ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Νίκος Μιχαλολιάκος - "Φωνή βοώντος εν τη ερήμω"...


ΒΟΥΛΗ, 01/02/2017 - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, πολλά και σημαντικά τα σκάνδαλα τα οποία κατήγγειλε ο προηγούμενος ομιλητής (Νικόλαος Συρμαλένιος από τον ΣΥΡΙΖΑ), αλλά δεν είδαμε τίποτε να κάνετε δύο χρόνια που κυβερνάτε. Φαίνεται πως νομίζετε ότι είστε ακόμα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και ότι δεν είστε Κυβέρνηση.

Πριν αναφερθώ στο ζήτημα της σημερινής συνεδριάσεως, όπως άλλωστε έκαναν και πολλοί άλλοι από τους ομιλητές, θέλω να αναφερθώ σε κάποια θλιβερά φαινόμενα, για τα οποία άμεσα ευθύνεται η Κυβέρνηση, όπως για τις περίφημες αντισυγκεντρώσεις, οι οποίες γίνονται σε κάθε νόμιμη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Πριν λίγες εβδομάδες στην Ξάνθη μεταφερόμενοι αγανακτισμένοι πολίτες με πούλμαν με τη συνοδεία της Αστυνομίας προέβησαν σε καταστροφές μέσα στην πόλη. Το ίδιο έγινε και πριν λίγες ημέρες και στη Βέροια. Το ίδιο είχαμε και σε μια αντισυγκέντρωση και το Σάββατο που πέρασε 28 του μηνός, όταν η Χρυσή Αυγή οργάνωσε τη μεγάλη συγκέντρωση που κάνει κάθε χρόνο προς τιμήν των τριών γενναίων αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος στα Ίμια.

Το πλέον κωμικό όλων είναι ότι πριν αναγγείλουμε εμείς τη συγκέντρωση, την οποία κάνουμε κατά συνήθεια το τελευταίο Σάββατο του Ιανουαρίου, είχε ανακοινωθεί η αντισυγκέντρωση.

Είστε μια Κυβέρνηση δημοκρατική της Αριστεράς, όπως λέτε, ή μήπως είστε η ΕΡΕ της δεκαετίας του 1950 και του 1950; Γιατί αντισυγκεντρώσεις από αγανακτισμένους πολίτες τότε γινόντουσαν.

Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, είστε εγκλωβισμένοι σ’ ένα παρακράτος προστατευόμενο από εσάς, το οποίο κάθε Σαββατοκύριακο καίει την Αθήνα.

Κάθε Σαββατοκύριακο έχουμε πλήθος από βόμβες μολότοφ στον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου καίνε τρόλεϊ και τα παρακολουθείτε – από ό,τι φαίνεται – με απάθεια.

Την ίδια στιγμή φτάσαμε στο σημείο, ενώ αφήνονται σωρηδόν ελεύθεροι, μετά από κάποιες προσαγωγές που δεν γίνονται συλλήψεις στις περισσότερες περιπτώσεις, να έχουμε το φαινόμενο για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδος να καταδικασθεί ένας ηγούμενος Μονής του Αγίου Όρους σε είκοσι χρόνια φυλακή για μολότοφ!

Τιμήσαμε το περασμένο Σάββατο τα Ίμια, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκαν και προηγουμένως άλλοι ομιλητές. Είχαμε μια προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων εδώ στη Βουλή –τα Πρακτικά υπάρχουν- όπου μέσα στη Βουλή σας είχα πει: 
«Μας λέει αυτή εδώ η Κυβέρνηση όσο και η Αντιπολίτευση ότι το Αιγαίο είναι ελληνικό και καταγγέλλουν τους Τούρκους που αμφισβητούν την κυριαρχία μας. Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται είκοσι ένα χρόνια από την τραγική, τη μεγάλη θυσία τριών γενναίων αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού στις βραχονησίδες των Ιμίων. Καλώ την Ελληνική Βουλή, μια αντιπροσωπεία Βουλευτών από όλα τα κόμματα να πάει στα Ίμια, να καταθέσει ένα στεφάνι και να υψώσει μια ελληνική σημαία. Μόνο τότε θα δεχθούμε ότι τα Ίμια είναι ελληνικά».
Δημόσια καλέσαμε άπαντες, κανείς δεν έκανε κάτι, όλοι σιώπησαν και αντί μια αντιπροσωπεία Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων να πάει στις βραχονησίδες των Ιμίων και να καταθέσει ένα στεφάνι, είχαμε την επίσκεψη του Τούρκου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα Ίμια, μια ολοκάθαρη πρόκληση εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας.

