται αμάσητο...Το φαινόμενο Σώρρα και πώς μας προέκυψε είναι εύκολα εξηγήσιμο σε μια χώρα όπως το ΤρΕλλαδιστάν. Ως γνωστόν, ο λαός μας είναι ευκολόπιστος στα ψέματα. Και επειδή ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, μέσα στην απελπισία του πιάστηκε από τον Σώρρα που δεν ήταν καθόλου τζώρας.

Από την άλλη, ο Σώρρας, γνώστης της αδυναμίας αυτής του νεοέλληνα και του αξιώματος "όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα τόσο ευκολότερα γίνεται πιστευτό", σκαρφίστηκε να πουλήσει σωτηρία στον καταχρεωμένο ραγιά, διαδίδοντας ότι έχει κάπου κρυμμένα 600 δις , υπεραρκετά να ξεπληρώσει το χρέος του ΤρΕλλαδιστάν, αρκεί να του το ζητούσε επισήμως η κυβέρνηση. Κάπως έτσι...

Σκέφτηκε λοιπόν ο Σώρρας, που δεν φαίνεται καθόλου τζώρας, ότι, "αφού πίστεψαν το Γιωργάκη τον Παπανδρέου όταν τους έλεγε "λεφτά υπάρχουν" αλλά ο παλιοΚαραμανλής τα έδινε στις τράπεζες αντί για το λαό, κι αφού πίστεψαν έναν πρώην καταληψία και αναρχικό, τον Τσίπρα, που τους έταξε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο και τον έκαναν πρωθυπουργό, και μάλιστα τον ξαναψήφισαν για δεύτερη φορά όταν όχι μόνο δεν κατάργησε το μνημόνιο αλλά τους έφερε κι άλλο τρισχειρότερο και μετέτρεψε το ΌΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, γιατί να μην πιστέψουν και το δικό μου χοντρό ψέμα;"

Και επειδή, όπως είπαμε όσο πιο χοντρό είναι το ψέμα τόσο πιο πιστευτό γίνεται - βλέπε τα χοντρά ψέματα των Θρησκειών, της πολιτικής, της δημοκρατίας, κ.α. - πολλοί τσίμπησαν στο παραμύθι του Αρτέμη Σώρρα και έγιναν οπαδοί του με την ελπίδα να τους ρίξει κανένα κοκαλάκι από τα δις για να γλείψουν κι αυτοί οι δύστυχοι.

Κι όσο περισσότερο διάσημος ή διαβόητος γινόταν ο Σώρρας με την αβάντα των ΜΜΕ, που ξεπουλάνε ιερά και όσια για να "πουλήσουν", τόσο οι ψυχολόγοι τρελαίνονταν με το φαινόμενο αυτό, ενώ οι απόψεις των ειδικών διίσταντο. 
Είναι άραγε τρελός για δέσιμο και ζουρλομανδύα ο Σώρρας ή το παίζει τρελός για να εξαπατά τους αφελείς, οπότε πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας και να τον μπαγλαρώσει;
Μέχρις ότου όμως καταλήξουν και αποφανθούν οι επιστήμονες, ο Σώρρας αλωνίζει ανά την Επικράτεια εξαπατώντας κόσμο και κοσμάκη, ενώ έφτιαξε και κόμμα, που όπως είπε δεν είναι κόμμα αλλά "φορέας", η Ελλήνων Συνέλευσις - και φιλοδοξεί να μπει στη Βουλή.

Και αφού οι ψυχολόγοι δεν έβγαλαν άκρη αν ο Σώρρας είναι τρελός ή απλά πουλάει τρέλα, ανέλαβαν να το διευκρινίσουν οι δημοσιογράφοι καλώντας τον στα τηλεοπτικά στούντιο για να τον ξεμπροστιάσουν. 

Τώρα ποιος νομίζετε ότι είναι πιο τρελός; Ο Σώρας ή ο Σρόιτερ που προσπαθεί να βγάλει συμπέρασμα ανακρίνοντας έναν τρελό ή έναν που το παίζει τρελός; Κατά τη γνώμη μου ο δεύτερος είναι πιο τρελός από τον πρώτο.

Τι θα απαντούσατε αν κάποιος σας έστελνε στο Δαφνί για να πάρετε συνέντευξη από έναν τρελό; Δεν θα του λέγατε, "μα είσαι τρελός;".

Αν μη τι άλλο, πάντως, ο Αρτέμης Σώρρας είναι διασκεδαστικός και σε κάποια θέματα έχει δίκιο. 

Βοήθειά μας ο Σώρρας και... περαστικά!