ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ηλίας Κασιδιάρης: Έχετε στόχο να κάνετε τη χώρα γκέτο αλλοδαπών


Βουλή, 24/02/2017 -ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ζήτησα από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να παραμείνει στη θέση, του, διότι έχω να καταθέσω μια σειρά πολύ σημαντικών εγγράφων, πολύ κρίσιμων εγγράφων και για τη λειτουργία του κράτους, αλλά και για τη λειτουργία της Βουλής και θέλω εδώ την προσοχή του Προεδρείου.

Η μέρα ξεκίνησε μ’ ένα ψέμα. Στην ομιλία Τσίπρα ακούσαμε ότι ο Πρωθυπουργός απαντά σε όλους τους πολιτικούς Αρχηγούς. Να διευκρινίσω ότι ο Πρωθυπουργός απαντά σε όλους τους πολιτικούς Αρχηγούς πλην της Χρυσής Αυγής. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με μεγάλο αριθμό Υπουργών.

Για το θέμα που συζητείται σήμερα, έχω θέσει σωρεία ερωτημάτων στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Θα αναφέρω ως παράδειγμα την πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση που έκανα για εικονικούς διορισμούς σε δομές φιλοξενίας προσφύγων. Τις ερωτήσεις αυτές αρνείται, με κάποια προσχήματα, τα οποία χαρακτηρίζω άθλια και απαράδεκτα, να τις απαντήσει ο εν λόγω Υπουργός.

Στη συγκεκριμένη ερώτηση, λοιπόν, που σχετίζεται άμεσα με το θέμα που συζητείται σήμερα, αναφέρομαι στους δυόμισι χιλιάδες διορισμούς σε hotspots. Και ερωτώ τα εξής: Πόσο έχει κοστίσει συνολικά η υποδοχή και η εγκατάσταση προσφύγων και λαθρομεταναστών στη χώρα το 2015-2016; 
Πόσα χρήματα δαπανήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υπόθεση αυτή και πόσα λάβαμε από την ΕΕ και πόσες προσλήψεις έγιναν σε hotspots τη συγκεκριμένη περίοδο; Αυτές είναι οι ερωτήσεις.
Μου στέλνει στη συνέχεια ο εν λόγω Υπουργός ένα έγγραφο, στο οποίο με χαρακτηρίζει ρατσιστή και αρνείται να μου απαντήσει. Το Προεδρείο κρίνει ότι αυτό είναι νόμιμο; Δηλαδή, το να αρνείται ένας Υπουργός να πράξει το καθήκον του; Γιατί εδώ εμείς έχουμε δώσει έναν όρκο στην εθνική αντιπροσωπεία και στο έθνος και στον ελληνικό λαό να κάνουμε κριτική και να ασκούμε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Και είναι νόμιμη υποχρέωση εκάστου Υπουργού και του Πρωθυπουργού να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις όλων των Βουλευτών όλων των κομμάτων.

Εδώ, λοιπόν, σας διαβάζω τη δικαιολογία: «Επισημαίνεται ότι ο όρος "λαθρομετανάστες" προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν γίνεται δεκτός». Αυτά λέει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Για τα Πρακτικά, λοιπόν, εγώ το απαντώ με τους κανονισμούς από την επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αριθμός 610/2013 και αριθμός 118/14. Παρακαλώ για τα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ηλίας Κασιδιάρης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Παρακαλώ, αν γίνεται, να δοθούν και στον Υπουργό αυτά τα έγγραφα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί επισήμως και στην επίσημη μετάφραση τους όρους «λαθρομετανάστευση» και «λαθρομετανάστες». 
Όμως, αν δεν σας κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση κι αν θέλετε να φύγετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν αποδέχεστε αυτά τα έγγραφα, παρουσιάζω άλλο επίσημο έγγραφο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού Γραφείο Διοίκησης και Οργάνωσης. Αυτό είναι έγγραφο Τσίπρα και λέει επί λέξει: 
«Σας διαβιβάζουμε αντίγραφο επιστολής αναφορικά με τη μεταφορά και εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε κάποιο οικόπεδο στη Χίο.» 
Αυτό το έγγραφο είναι από τον κ. Τσίπρα προς τον κ. Μουζάλα παρακαλώ. Τον όρο «λαθρομετανάστες», λοιπόν, τον χρησιμοποιεί η Κυβέρνησή σας.