Είναι και αυτό σημάδι της πολιτικής των γκρίζων ζωνών, που ασφαλώς και δεν είναι δική σας πολιτική, την κληρονομήσατε, όμως εμείς, σαν Χρυσή Αυγή, δεν τη δεχθήκαμε τότε σαν ένα μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα και δεν την δεχόμαστε και σήμερα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, στο Εθνικό Συμβούλιο της Χρυσής Αυγής, που έγινε την 17η Δεκεμβρίου 2016 αποφασίσαμε τα παρακάτω: Απέναντι, στην τουρκική απειλή πιστεύουμε ότι πρέπει η Ελλάς να λάβει ξεκάθαρη θέση με ένα ελληνικό casus belli, το οποίο θα ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, απέναντι στις διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, καθώς και στην απειλή του Ερντογάν ότι θα φέρει στην πατρίδα μας εκατομμύρια πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.
Ο ανθρωπισμός σας, μια και αναφέρθηκα σε λαθρομετανάστες, απεδείχθη ανεπαρκής, εάν όχι υποκριτικός. Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν μέσα σε θερινές σκηνές, την ίδια στιγμή που οι αρμόδιοι Υπουργοί των Κυβέρνησεών σας έλεγαν ότι θα τους νοικιάσουν διαμερίσματα και κατοικίες, θα τους βάλουν κοντέινερ και όλα αυτά. Πέθαναν τέσσερα άτομα από μαγκάλια!
Και σε αυτό το σημείο συμφωνείτε άπαντες, το πολιτικό κατεστημένο αυτής της χώρας, που ενωμένο είναι εναντίον της Χρυσής Αυγής, καθώς και τα μέσα μαζικής ενημερώσεως. Κανείς δεν είπε λέξη. Δεν έγινε θέμα στα δελτία ειδήσεων. Απόλυτη σιωπή!

Θα κλείσω την αναφορά μου στην επέτειο των Ιμίων, θυμίζοντας τα λόγια ενός τραγικού προσώπου, ενός από τους πρωταγωνιστές εκείνης της ημέρας, του τότε Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος είχε πει στον Ναύαρχο Λυμπέρη: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι την πήρε ο αέρας τη σημαία;».

Θα του απαντήσω ότι «ναι, την πήρε ο αέρας και πήγε σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης, όπου υπάρχουν χρυσαυγίτες και χρυσαυγίτισσες, που υψώνουν ψηλά την ελληνική σημαία!»
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)

Όμως, είχαμε και άλλα παρεπόμενα, σε σχέση με τη συγκέντρωση που έγινε το Σάββατο και μεταδόθηκε την επόμενη ημέρα το πρωί από το δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεοράσεως. Είχαμε μια ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΡΤ, του κ. Τσακνή, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: 
«Η ΕΡΤ προσφάτως είχε αποστείλει ερώτημα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως, σχετικά με το εάν υποχρεούται ή όχι να μεταδίδει ομιλίες και εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.
Το ΕΣΡ αποφάσισε ότι βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος η ΕΡΤ υποχρεούται να τηρεί αφ’ ενός την αρχή της αναλογικής ισότητος, αφ’ ετέρου δε να μη μεταδίδει εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας, νομικές έννοιες, όμως, που όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης, δεν έχουν τύχει ακόμη νομολογιακής επεξεργασίας και εξειδίκευσης». 
Και αυτό το λέει το ΕΣΡ, του οποίου προΐσταται ένας πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Και συνεχίζει ο κ. Τσακνής: 
«Ως εκ τούτου, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφασίζει: Οι ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν θα μεταδίδονται ζωντανά. Δεύτερον, συγκροτείται υπηρεσιακή επιτροπή, η οποία θα κρίνει κατά πόσον το υλικό των μαγνητοσκοπήσεων είναι μεταδόσιμο ή όχι».
Δηλαδή, με απλά λόγια, αυτό που δεν μπόρεσε να κρίνει ο Πρόεδρος του ΕΣΡ, που ετύγχανε να είναι και Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, θα το κρίνει μια επιτροπή του κ. Τσακνή και της κομματικής ΕΡΤ.

