ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Συνεχίζει τις απειλές του προς την Ελλάδα ο Σόιμπλε


Τούτη τη φορά μας απειλεί με πρόσχημα την επαπειλούμενη αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα ευθανασίας του ελληνικού λαού.
Σε αυτή την περίπτωση, είπε ο Σόμπλε, η Γερμανική Βουλή (όχι το Ευρωκοινοβούλιο!) θα αποφασίσει για την ταχύτητα του αργού θανάτου της χώρας μας. Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων ότι στην Ευρωζώνη κουμάντο κάνει η Γερμανία;
Από τον Ντόναλντ Τραμπ θα το βρει αυτός...

******
iskra

Ο Σόιμπλε απειλεί: Αν φύγει το ΔΝΤ, θα έχετε να κάνετε με μένα.
 Δεν θα το συνιστούσα στους υπαλλήλους μου στην Αθήνα.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με απύθμενο αυτοκρατορικό αλαζονικό ύφος, το οποίο έφτασε να ενοχλεί ακόμα και τον Ντ. Τραμπ, απειλεί και εξευτελίζει ανοιχτά, δημόσια, ωμά και ιδιαίτερα κυνικά τους κυβερνητικούς υπαλλήλους του στην Αθήνα, λέγοντας πως αν δεν αποδεχθούν το ΔΝΤ και τους όρους του στο πρόγραμμα, θα έχουν να κάνουν με τον ίδιο και τις πολύ πιο επώδυνες απαιτήσεις του.

Για πρώτη ίσως φορά η κυβέρνηση αυτής της χώρας ταπεινώνεται τόσο ξεδιάντροπα και απροκάλυπτα και βρίσκεται σε τέτοια εθελόδουλη υποταγή, ώστε ούτε καν τολμά να ψελλίσει μια φράση αποδοκιμασίας της γερμανικής επιτροπείας.

Εάν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, τότε το πρόγραμμα καθίσταται ξεπερασμένο και θα πρέπει να βρούμε κάτι νέο, πράγμα που δεν θα συνιστούσα στην ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, διευκρινίζοντας τη δήλωση της περασμένης εβδομάδας.

Για το θέμα μίλησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Wall Street Journal:
«Εάν δεν καταλήξουμε σε επιτυχή δεύτερη αξιολόγηση και αν το ΔΝΤ δεχθεί τις συνέπειες από αυτό, τότε το τρέχον πρόγραμμα θα ήταν ξεπερασμένο. Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε μόνο με την προσδοκία ότι θα συμμετείχε το ΔΝΤ.

Εάν (το τρέχον πρόγραμμα) ξεπεραστεί, τότε θα βρισκόμασταν σε μια κατάσταση, στην οποία θα έπρεπε να σκεφτούμε κάτι νέο. Δεν θα το συνιστούσα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση.

Αλλά δεν θα αγχωνόμουν. Η γερμανική Βουλή θα έπρεπε πρώτα να συζητήσει και να συμφωνήσει εάν εγκρίνει ή όχι τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος».
Την περασμένη εβδομάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε μια δήλωση που ερμηνεύθηκε από την ελληνική πλευρά ως αλλαγή στάσης από το Βερολίνο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung είπε πως σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρήσει,
«Τότε οι Ευρωπαίοι ενδέχεται να καταλήξουν σε δική τους λύση εντός του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος, όπως είχαμε προτείνει ήδη στην αρχή της ελληνικής κρίσης, η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ και εγώ».
Προσέθετε πως σε αυτή την περίπτωση, οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να επιβάλουν όσα συμφωνήθηκαν «σαφώς πιο αποτελεσματικά» με το ESM στoν ρόλο του ΔΝΤ.
«Το τωρινό πρόγραμμα προϋποθέτει τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Αν συνεχίσουμε μόνοι μας, τότε θα πρέπει να διασφαλίσουμε καλύτερα τα συμπεφωνημένα. Τον ρόλο αυτόν μπορούμε να τον αναθέσουμε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM). Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο έχουμε να κάνουμε με εντελώς νέα δεδομένα και θα έπρεπε να λάβουμε προηγουμένως την έγκριση της γερμανικής βουλής» τόνισε.
Κατέληγε πως σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις από άλλους, «τότε το τρέχον πρόγραμμα θα τερματιστεί και θα απαιτηθούν νέες διαπραγματεύσεις».

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε πως το ΔΝΤ θα έφευγε από την Ελλάδα μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της γερμανικής Βουλής, καθώς η αποχώρησή του θα σήμαινε θεμελιώδη αλλαγη του προγράμματος.

Σημείωσε ακόμη ότι «θα θέλαμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ», όπως προβλεπόταν στην κατάρτιση του προγράμματος.

(πηγή)