ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Φεσώνονται οι μισοί Έλληνες για να "κουρεύονται" οι άλλοι μισοί...

Όπως ο Τσίπρας έτσι κι εμείς

Δημήτρης Δανίκας

Γιατί ο Τσίπρας; Επειδή αρκετοί εξ ημών και υμών μικροί Τσίπρηδες είμαστε. Γι αυτό. Εξωφρενικό; Καθόλου. Προσέξτε την ακόλουθη επαγαγωγική κατάταξη αυτής της προσομοίωσης! 

Όπως εκείνος έτσι κι εμείς. Σε ατέρμονες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας. 
Ποιοι οι δικοί μας δανειστές; Μα φυσικά οι Τράπεζες. Μα φυσικά η ΔΕΗ. Μα φυσικά η ΕΥΔΑΠ. Μα φυσικά η Εφορία! 

Όπως εκείνος έτσι κι εμείς. Περιμένουμε, εκβιάζουμε, απαιτούμε. Τι; Κούρεμα με την ψιλή. Από τα κάτω μέχρι πάνω. Κούρεμα των κόκκινων δανείων. Κούρεμα των τραπεζικών δανείων για την πρώτη κατοικία. Κούρεμα των τιμολογίων της ΔΕΗ. Κούρεμα των χρεών στην Εφορία. Περίπου ο μισός πληθυσμός των Ελλήνων περιμένει «κούρεμα». Κομψά το λένε «ρύθμιση». Το ίδιο είναι! 

Για να σας δώσω να καταλάβετε. Αν και το γνωρίζετε. Εκ πείρας. Είτε επειδή κι εσείς κάνετε το ίδιο είτε κάποιος συγγενής, φίλος, γνωστός κάνει κι αυτός το ίδιο. 

Ας πούμε διαμερισματάρχης Κολωνακίου. Και της ευρύτερης περιοχής. Ο διαχειριστής έχει σφραγίσει τον λέβητα του καλοριφέρ. Τέρμα η κεντρική θέρμανση. Γιατί; Μα φυσικά επειδή αυτοί οι φραγκάτοι διαμερισματάρχες αρνούνται να πληρώσουν κοινόχρηστα. Γι αυτό. 

Θα μου πείτε από κι ως που γνωρίζω εγώ ότι ο τάδε Κολωνακιώτης έχει λεφτά; Μα επειδή διατηρεί διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Γι αυτό. Δεν έχει πορτοφόλι; Ε τότε φύγε απ' εκεί και πήγαινε να νοικιάσεις στην Κυψέλη. Απλό! 

Δεν πληρώνει, λοιπόν, κοινόχρηστα και επομένως καταφεύγει στη λύση του Air Condition. Σωστά; Πάμε παρακάτω. Με το air condition καταφεύγει στο ηλεκτρικό ρεύμα. Με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος είναι αναγκασμένος να πληρώνει ένα σκασμό λεφτά στη ΔΕΗ. Σωστά; 

Έλα όμως που αρνείται να πληρώσει ΔΕΗ. Κι έλα που την τρύπα της ΔΕΗ που χάσκει μέχρι απόλυτης χρεοκοπίας, την καλύπτει ο δημόσιος κορβανάς. Ο οποίος με τη σειρά του γεμίζει από την εκάστοτε φοροεπιδρομή κάθε κυβέρνησης! 
Και συμβαίνει το εξής παρανοϊκό. Οι μισοί να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να καλύπτουν τις τρύπες που ανοίγουν εκατοντάδες χιλιάδες μπαχτατζήδες. Καταλάβατε; 
Δεν πληρώνουν τιμολόγια ΔΕΗ. 
Δεν πληρώνουν την εφορία. 
Δεν εξυπηρετούν τα κόκκινα δάνεια. 
Δεν εξυπηρετούν τα δάνεια πρώτης κατοικίας. 

Και η κυβέρνηση; Μα φυσικά τους χαιδεύει. Στην καλύτερη περίπτωση κάθε φεσωμένη εταιρεία διαπραγματεύεται μαζί τους. Όπως ο Τσίπρας με τον Τσακαλώτο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές! 

Δεν μπορεί, σου λέει, κάποια στιγμή θα γίνει κούρεμα κι έτσι θα γλιτώσω από δάνεια και χρέη. Αυτή η πραγματικότητα. Ο Κολωνακιώτης φορτώνει βάρη στη ΔΕΗ. Κι έτσι στα χαρτιά η κατάστασή του εξισώνεται μ εκείνη του φτωχού και του κακομοίρη. 
Όλοι το ίδιο είμαστε! 

Απ' αυτούς αρμέγουν ψήφους τα κόμματα. Απ' αυτούς που δεν πληρώνουν. Έχουν δεν έχουν. Αυτή η νέα πελατεία των κομμάτων. Πώς αποδεικνύεται αυτό; Μα από το γεγονός ότι ουδείς πολιτικός έχει τολμήσει να βγει και να πει την αλήθεια. Έτσι και την πει, πάει κάηκε, μαύρο και φούμο σ αυτόν τον αχρείο! 

 Με απλά λόγια το ψέμα δεν είναι αποκλειστικό μονοπώλιο του Τσίπρα. Ψέματα κι εμείς. Τόσο μεταξύ μας όσο και στις συναλλαγές μας. Όπως λέει και η λαική σοφία «ο λύκος χαίρεται στην αναμπουμπούλα». 

Πότε λοιπόν ο Τσίπρας θα τελειώσει με τις διαπραγματεύσεις; 
Όταν εμείς θα αυτομεταρρυθμιστούμε. Τότε!

(πηγή)