«Για την ανεξαρτησία και την αδιάβλητη λειτουργία της επιτροπής εγγυώμαι ο ίδιος».
Και σας απαντά η Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ με σχόλιό της με τίτλο «Λογοκρισία» ότι πρόκειται για θεσμοθετημένη προληπτική λογοκρισία, κάτι που δεν επιτρέπεται στην ελληνική συνταγματική τάξη.

Βεβαίως, ο κ. Τσακνής επικαλείται το άρθρο 15 του Συντάγματος, το οποίο είναι συνέχεια εκείνου του άρθρου του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι ο Τύπος είναι ελεύθερος και δεν δέχεται λογοκρισία. Και λέει ότι προκειμένου για τη Ραδιοφωνία και την Τηλεόραση βρίσκεται υπό άμεσο κρατικό έλεγχο και έτσι θα έπρεπε να είναι. Όμως, την ώρα όπου ελεύθερα μεταδίδονται από τα κανάλια των «νταβατζήδων» που δήθεν θα διαλύατε –και τα διαλύσατε βεβαίως και ούτε κάνατε τίποτα- πορνοταινίες, ακόμη και πορνοδιαφημίσεις, την ίδια ώρα δεν γίνεται καμία λογοκρισία πάνω σε αυτά. Λογοκρισία γίνεται μόνο για τη Χρυσή Αυγή.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι ακόμη και για τη σημερινή μου ομιλία μας μετέδωσαν από την ΕΡΤ να μην ανησυχούμε και ότι θα μεταδοθεί κατευθείαν. Δηλαδή, θα υπήρχε περίπτωση ακόμα και να μιλήσω εδώ μέσα στη Βουλή και να περιμένουμε να το εγκρίνει η επιτροπή της κομματικής ΕΡΤ για να μεταδοθεί. Αυτά είναι πράγματα τα οποία είναι άνευ προηγουμένου.

Ετέθη προηγουμένως από έναν εκ των ομιλητών πάλι το ζήτημα της αξιολόγησης και του τι πρόκειται να γίνει. Είναι προφανές ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να μη δεχθεί τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας και να προχωρήσουμε σε εκλογές, πράγμα το οποίο δεν το πιστεύω. Έχετε δείξει ότι είστε πρόθυμοι να παραχωρήσετε τα πάντα, προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία, πόσο μάλλον που σε περίπτωση εκλογών δεν έχετε τη δυνατότητα να διεκδικήσετε την εξουσία. Και αυτό είναι πασιφανές.

Θα ήθελα, όμως, στο σημείο αυτό η Νέα Δημοκρατία να πει τη θέση της, γιατί τρίβουν αναμεταξύ τους τα χέρια και λένε ότι δεν θα περάσει η αξιολόγηση, θα πάμε σε εκλογές και θα πάρουν την εξουσία. Να πάρει συγκεκριμένη θέση για τα μέτρα. Αυτή τι θα έκανε; Θα τα ψήφιζε ή θα τα καταψήφιζε; Διότι αν έχει σκοπό να τα ψηφίσει, ας σταματήσει το μικροπολιτικό παιχνίδι και ας τα ψηφίσει, όπως στην πραγματικότητα έχει κάνει, όταν ψήφιζε το μνημόνιο το οποίο κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 14 Αυγούστου του 2015, που εμείς καταψηφίσαμε. Όλα τα άλλα είναι προσχήματα, είναι φθηνή προπαγάνδα και δεν έχουν καμία βάση.

Είναι δεδομένο, βεβαίως, ότι έχετε τελειώσει πολιτικά και αυτό θα φανεί όποτε και αν γίνουν εκλογές.

