ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Υποκριτικό το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κατά την κοπή της πίτας


Αξιότιμε κύριε Ιερώνυμε,

Για άλλη μια φορά, όχι μόνο χάσατε την ευκαιρία να απευθύνετε προφητικό μήνυμα στους εκπροσώπους της διεφθαρμένης πολιτικής ηγεσίας που παραβρέθηκαν στο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αλλά, ούτε λίγο ούτε πολύ, τους αποκαλέσατε φως του κόσμου, αν και είναι σκότος, παραποιώντας τα λόγια του Χριστού, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, προσβάλλοντας την κοινή λογική και παραπλανώντας το χριστεπώνυμο ποίμνιο.

-Είπατε συγκεκριμένα, "Εμείς οι άνθρωποι είμαστε το φως του κόσμου".

-Όοολοι οι άνθρωποι είναι το φως του κόσμου, κύριε Ιερώνυμε; Δηλαδή και οι εγκληματίες, και οι διεφθαρμένοι, και οι επίορκοι πολιτικοί, και οι δολοφόνοι, είναι φως του κόσμου; Κι αν υποθέσουμε ότι έχετε δίκιο, τότε ποιον κόσμο φωτίζουν; Ποιος κόσμος είναι έξω από τον κόσμο όλων των ανθρώπων που εσείς λέτε ότι είναι φως; Μα φυσικά, ο κόσμος των ζώων, που κι εκείνα συχνά υποφέρουν από το "φως" (πνευματικό σκοτάδι) που εκπέμπουν οι άνθρωποι.

-Είπατε ακόμη ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε το αλάτι της γης, που έχει τις ιδιότητες να συντηρεί και να νοστιμίζει, και το οποίο αν χάσει αυτές τις ιδιότητες παύει να αξίζει.

-Όοολοι οι άνθρωποι είναι το αλάτι της γης, κύριε Ιερώνυμε; Μα αν είναι έτσι, ποιον θα αλατίσουν, θα συντηρήσουν και θα νοστιμίσουν; Τους εξωγήινους;

Δύο τινά μπορεί να σας συμβαίνουν, κύριε Ιερώνυμε: 
-Ή έχετε πλήρη σύγχυση ως προς το νόημα των λόγων του Χριστού, οπότε πρέπει να κατέλθετε από τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο,
-Ή είστε υποκριτής και συνειδητά παραποιείτε τα λόγια του Κυρίου, διότι έτσι σας συμφέρει. Γνωρίζετε, γαρ, πως η Εκκλησία, η οποία θα 'πρεπε να είναι το φως του κόσμου και το αλάτι της γης, εμωράνθη, και θέλετε να καταστήσετε συνυπεύθυνο και όλο το ηθικά χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό, οπότε και σ' αυτή την περίπτωση κάποιοι πρέπει να σας απομακρύνουν από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο ως ακατάλληλο.
 Διαστρεβλώσατε επίσης και το νόημα των λόγων του Χριστού ως προς το τι εννοούσε όταν είπε “ουκ ήλθον καταλύσαι τον νόμο αλλά πληρώσαι”, ταυτίζοντας το "νόμο" στον οποίο αναφερόταν με το κράτος. 

Στην πρώτη τάξη του κατηχητικού, κύριε Ιερώνυμε, τα παιδάκια μαθαίνουν ότι ο Ιησούς εννοούσε το Νόμο του Μωυσή, τις 10 Εντολές και όλη την ηθική διδασκαλία των μεγάλων προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, και όχι το κράτος των Γραμματέων και Φαρισαίων τους οποίους "κεραυνοβολούσε" με ΟΥΑΙ σε κάθε ευκαιρία.

Δεν έχω βέβαια την ψευδαίσθηση ότι θα ανανήψετε ποτέ από το πνευματικό σκοτάδι σας... Εγώ όμως, έστω ως μικρή πυγολαμπίδα, οφείλω κάπου-κάπου να σας φωτίζω. Βλέπετε, έχουν και οι πυγολαμπίδες την αποστολή τους στην κοινωνία, όσο κι αν αυτό φαίνεται αστείο σ' εσάς και στους περισσότερους κατ' όνομα χριστιανούς...

