ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανία και ΔΝΤ "ερίζουν" πάνω στο πτώμα της Ελλάδας

Μετάθεση «συμφωνίας» για Μάρτιο.. και στο βάθος πτώχευση της Ελλάδας


Schäuble, Moscovici, Lagarde και η παραδομένη κυβέρνηση. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η C. Lagarde, η κορυφή του ΔΝΤ, θεώρησε απολύτως σκόπιμο αυτές τις κρίσιμες μέρες να διευκρινίσει ότι δεν θα υπάρξει εξαίρεση από τους κανόνες τουΤαμείου για την Ελλάδα.

Η δήλωση δεν θα μπορούσε να ήταν πιο σαφής. Το ΔΝΤ δεν θα μπει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς σκληρά μέτρα για την Ελλάδα ώστε να μπορεί να προσεγγιστεί από την χώρα μας μετά “βεβαιότητας” το εξωφρενικό πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μετά το 2018, χωρίς, επίσης, δέσμευση της Ελλάδας σε όλα τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα (π.χ. ξεπούλημα του ενεργειακού τομέα) αλλά και χωρίς μια δραστική «ελάφρυνση» του χρέους, ώστε το ίδιο το Ταμείο, να μπορεί να το κρίνει βιώσιμο.

Γερμανία και ΔΝΤ δεν έχουν ακόμα βρει κοινή βάση μέτρων που θα πρέπει να θεσμοθετήσει για τη δεύτερη αξιολόγηση η Ελλάδα και πολύ περισσότερο δεν έχουν συμφωνήσει για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Η πρόταση – τελεσίγραφο προς την Ελλάδα για μέτρα 3 δισ. σε 2 δόσεις είναι περισσότερο πρωτοβουλία της Γερμανίας.

Η Γερμανία με αυτήν την πρόταση θέλει να δελεάσει το ΔΝΤ να συμφωνήσει, έχοντας προηγουμένως αποσπάσει την ελληνική συναίνεση.

Η κυβέρνηση Τσίπρα όσο και αν σφαδάζει έχει δαγκώσει το «δόλωμα» και έχει πιαστεί στο γερμανικό αγκίστρι και όσο σφαδάζει τόσο κάνει πιο δυσχερή την θέση της.

Η άφιξη Moscovici

Ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Pierre Moscovici ήρθε στην Ελλάδα για να τακτοποιήσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες και να αποσπάσει το πλήρες «ΟΚ» από την κυβέρνηση για το σκληρό πακέτο των 3 δισ. Η ένσταση της κυβέρνησης δεν βρίσκεται στα σκληρά μέτρα, που θα υπογράψει αλλά στην ανάγκη να συνοδευτούν αυτά τα μέτρα με μια συμβολική, έστω, ανακούφιση του χρέους και την συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω και σε αυτά το σημεία δεν υπάρχει αμφιβολία.
Τόσο η ΕΕ, εν όψει αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, όσο και η κυβέρνηση επείγονται. Η πρώτη για να ξεφορτωθεί, έστω προσωρινά και όπως-όπως, το ελληνικό «βάσανο» και η δεύτερη γιατί έχει την ψευδαίσθηση ότι θα βελτιωθεί η οικονομική πορεία.

Δεν θα προλάβουν, όπως φαίνεται, την 20η Φλεβάρη να κλείσουν την δεύτερη αξιολόγηση, πράγμα που αναγνώρισε και ο Dijsselbloem. Ελπίζουν όμως ότι ο Μάρτης -γδάρτης θα είναι πιο “τυχερός” μήνας, αν και αμφιβάλουμε.

Λογαριάζουν, όμως, χωρίς έναν «πεντάστερο» ξενοδόχο: το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ, που παρευρίσκεται στον αρραβώνα, το πιο πιθανό είναι να μην παρευρεθεί στο γάμο του προγράμματος, πολύ περισσότερο να είναι και «κουμπάρος».

Χωρίς, όμως, το ΔΝΤ το ναυάγιο του, έτσι κι αλλιώς αποτυχημένου, προγράμματος είναι προδιαγεγραμμένο και γρήγορο και η Ελλάδα θα βρεθεί στο κενό, σε τροχιάχρεοκοπίας.
Ο κόσμος μας έχει αλλάξει πολύ και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.

Η μόνη λύση, η οποία γίνεται πολύ πιο ρεαλιστική και επείγουσα σήμερα, είναι η έξοδος από την ευρωζώνη με ένα μεγάλο όχι στο νεοφιλελευθερισμό, ένα μεγάλο όχι στις αβυσσαλέες ανισότητες και στη λιτότητα. Με την αμφισβήτηση των ανισότιμων κανόνων της ΕΕ και ένα πρόγραμμα παραγωγικού μετασχηματισμού της χώρας.