Μάλιστα, ο Βουλευτής σας κ. Ξυδάκης έκανε μια δήλωση, την οποία έσπευσε να διορθώσει τάχιστα, η οποία είχε ως εξής: «Είχαμε δραχμή και πριν το ευρώ, το 1910, το 1912, το 1930, το 1980. Κάτι έκανε μια χώρα, κάπως ζούσαμε. Ζούσαμε και σε άλλες περιόδους». 

Εγώ τη βάζω ιστορικά αυτή τη συζήτηση. Ο κ. Ξυδάκης δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που είχα πει ακόμη το 2012 στη συζήτηση περί μνημονίου, ότι η Ελλάδα μπορεί να ζήσει και χωρίς το ευρώ. Και πάνω σε αυτό είναι και η θέση μας ως Χρυσή Αυγή, διότι πιστεύουμε σε μια συντεταγμένη αποχώρηση από το ευρώ, σύμφωνα πάντα με τη θέληση του λαού. Θα πρέπει ο λαός να αποφασίσει, ίσως να γίνει και ένα δημοψήφισμα.

Θεωρούμε ως μόνη λύση για την οικονομική αναγέννηση του έθνους μία επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με ταυτόχρονη επιστροφή στην εθνική παραγωγή. Αυτό δεν αποτελεί οικονομική θέση, αποτελεί και πολιτική και ιδεολογική θέση. Χώρα η οποία δεν διαθέτει εθνικό νόμισμα, δεν είναι εθνικά ανεξάρτητη χώρα.

Έρχομαι στα του πορίσματος και στα της Επιτροπής.

Χρέη των ΜΜΕ: χάος ατέλειωτο! Δεν κάνατε τίποτα ούτε πρόκειται να διορθώσετε τα πράγματα. Όσα έχουν γίνει είναι μία μάχη εντυπώσεων.

Κοιτάξτε να δείτε, εξ όνυχος τον λέοντα. Η γυναίκα του Καίσαρος δεν αρκεί να είναι τίμια. Πρέπει και να φαίνεται τίμια. Και ναι, έχει σημασία και το χρέος που έχετε εσείς, για το οποίο είχατε βάλει υποθήκη το ακίνητο της Κουμουνδούρου, και το 2% της off shore της «Αυγής» και ασφαλώς πολύ μεγάλη σημασία έχει και η πώληση του «902» από το ΚΚΕ σε off shore εταιρεία έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα αυτά, όμως, δεν ετέθησαν στην Επιτροπή. Και όχι μόνο δεν ετέθησαν, αλλά συμμετείχαν στην Επιτροπή και άνθρωποι οι οποίοι έχουν παίξει με τις τηλεοπτικές άδειες.

Σχετικά τώρα με τα χρέη των κομμάτων.

Στη Βουλή ο κ. Κουρουμπλής είχε απαντήσει ότι το 2016 η Βουλή είχε συνολική χρηματοδότηση προς τα κόμματα 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Για να μην λέω πολλούς αριθμούς, πόση ήταν η πρώτη δόση, πόση ήταν η δεύτερη δόση, σημειώνω τα εξής:
Η Νέα Δημοκρατία έλαβε συνολικά το 2016 1.712.737 ευρώ και το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Δημοκρατική Συμπαράταξη –όπως θέλετε πείτε το  428.203 ευρώ. Την ίδια στιγμή τα κόμματα αυτά χρωστάνε συνολικά, η Νέα Δημοκρατία 215 εκατομμύρια και το ΠΑΣΟΚ 199 εκατομμύρια. Είναι δεδομένο ότι τα λεφτά αυτά, που είναι λεφτά του ελληνικού λαού, δεν θα επιστραφούν ποτέ.
Και δεν ξέρω εάν η ψήφος νομιμοποιεί τα πάντα, αλλά σίγουρα δεν νομιμοποιεί κάποιους να έχουν κλέψει χρήματα του ελληνικού λαού, να μην τα ξεπληρώνουν, να έχουν παρουσία στην ελληνική Βουλή και επιπλέον να έχουν το θράσος να μιλούν για εμάς και να λένε ότι χρησιμοποιούμε ρητορεία μίσους.

