ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

GPAPAK: Περίπτωση για Παγκόσμια Τράπεζα κι όχι για ΔΝΤ η Ελλάδα


Τάδε έφη Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Στον Καιάδα της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα έπρεπε να ήταν η Ελλάδα!

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αντί, μαζί με το ΓΑΠ, να είναι υπόδικος για την πραξικοπηματική εισαγωγή της χώρας στο μνημόνιο, φτάνει στο σημείο να υποδεικνύει την Παγκόσμια Τράπεζα, που κηδεμονεύει τριτοκοσμικές και πιο εξαθλιωμένες χώρες στον κόσμο, ως τον καταλληλότερο θεσμό, στον οποίο θα έπρεπε να υπαχθεί η Ελλάδα, στέλνοντας την απευθείας στον Καιάδα του πλανήτη.

Δυστυχώς, αυτή είναι η πολιτική ηγεσία που "ταιριάζει" σε αυτήν την χώρα!

Αυτή είναι η πολιτική ηγεσία, που τον ΓΑΠ και τον Σαμαρά  Βενιζέλο ως τον ΚυρΜητσοτάκη και τον Αλ. Τσίπρα (20/9/2015) και τους κεντρώους δορυφόρους τους, που ο λαός ψήφισε και σύμφωνα με τις χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις, "στηρίζει" και "ανέχεται" στο όνομα του μονόδρομου του ευρώ.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν βρίσκει τίποτα το στραβό στα εξοντωτικά και αποτυχημένα προγράμματα που οι πιστωτές εφάρμοσαν στη χώρα.

Το πρόβλημα για τον Γ. Παπακωνσταντίνου είναι, τάχα, τα εθελόδουλα κόμματα στη χώρα και οι εθελόδουλες ηγεσίες, οι οποίες, κατά τον αρχιτέκτονα της απόκρυψης της λίστας Lagarde, εφάρμοζαν τα μνημόνια λόγο της πίεσης από ΕΕ και ΔΝΤ και όχι από πεποίθηση.

"Αγνοεί", φυσικά, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ότι όλα τα κατεστημένα κέντρα εξύμνησαν τους ηγέτες πολιτικούς υπαλλήλους εφαρμοστές των μνημονίων στη χώρα και εκβάλλουν διθυράμβους για τις πρωτοφανείς "μεταρρυθμιστικές" επιδόσεις του Τσίπρα.

Δυστυχώς, με όλους αυτούς στο τιμόνι μιας χώρας που έχει μετατραπεί σε αθλιέστατο προτεκτοράτο, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν κανέναν απολύτως μέλλον και το πιο τραγικό το μοναδικό μέλλον για τα καλύτερα μυαλά της ελληνικής νεολαίας είναι η καινούργια και χειρότερη μετανάστευση που έχει γνωρίσει ποτέ αυτός ο τόπος.
Κ.Μ

Γ. Παπακωνσταντίνου: Την Παγκόσμια Τράπεζα, και όχι το ΔΝΤ, 
χρειάζεται η Ελλάδα

Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι τόσο σοβαρή που θα έπρεπε η χώρα να στραφεί στην Παγκόσμια Τράπεζα και όχι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια, φέρεται να υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε εκδήλωση του London School of Economics.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, o κ. Παπακωνσταντίνου, που διετέλεσε υπουργός επί των οικονομικών της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011, είπε πως τα οικονομικά και οι θεσμοί της Ελλάδας είναι τόσο αδύναμοι που η χώρα έχει ανάγκη μια βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.

Εκτός από τις προσπάθειες διασώσεων, η Ελλάδα δέχεται εντολές να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και τον τρόπο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο, είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

“Γνωρίζω πως δεν είναι πολιτικά ορθό να το λέω, όμως η Ελλάδα είναι περισσότερο περίπτωση για την Παγκόσμια Τράπεζα παρά για το ΔΝΤ. Χρειάζεται σοβαρή στήριξη η μεταρρύθμιση των θεσμών της. 
Όχι μόνο την task force που ήρθε να μας βοηθήσει, όχι μόνο την πολύ καλή τεχνική βοήθεια από το ΔΝΤ, αλλά μια πολύ πιο μακροπρόθεσμη θεσμική μεταρρύθμιση για να μπορέσει να τα υλοποιήσει όλα αυτά”.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, ιδρύθηκε προκειμένου να βοηθήσει χώρες που έβγαιναν από το χάος των παγκόσμιων πολέμων να αναπτυχθούν οικονομικά. Το ΔΝΤ, από την άλλη, μπορεί να αντιμετωπίσει πιο βραχυπρόθεσμες οικονομικές κρίσεις.

“Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλάβει η τρόικα το μέγεθος της αδυναμίας της Ελλάδας να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις”, σχολίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Ολοκληρώνοντας ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στον πολιτικό κυνισμό της Ελλάδας, καθώς στη χώρα εκλέγονται κόμματα με ιδεολογίες και προγράμματα αντίθετα στις μεταρρυθμίσεις και πρέπει να δείξουν πως ενεργούν μόνο λόγω της πίεσης που δέχονται από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

(πηγή)

Δείτε εδώ πονηρά έργα και σκοτεινές ημέρες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Μερικά video έχουν δυστυχώς αφαιρεθεί...