Να έρχεστε, παρακαλώ πολύ, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να απαντάτε στα ζητήματα που έχει θέσει η Χρυσή Αυγή, ιδίως όταν σας ρωτάμε πόσα ρουσφέτια κάνατε, πόσες χιλιάδες δικούς σας διορίσατε στην ιστορία αυτή που ονομάζεται hotspot.

Βέβαια, εγκαλείται εμάς για ρατσισμό, αλλά η δήλωση «όποιου δεν του αρέσει να σηκωθεί και να φύγει», επί λέξει: «Όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος μπορεί να φύγει», αυτά που έλεγε κάποτε η Χρυσή Αυγή δικά σας λόγια είναι όταν δεχθήκατε επιθέσεις στο Ελληνικό, όταν δέχθηκε χτυπήματα ο Υπουργός ενός κράτους. 

Τι κράτος οπερέτα είναι αυτό που ένας Υπουργός πηγαίνει στον χώρο που έφτιαξε για να υποδεχθεί πρόσφυγες και λαθρομετανάστες και δέχεται γροθιές και λακτίσματα; Και αυτό το είδαμε μπροστά στην κάμερα. Δεν έγινε καμία σύλληψη.

Είδαμε μέχρι και αστυνομικό να δέχεται χτυπήματα από λαθρομετανάστες. Κάναμε και γι’ αυτό το θέμα ερώτηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ούτε εδώ λάβαμε απάντηση για την επίθεση Αφγανού αλλοδαπού σε αστυνομικό. Είδαμε τις εικόνες αυτές και σας ακούσαμε να λέτε «όποιου δεν του αρέσει να σηκωθεί και να φύγει». 
Πιο ρατσιστική η δική σας φρασεολογία από το δικό μας ερώτημα πόσα ρουσφέτια κάνατε στα hotspot.

Είναι μείζον το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Η χώρα αντιμετωπίζει ασύμμετρη απειλή. Σε πάρα πολύ σύντομο χρόνο οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία μέσα στην πατρίδα μας. Εγώ θα συνεχίσω να επιδιώκω και να απαιτώ απαντήσεις σε αυτά τα καίρια ερωτήματα. Και αφού τελειώσω την ομιλία μου, παρακαλώ, όταν λάβει τον λόγο ο Υπουργός να μου πει εν τέλει για ποιον λόγο δεν έρχεται να δώσει εδώ απαντήσεις στην εθνική αντιπροσωπεία, ασχέτως ποιο κόμμα εκπροσωπούμε, ασχέτως των ιδεολογικών διαφορών που υπάρχουν.

Εγώ θέλω να σας διαβάσω δυο λόγια -επειδή έφυγε αυτός ο μεγάλος σκηνοθέτης- του αείμνηστου Νίκου Κούνδουρου που είχε πει το 2011 και μου θύμισαν αυτό που κάνατε κι εσείς, που όταν δεχθήκατε την επίθεση μετά βγήκατε και είπατε ότι όποιος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει.

