ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Η συγκινητική ευχή μιας 25χρονης μελοθάνατης, της Nardya Miller


Αυτή η τελευταία ευχή μελλοθάνατης 25χρονης είναι ό,τι πιο συγκινητικό θα διαβάσεις σήμερα

 «Ποτέ δεν τα παράτησα. Απλώς φεύγω. Σε παρακαλώ, ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο.» 

Ποια θα ήταν η τελευταία σου ευχή, αν ήξερες ότι σου μένουν μόνο λίγες μέρες ζωής; Όταν οι γιατροί είπαν στην Nardya Miller από το Brisbane της Αυστραλίας, πως το σώμα της απορρίπτει το διπλό μόσχευμα πνευμόνων που είχε λάβει μερικά χρόνια πριν, η ετυμηγορία τους ήταν σαφής: Της απέμενε μόλις 1 εβδομάδα ζωής.

Η 25χρονη make-up artist υπέφερε όλη της τη ζωή από κυστική ίνωση και το 2014 δέχτηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης πνευμόνων, γιατί είχε βαρεθεί να «παλεύει σε μια μάχη που δεν τελειώνει ποτέ». Αλλά το σώμα της δεν μπόρεσε να λειτουργήσει με τα νέα μοσχεύματα και μερικές μέρες πριν, ανέβασε στο Instagram ένα μήνυμα με την τελευταία της ευχή.

Έγραψε: «Μάλλον σε ήξερα για όλη μου τη ζωή, μάλλον σε ήξερα για 10 χρόνια, για λίγο, αλλά σε περίπου μια βδομάδα, δεν θα σε ξαναδώ ποτέ. Δε θα σου ξαναμιλήσω, δεν θα ξαναδώ το πρόσωπο σου, δεν θα σε ακουμπήσω, δε θα σε κρατήσω, ποτέ ξανά. Αλλά πάντα θα σε αγαπάω, όπως και τις φιλίες και τις αναμνήσεις που κτίσαμε μαζί.» 

«Τα πράγματα στη ζωή δεν πάνε πάντα όπως τα σχεδιάζουμε, υπάρχουν μερικές σπουδαίες εμπειρίες που ποτέ δε θα ζήσω και μέρη που ποτέ δε θα επισκεφτώ. Αλλά θα βλέπω. Πάντα. Θα χαμογελώ. Γιατί υπήρξα εκεί. Ποτέ δε θα τα παρατήσω. Όπως ποτέ δεν τα παράτησα. Απλώς φεύγω. Σε παρακαλώ, ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο.» 

Ο σύντροφος της, Liam Fitzgerald, δήλωσε σε εφημερίδα της Αυστραλίας, πως η Nardya ήθελε όλοι να μάθουν πόσο σημαντική είναι η δωρεά οργάνων. Είπε: «Ο μόνος τρόπος ώστε ένας άνθρωπος να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, είναι μέσω της δωρεάς οργάνων.» 

Σήμερα, η 25χρονη νοσηλεύεται σε νοσοκομειακή μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας και χρειάζεται αναπνευστική υποστήριξη όλο το 24ώρο, αφού οι γιατροί της είπαν ότι έχει μόνο μια εβδομάδα ζωής.

Η ξαδέλφη της Nardya, Tachae Douglas-Miller, ξεκίνησε μια σελίδα crowdfunding ώστε να συμβάλλει στην εκπλήρωση μιας εκ των τελευταίων της ευχών, να βοηθηθεί οικονομικά ο σύντροφος της, στο τεράστιο χρέος από τις νοσηλείες της. Η ίδια εξήγησε:
«Η Nardya είχε βαρεθεί να μην μπορεί να αναπνεύσει, να παλεύει σε μια μάχη που δεν οδηγεί πουθενά.» 

Σήμερα η σελίδα GoFundMe έχει ξεπεράσει το στόχο των 10.000 δολαρίων σε ελάχιστες μέρες και, μάλλον, η Nardya θα χαμογελάει…(Πηγή: Metro UK)