ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Donald Trump: Απρόβλεπτος τρελός ή ένας ακόμη πολεμοκάπηλος;


Έχει o Trump -  ο οποίος  (προεκλογικά) έτρεξε σε μια Αντιπολεμική Πλατφόρμα - ήδη υποχωρήσει στην πίεση των πολεμοκάπηλων... ή παίζει απλά τον απρόβλεπτο τρελό για να κερδίσει δύναμη διαπραγμάτευσης;

By Washington's Blog
Global Research, February 04, 2017
Washington's Blog, 3 February 2017

 Ο Συντηρητικός  Patrick Buchanan - που υποστήριξε τον Trump για την προεδρία - γράφει:

"Σημαντικός ανάμεσα στους λόγους που πολλοί υποστήριξαν τον Trump ήταν η αντίληψή του ότι ο Τζορτζ Μπους έκανε φρικτό ατόπημα να αρχίσει έναν απρόκλητο και μη αναγκαίο πόλεμο στο Ιράκ".

Σε αντίθεση με τους άλλους υποψήφιους, o Trump φάνηκε να αναγνωρίζει αυτό.

Οι αντιπολεμικές, αντιπαρεμβατικές δηλώσεις του Trump άρεσαν σε πολλούς Αμερικανούς. Πράγματι, αρκετοί υποστηρικτές του Sanders  ψήφισαν Trump (ή έμειναν στο σπίτι την ημέρα των εκλογών), λόγω των αντιπολεμικών υποσχέσεων του Trump ... και του ιστορικού της Κλίντον ως πολεμοχαρούς.

Ο Buchanan εκφράζει απογοήτευση που ο Trump ήδη απειλεί για χρήση στρατιωτικής βίας.
"Θεωρήθηκε ότι θα μας απαγκίστρωνε από αυτούς τους πολέμους, κι όχι ν’ απειλεί με βία ένα Ιράν που είναι τρεις φορές το μέγεθος του Ιράκ και έχει ως κύριο προμηθευτή όπλων του και  σύμμαχο τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας".
Το πρώην μακροχρόνιο μέλος του Κογκρέσου Ron Paul επισημαίνει ότι ο Trump έχει ήδη εμπλακεί σε βομβιστικές επιθέσεις στην Υεμένη:


Ο Andrew Spannaus σημειώνει:
"Η νέα Διοίκηση του Trump έχει στείλει ανάμικτα μηνύματα όσον αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία. Οι αρχικές δηλώσεις του Trump έδειχναν ότι οι ΗΠΑ θα επιδίωκαν μια διπλωματική συμφωνία για τη μείωση των εντάσεων γύρω από την Ουκρανία, ενδεχομένως αναγνωρίζοντας μεταξύ άλλων το φιλορωσικό δημοψήφισμα στην Κριμαία, σε αντάλλαγμα για μια ευρύτερη συμφωνία με τη Ρωσία που θα περιλάμβανε συνεργασία κατά της τρομοκρατίας ή μείωση πυρηνικών όπλων. Ωστόσο, ο Πρέσβης του Trump στα Ηνωμένα Έθνη, Nikki Haley, δεσμεύθηκε την Πέμπτη να συνεχίσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μέχρι να παραδοθεί Κριμαία".
Ο Brandon Turbeville λέει, "Το νέο αφεντικό τώρα αρχίζει να φαίνεται εξαιρετικά παρόμοιο με το παλιό αφεντικό."

Ο Turbeville επισημαίνει επίσης ότι o Trump φαίνεται να τα χαλάει και στη Συρία.

Και δεδομένου ότι ο Trump πήρε το πηδάλιο, ο πόλεμος με την Κίνα φαίνεται όλο και πιο πιθανός.

Έτσι - παρά τις υποσχέσεις του να είναι αντιπολεμικός και αντιπαρεμβατικός -  ο  Trump αρχίζει να φαίνεται ότι θα είναι ένας πολεμοκάπηλος.

Ελπίζω να κάνω λάθος ... και ότι ο Trump απλά παίζει τον απρόβλεπτο τρελό για να αποκτήσει δύναμη διαπραγμάτευσης με ξένες δυνάμεις.

(Πηγή)

Αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι: Washington's Blog
Copyright © 
Washington's Blog, 2017

Μετάφραση Μαρία Σεφέρου