Ο Νίκος Κούνδουρος που τιμήθηκε από όλα τα κόμματα και της Αριστεράς και της Δεξιάς, αφ’ ότου δέχθηκε αυτός μια επίθεση και απόπειρα ληστείας στο σπίτι του από αλλοδαπούς είχε πει το εξής: 
«Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Έλεγα τότε ότι της ίδιας γης παιδιά είμαστε, να μπει κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιεί ελληνικό νερό. Από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες».
Αυτά είπε ένας μεγάλος σκηνοθέτης και περιγράφουν απόλυτα τις ιδεοληψίες σας και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά το μέλλον της χώρας. 
Γιατί, αν σε τριάντα χρόνια είναι πλειοψηφία μέσα στη χώρα οι Πακιστανοί και οι Αφγανοί μαχαιροβγάλτες κι έχουν φύγει όλοι οι Έλληνες κι έχουν πάει στο εξωτερικό, είναι θέμα δύο τριών γενιών να πάψει να υπάρχει ο ελληνισμός.
Σας εγκαλούμε, λοιπόν - κατέθεσα κάποια έγγραφα στα οποία θα ήθελα μία απάντηση, επί της ουσίας - και θα ήθελα να μας εξηγήσετε, εν τέλει, για ποιον λόγο δεν απαντάτε σε ερωτήματα που άπτονται της πορείας της οικονομίας μας. Εδώ δεν υπάρχει ρατσισμός. Εδώ λέμε πόσα λεφτά δώσαμε για το λαθρομεταναστευτικό. 

Έχω πάρει μία απάντηση από το Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και αυτό το καταθέτω και στον ελληνικό λαό. Μόνο για το 2015, τα έξοδα ξεπέρασαν το 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι τρομακτικό ποσό.

Το ποσό αυτό είναι τρομακτικό! Σε μία χώρα που ο λαός πένεται, που δεν δίνετε συντάξεις, που πίνετε το αίμα το ιδιωτικού υπαλλήλου και του εργαζόμενου και του ελεύθερου επαγγελματία, να λέτε ότι καταξοδεύτηκαν, κατασπαταλήθηκαν 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο σε ένα χρόνο, για το 2015. 

Και να ξανακάνω ερώτηση τώρα για το 2016 και να μη δέχομαι απάντηση – λέει - γιατί είμαι ρατσιστής. Ποιος είναι ο ρατσισμός; Το ότι δεν θέλω να κάνετε ρουσφετολογικούς διορισμούς στα hotspots, στις δομές φιλοξενίας και σε όλα αυτά τα συστήματα που δημιουργήσατε, με στόχο η χώρα να γίνει γκέτο αλλοδαπών. Γιατί δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις αλλιώς αυτή την κατάσταση. Είμαι πάρα πολύ ήπιος στους χαρακτηρισμούς.

Όταν μπαίνει ένα Υπουργός μέσα στο Ελληνικό και του επιτίθενται με κλωτσιές και γροθιές και βγαίνει ο λαθρομετανάστης και του κάνει αυτή την κίνηση –το είδαμε όλοι ότι έκανε προς τον Υπουργό πως θα του κόψει τον λαιμό- και δεν συλλαμβάνεται κανείς, μιλάμε για γκέτο, όπου επικρατεί ανομία, παρανομία.

Και γι’ αυτό, βεβαίως, λύση μπορεί να δοθεί μόνο με ένα εθνικό καθεστώς, μόνο με μία κυβέρνηση Χρυσής Αυγής, όπως είδαμε και σε άλλες χώρες. Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα αυτή η εικόνα που περιγράφω. 

Ήδη, ο Πρόεδρος Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εξαγγείλει την ανέγερση τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό. Αυτή είναι μια πάρα πολύ σωστή κίνηση. Είναι ανάλογη με τις ενέργειες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής. 
Ήδη ο κ. Βίλντερς στην Ολλανδία αναμένεται να είναι ο νικητής των ερχόμενων εκλογών. 
Ήδη, η κ. Λεπέν στη Γαλλία σαρώνει, θα είναι πρώτη.

Μόνο μία κυβέρνηση Χρυσής Αυγής, που θα επιβάλει τη νομιμότητα σε αυτή τη χώρα και δεν θα μοιράζουμε τα λεφτά των Ελλήνων για να διορίζονται συριζαίοι στα hotspots και για να σιτίζονται άνθρωποι οι οποίοι εγκληματούν κατά της χώρας μας. Θα υπάρξει μία λύση σε αυτό το πρόβλημα που ξαναλέω ότι είναι πολύ κρισιμότερο από το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. 

Το λαθρομεταναστευτικό είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για το μέλλον της πατρίδας μας και μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις στο πρόβλημα αυτό.
Ευχαριστώ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)