ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Ιδού πώς κατρακυλήσαμε στη χρεοκοπία


Αποσπάσματα από το βιβλίο του Θάνου Παπαδόπουλου με τίτλο, "Ποιοι και πώς μας οδήγησαν στη Χρεοκοπία" και υπότιτλο, "Ιστορία της Μεταπολίτευσης". 

«Η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση. 
Η Ελλάδα σπατάλησε γύρω στα 800 δισεκατομμύρια ευρώ ξένα χρήματα μέσα σε σαράντα χρόνια· περίπου 350 δισεκατομμύρια ευρώ δωρεάν παροχές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα 430 δισεκατομμύρια ευρώ από δανεικά. Πού πήγαν αυτά τα χρήματα;

Στη δημιουργία κομματικών στρατών, στο κράτος και στην κοινωνία. Το σύνολο των υπαλλήλων που πλήρωνε το Δημόσιο το 1980 δεν ξεπερνούσαν τις 400.000 μισθωτών. Το 2009 αυτός ο αριθμός ξεπέρασε τους 1.135.000 μισθωτούς. 

Επιπλέον το κράτος χρηματοδότησε με νόμιμες και παράνομες χορηγήσεις αγρότες, εμπόρους, εργολάβους, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, βιομήχανους, εφοπλιστές και νέα τζάκια, φαρμακοποιούς, εκτελωνιστές, άγαμες θυγατέρες, πρόωρες συντάξεις στα 15, 20 και 25 χρόνια, τυφλούς τερματοφύλακες, έγκυους (!) παπάδες και γυναίκες που γεννούσαν κάθε δύο ή τρεις μήνες: ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ!
(...)
Οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου επιδόθηκαν σε υπερβολικές προσλήψεις στο Δημόσιο, σε κρατικές επιχειρήσεις και τράπεζες. Στις διάφορες μελέτες αυτής της περιόδου συναντάμε δύο σειρές στοιχείων σχετικά με τις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 
Στην πρώτη σειρά αναφέρεται ότι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας είχε 300.000 – 320.000 εργαζομένους το 1981 και το 1989 όσοι πληρώνονταν από το κράτος έφθασαν τις 640.000.
Στη δεύτερη σειρά μελετών ο ευρύτερος δημόσιος τομέας το 1981 απασχολούσε 385.000-390.000 εργαζόμενους οι οποίοι το 1989 έφθασαν και ξεπέρασαν τις 800.000. 
Το σημαντικό είναι ότι και στις δύο σειρές μελετών ο πληθυσμός των εργαζομένων υπερδιπλασιάζεται μέσα στην οκταετία 1981-1989.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ επέβαλαν μια ακραία κρατικοποίηση των πάντων με πολλές και βαριές συνέπειες στην οικονομία, στους θεσμούς, στην κοινωνία».