Ποια είναι η ρητορεία μίσους; Εδώ σας μιλάω με αριθμούς. Η Νέα Δημοκρατία χρωστάει 215 εκατομμύρια. Και όλη την κομματική χρηματοδότησή της να δίνει, χρειάζονται εκατόν πενήντα περίπου χρόνια για να ξεχρεώσει, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει γιατί με νόμο φροντίσατε ούτως ώστε να μην συμβαίνει.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτού)

Λίγα λεπτά παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε.

Και βέβαια έχουμε στις 2 Μαΐου του 2012 το πόρισμα. Άρχισε η έρευνα σχετικά με τα χρέη των μέσων μαζικής ενημερώσεως και των κομμάτων και κατέληξαν –να μην σας κουράζω- στο πόρισμα Καλούδη,  το οποίο βεβαίως επέρριπτε ευθύνες σε σαράντα στελέχη τραπεζών και στους κομματικούς υπεύθυνους και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Όμως έχουμε έναν περίφημο νόμο, που δεν είναι νόμος, είναι άρθρο του Συντάγματος, το άρθρο 86, ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, ο οποίος απαλλάσσει τους Υπουργούς και τους Πρωθυπουργούς βεβαίως από τις πολιτικές τους ευθύνες.

Εγώ είχα προτείνει και άλλη φορά εδώ και θα το επαναλάβω: Προβλέπεται η αναστολή άρθρων του Συντάγματος σε κατάσταση πολιορκίας. Ναι, ανάλογη με κατάσταση πολιορκίας είναι αυτό που συμβαίνει, η κατάσταση ηθικής πολιορκίας. Όπου να πάτε, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε καφενείο, λένε ότι οι πολιτικοί και τα κόμματα είναι κλέφτες.

 Ας πάρουμε μια πρωτοβουλία και οι τριακόσιοι να ψηφίσουμε την αναστολή του νόμου περί ευθύνης των Υπουργών. Ίσως δεν είναι συνταγματικά κομψό, είναι όμως ηθικά δίκαιο και θα χειροκροτηθεί και θα επικροτηθεί από ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Βεβαίως το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη ζητούσε, όπως είπα, την άσκηση ποινικής διώξεως. Το καλοκαίρι του 2013 ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Αθανασίου κάλεσε τους συντάκτες των πορισμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος για διευκρινίσεις. Όλα αυτά τα οποία είχε το πόρισμα Καλούδη δεν τα έβγαλε από το μυαλό του. Ήταν πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Βράδυ της 4ης Ιουλίου και τρεις Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε άσχετο νομοσχέδιο καταθέτουν τροπολογία που αμνήστευε αναδρομικά τους τραπεζίτες και τα κομματικά στελέχη. Αμέσως οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζουν την τροπολογία και δίνουν αμνηστία κατά κάποιο τρόπο σε όλους αυτούς. Εσείς γιατί δεν έχετε καταργήσει ακόμα αυτό τον νόμο; Γιατί τον αφήνετε και υπάρχει;

Και επιτέλους, όταν ο εκπρόσωπός μας στην Εξεταστική Επιτροπή, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ζήτησε να κληθούν σαν μάρτυρες οι τρεις Βουλευτές που κατέθεσαν την τροπολογία, γιατί δεν τους καλέσατε; 
Ποιος ήταν ο λόγος που δεν θελήσατε να πάρετε εξηγήσεις από αυτούς τους τρεις; Τι είχαν; Έμπνευση; Το θείο πνεύμα ήρθε ξαφνικά και τους είπε να κάνουν αυτή την τροπολογία; Όλα σταμάτησαν λοιπόν χάρη της ευνοϊκής ρυθμίσεως της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Θα ήθελα να τελειώσω λέγοντας ότι στα επτά χρόνια του μνημονίου τα δύο σας ανήκουν. Να τα χαίρεστε. Η κάθαρση, που ευαγγελιστήκατε προεκλογικά, αποδεικνύεται ένα μεγάλο ψέμα. 

Δύο χρόνια διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δεν συνέχισε να χρεοκοπεί μόνο η χώρα, χρεοκόπησε η Αριστερά. Δεν είστε η πρώτη φορά Αριστερά, είστε η πρώτη και τελευταία φορά Αριστερά.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)