ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

"Προφητείες" του Bloomberg για το 2017


Το Bloomberg βλέπει τον κόσμο "μαύρο" το 2017

Πιστό στην παράδοσή του, το Bloomberg παρουσιάζει και εφέτος μια λίστα με τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις του για την επόμενη χρονιά.

Το πρακτορείο σημείωσε ορισμένες επιτυχίες με την περυσινή λίστα του, προβλέποντας την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., τους τριγμούς στην Ευρώπη για το προσφυγικό και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ. 

Υπάρχουν όμως και προβλέψεις που οι "μάγοι" του πρακτορείου είδαν στην γυάλινη σφαίρα τους αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως: η ισραηλινή αεροπορική επίθεση κατά πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου στα 100 δολάρια το βαρέλι.

Στις προβλέψεις για το 2017 το Bloomberg παρουσιάζει τα εξής σενάρια:

Άνοδος του λαϊκισμού (Σ.σ.: εθνικισμού) και πτώση της Μέρκελ.

Η Μαρίν Λεπέν εκλέγεται πρόεδρος της Γαλλίας, οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρώπη και το κερδίζει με αποτέλεσμα την κατάρρευση της Ευρώπης με την σημερινή μορφή της. 

Επίσης προβλέπεται η διάλυση της Συνθήκης Σένγκεν.

Στην Ιταλία τις εκλογές κερδίζει ο Μπέπε Γκρίλο του "Κινήματος των 5 αστέρων" και στη Γερμανία η Άγκελα Μέρκελ χάνει τις εκλογές (δεν αναφέρεται όμως ποιος τις κερδίζει) και στη Βρετανία ανατρέπεται και η Τερέζα Μέι τη οποία αντικαθιστά κάποιος σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Brexit.

Αναφορά εννοείται πως γίνεται και στη χώρα μας με το Bloomberg να αναφέρει πως η οικονομία καταρρέει ξανά αλλά αυτήν φορά χωρίς να υπάρξει μνημόνιο διάσωσης.

Οι καλές μέρες του Τραμπ και η απόσχιση της Καλιφόρνιας

Το Bloomberg προβλέπει ότι οι πρώτες εβδομάδες Τραμπ στη εξουσία θα είναι σχετικά «άνετες» για το νέο Πρόεδρο, με τις αποφάσεις να προκαλούν διαρκή άνοδο της δημοτικότητάς του. 
Παράλληλα όμως προβλέπει και αντιδράσεις από την πολιτεία της Καλιφόρνιας και δεν αποκλείει ακόμη και ένα δημοψήφισμα για... Calexit.

Η διάλυση του ΝΑΤΟ και ο απομονωτισμός των ΗΠΑ

Το πρακτορείο εκτιμά ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η έξοδος της Τσεχίας από το ΝΑΤΟ μετά από δημοψήφισμα, όπως και η αποχωρήση των ΗΠΑ τόσο από την Βορειοατλατική Συμμαχία όσο και από τον ΟΗΕ.

Μια άλλη πρόβλεψη κάνει λόγο για οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας.

thetoc