ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

O Trump εγκαινιάζει "ιερό" πόλεμο εναντίον του ριζοσπαστικού Ισλάμ


Ο Trump απαγορεύει στους Μουσουλμάνους την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες
Εγκαινιάζει "Ιερό πόλεμο κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ"

By Prof Michel Chossudovsky 
Global Research, January 25, 2017

Το Προεδρικό Διάταγμα του Τραμπ, για την απαγόρευση στους Μουσουλμάνους να εισέλθουν στις ΗΠΑ, θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Έχει επίσης σημασία για τη στρατιωτική ατζέντα της Αμερικής στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε έκκληση στον «πολιτισμένο κόσμο» για να ενωθεί «κατά της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία θα εξαλείψουμε εντελώς από το πρόσωπο της Γης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Προεδρικό Διάταγμα του Trump για την απαγόρευση των Μουσουλμάνων συμπίπτει με την επιβεβαίωση του Εκπροσώπου Mike Pompeo ως επικεφαλής της CIA.  Ο Pompeo είναι ένας Ρεπουμπλικανός του Tea Party, μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, με μικρή εμπειρία στην πρακτική των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Pompeo ευνοεί την επαναφορά του «εικονικού πνιγμού, μεταξύ άλλων τεχνικών βασανισμού». Βλέπει τους μουσουλμάνους ως απειλή για τον Χριστιανισμό και το δυτικό πολιτισμό. Αυτός προσδιορίζεται ως «ριζοσπαστικός χριστιανός εξτρεμιστής» που πιστεύει ότι ο «παγκόσμιος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» (GWOT) αποτελεί έναν «πόλεμο ανάμεσα στο Ισλάμ και το Χριστιανισμό».

Με άλλα λόγια, είναι ένας σταθερός υποστηρικτής του δόγματος «παγκόσμιος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» (GWOT), κάτω από τη σημαία του «ιερός πόλεμος κατά του Ισλάμ».

 O GWOT είναι «στο τραπέζι» της Διοίκησης Trump ως όργανο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. (Επαρκώς τεκμηριωμένα η Αλ Κάιντα και ο ISIS είναι «εργαλεία των Μυστικών Υπηρεσιών» δηλαδή κατασκευάσματα της CIA. 
Με τη σειρά τους, η Αλ Κάιντα και ο ISIS σχετίζονται με τρομοκράτες στη Συρία και το Ιράκ και είναι στρατός εδάφους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ).

Για να το θέσω ωμά, τόσο ο Trump όσο και ο διευθυντής της CIA Pompeo  πιστεύουν ακράδαντα στη δική τους αντι-τρομοκρατική προπαγάνδα.  Η συνέχεια  είναι εξασφαλισμένη. Η κύρια τακτική των επιχειρήσεων των Αμερικάνικων Μυστικών Υπηρεσιών να χρησιμοποιούν «ισλαμιστές τρομοκράτες», ως εργαλεία αποσταθεροποίησης και καταστροφής, επικρατεί. Σε συνάφεια, η απαγόρευση  στους Μουσουλμάνους να εισέρχονται στις ΗΠΑ είναι επίσης μέρος της ατζέντας Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ως εκ τούτου, είναι απίθανο ότι θα υπάρξει μια σημαντική αλλαγή κάτω από τη διοίκηση του Τραμπ σε σχέση με τη στρατιωτική ατζέντα της Αμερικής στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με το Reuters: 
«Ο πρόεδρος Donald Trump αναμένεται να υπογράψει προεδρικά διατάγματα που αρχίζουν την Τετάρτη τα οποία συμπεριλαμβάνουν προσωρινή απαγόρευση για τους περισσότερους πρόσφυγες και την αναστολή των θεωρήσεων (visas) για τους πολίτες της Συρίας και έξι άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής».

Οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται ως έθνη «επιρρεπή στην τρομοκρατία», παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συγκεκαλυμμένα υποστηρίζουν την τρομοκρατία σε αυτές τις χώρες.

Σεκταριστικό προφίλ επικρατεί σε σχέση με τη μετανάστευση. Η απαγόρευση δεν ισχύει για χριστιανούς πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ.

Ο Trump αναμένεται να διατάξει  πολύμηνη απαγόρευση άδειας εισόδου προσφύγων στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός από θρησκευτικές μειονότητες που διαφεύγουν διώξεις, μέχρις ότου μια πιο επιθετική λεπτομερής εξέταση είναι έτοιμη.

Μια άλλη διαταγή θα εμποδίσει την έκδοση βίζας σε οποιονδήποτε από τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη, είπαν  βοηθοί και εμπειρογνώμονες, ο οποίοι ζήτησαν να μην αναγνωριστούν.

Τα μέτρα ασφάλειας των συνόρων θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την οδηγία κατασκευής του συνοριακού τείχους με το Μεξικό και άλλες δράσεις για τη μείωση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που ζουν στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τόσο ο Trump  όσο και ο προταθείς υποψήφιος ως Γενικός Εισαγγελέας, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Jeff Sessions, (ακόμη να επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ) έχουν πει ότι «θα επικεντρώσουν τους περιορισμούς στις χώρες των οποίων οι μετανάστες θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή, παρά να τοποθετήσουν την απαγόρευση σε ανθρώπους που ακολουθούν μια συγκεκριμένη θρησκεία»
Ωστόσο, το εκτελεστικό διάταγμα δεν φαίνεται να κάνει αυτή τη διάκριση.

Άλλα μέτρα ίσως να περιλαμβάνουν την διαταγή όλων των φορέων να τελειώσουν τη δουλειά με ένα βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης των μη-πολιτών που εισέρχονται και εξέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και  με την καταστολή των μεταναστών που με δόλο λαμβάνουν παροχές της κυβέρνησης, σύμφωνα με  βοηθούς του Κογκρέσου και  εμπειρογνώμονες της μετανάστευσης.

Για να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση, ο Trump έχει υποσχεθεί να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και να απελάσει τους παράνομους μετανάστες που ζουν στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών. (Reuters)

Michel Chossudovsky

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι Global Research
Copyright © καθηγητής Michel Chossudovsky, Global Research, 2017

Μετάφραση Μαρίας Σεφέρου