Στη συνέχεια παραθέτω ολόκληρο το σχετικό άρθρο που βρήκα εδώ:

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

 Ποιο είναι το μήνυμα του

«Ο καθένας με τη δύναμη που έχει και με τον τρόπο που μπορεί, καλούμαστε να λειτουργήσουμε και να προχωρήσουμε σαν ένα σώμα», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι,
«η Εκκλησία δεν είναι μουσείο ή κάτι μουσειακό», αλλά «ένας ζωντανός οργανισμός, ένα Σώμα, μία λειτουργία. Γι’ αυτό ακριβώς αντιλαμβάνεται την αγωνία και ζει τα προβλήματα των ανθρώπων, τις δυσκολίες τους και γι’ αυτό ακριβώς, στην ευχή που μόλις διαβάσαμε, αγκαλιάζει όλα αυτά τα προβλήματα και παρακαλεί, εύχεται και ζητά από τον Θεό να είναι συμπαραστάτης, βοηθός στην αντιμετώπιση όλων αυτών των δυσκολιών και συγχρόνως να ανατείλει καλύτερες μέρες, να ζούμε κάτω από καλύτερες συνθήκες και να απολαύσουμε με καλύτερο τρόπο την ζωή μας».
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μίλησε, εξάλλου, για την αναφορά-προτροπή του Ευαγγελίου ότι,
«Εμείς οι άνθρωποι είμαστε το φως του κόσμου και το φως δεν το κρύβουμε, το βάζουμε ψηλά, για να φέγγει μέσα στο σπίτι. Είμαστε, άλλωστε, το αλάτι του κόσμου και το αλάτι έχει δύο ιδιότητες, η μια είναι να συντηρεί και η άλλη να νοστιμίζει, αν χάσει τις δύο αυτές ιδιότητες παύει να αξίζει». 
Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε: «Υπάρχει, επίσης, στο τέλος, κάτι που το έχουμε παρεξηγήσει και δεν το προσέχουμε. Ο Κύριος αναφέρει “ουκ ήλθον καταλύσαι τον νόμο αλλά πληρώσαι”, δηλαδή δεν ήρθε για να καταλύσει το νόμο, το κράτος, αλλά να το συμπληρώσει, να το βοηθήσει με έμμεσο, αλλά ουσιαστικό τρόπο. Μας καλεί σε συνεργασία και όλοι μαζί, ο καθένας με τη δύναμη που έχει, με τον τρόπο που μπορεί, πρέπει να λειτουργήσουμε και να προχωρήσουμε σαν ένα σώμα», πρόσθεσε.
Η κοπή της πίτας έγινε παρουσία πλήθους ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, των υπουργών Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, των αναπληρωτών υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, των υφυπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη και Τέρενς Κουίκ, του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, του τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, του πανεπιστημιακού και βουλευτή της ΝΔ, κ. Φορτσάκη, του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Άγγελου Τόλκα, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ, της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού Σώματος, του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, του προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, πανεπιστημιακών, εκπροσώπου της περιφερειάρχη Αττικής και του δημάρχου Αθηναίων.

Επίσης, στην κοπή της πίτας έδωσαν το παρών ο διευθυντής της «Αποστολής» Κωστής Δήμτσας, ο διευθυντής του Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Βασίλειος Χαβάτζας και η διευθύντρια του ΚΕΣΟ, Μαίρη Πίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο κομμάτι έκοψε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και το δεύτερο για τους πρόσφυγες - μετανάστες, το οποίο παρέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Το φλουρί κέρδισε η πρώην γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Νωρίτερα, ο αρχιεπίσκοπος έκοψε την πίτα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου, όπου το φλουρί κέρδισε ο θεολόγος Γιώργος Φερδής.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε ειρήνη, παραγωγικότητα σε όλους τους παρευρισκόμενους ιεράρχες, προέδρους των Θεολογικών Σχολών, πανεπιστημιακούς και υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

(πηγή)

Αρχική πηγή: ΑΜΠΕ