ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Ρεσιτάλ αυτογελοιοποίησης του Αλέξη Τσίπρα


Ο κ.Τσίπρας ομιλεί περί «αυτογελοιοποίησης»

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Την ώρα που τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης καταρρέουν – παρότι οι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν με απίστευτο θράσος να επιδίδονται στην τακτική της χρυσόσκονης για εσωτερική κατανάλωση – ένας νέος κύκλος τρομοκρατίας και κινδυνολογίας ανοίγει, στα πρότυπα του γνωστού έργου: «Πω, πω τι θα πάθουμε» αν δεν αποδεχτούμε μια ακόμα συμφωνία λεηλασίας του ελληνικού λαού.
Την ώρα που μετά και τη χτεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν κρύβουν ότι αποτελούν ένα ενιαίο δίπολο, η κυβέρνηση συνεχίζει αφενός να ζητά από τον ελληνικό λαό να επιλέξει μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, αφετέρου επιμένει στην γελοιότητα των «κολοκοτρωνέικων» δήθεν «κόκκινων γραμμών» της, όταν – για μια ακόμα φορά – τα έχει αποδεχτεί και τα έχει συνδιαμορφώσει όλα!

Το σκηνικό ξαναστήνεται και πάλι με όρους 2015. Ή θα δεχτούμε την διαιώνιση της καταστροφής, που σημαίνει μέτρα, μέτρα και μέτρα στον αιώνα τον άπαντα ή θα… καταστραφούμε!

Τι θα γίνει, τελικά; Θα υπογράψει, και πάλι ο Τσίπρας; Ή επειδή το πακέτο είναι, πλέον, τόσο βαρύ, που αυτή τη φορά τα περιθώρια να περάσει στην κοινωνία έχουν εκμηδενιστεί, γεγονός που θα τους κάνει να το ξανασκεφτούν, όχι γιατί ενδιαφέρονται για το λαό, αλλά για να διασφαλίσουν την προσωπική τους και πολιτική διάσωση; 
Το πιθανότερο, διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη, είναι να φορτώσουν τον τόπο με ένα 4ο Μνημόνιο, όπως κι αν ονομαστεί, και τούτη φορά 5ετούς διάρκειας!

Ό,τι κι αν γίνει, πάντως, μην λησμονάμε ότι το έργο το έχουμε ξαναδεί. Για εκείνους πάντως που θέλουν να «ξεχνούν» για ποιο έργο μιλάμε, θα τους βοηθήσει να θυμηθούν το σενάριό του: Kάποιος που αποδείχτηκε τόσο καλός πρωταγωνιστής του, όσο και οι προκάτοχοί του. 

Απολαύστε τον (ειδικά στο σημείο όπου κάνει λόγο περί «αυτογελοιοποίησης»):


ΠΗΓΗ: imerodromos 

******
Και μετά σου λένε ότι δεν πιάνουν τα μάγια...Εδώ που τα λέμε, πατριώτες, στο πρόσωπο αυτών των γελοίων έχει αυτογελοιοποιηθεί η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες που δεν αντιδρούμε όπως θα έπρεπε στους γελοίους...

Εάν είναι αυτοί γελοίοι, εμείς που τους ανεχόμαστε είμαστε γελοίοι εις τη νιοστή...

Μάλλον χρειαζόμαστε έναν μαζικό εθνικό εξορκισμό, μπας και ξελαμπικάρει το νιονιό μας... Αλλά δεν υπάρχει "εξορκιστής" εθνικού αναστήματος, δυστυχώς!