ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Είναι και ο Donald Trump υποχείριο των Σιωνιστών;


Ο Trump απειλεί τους Παλαιστίνιους. 

Υποστηρίζει το «Μεγάλο Ισραήλ»;

Από τον Stephen Lendman
Global Research, 4 Φεβρουαρίου 2017

 Ο Trump έχει ένα τυφλό σημείο, όταν πρόκειται για την Κίνα, το Ιράν και τους πολύπαθους Παλαιστίνιους, προφανώς κλίνοντας προς συνεχιζόμενη εχθρική πολιτική – όχι καλό πράγμα. Δεν υπάρχει καλό τέλος σε αυτό το σενάριο, εάν επιμείνει.

Προειδοποίησε τους Παλαιστίνιους εναντίον κατάθεσης μήνυσης κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC), είτε στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) – απειλώντας ότι θα κάνει σοβαρά βήματα, συμπεριλαμβανομένων της διακοπής βοήθειας, κλεισίματος των γραφείων της PLO στην Ουάσιγκτον, ακόμη και επαναφοράς του Οργανισμού στο στάτους τρομοκρατικής ομάδας, περιφρονώντας τα θεμελιώδη τους δικαιώματα και μονόπλευρα υποστηρίζοντας την Ισραηλινή κρατική τρομοκρατία.

Χρησιμοποιεί τη δύναμη της προεδρίας του για να εκφοβίσει τους Παλαιστίνιους σε υποταγή, εμπαίζοντάς τους, ισχυριζόμενος ότι έχει ως στόχο να επιτύχει «την απόλυτη συμφωνία»  ισραηλινο-παλαιστινιακή ειρήνη, επιτέλους  πράγμα ανέφικτο για μισό αιώνα

Το μήνυμά του προς τους Παλαιστίνιους στάλθηκε τηλεφωνικά μέσω του Προξενείου των ΗΠΑ, όχι από το Λευκό Οίκο ή το Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπέγραψε ένα προεδρικό διάταγμα για να εκτελέσει ένα ψήφισμα του Κογκρέσου που συντάχθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του Ομπάμα. Το 2015, προστέθηκε μια ρήτρα στη νομοθεσία της ξένης βοήθειας – κόβοντας τη βοήθεια των ΗΠΑ, αν η PLO ή η κυρίαρχη παράταξη της Fatah μηνύσει το Ισραήλ σε ένα διεθνές δικαστήριο.

Σύμφωνα με ανώνυμη Παλαιστινιακή πηγή, «παρά  αυτό το ψήφισμα του Κογκρέσου, οι Παλαιστίνιοι ηγέτες υπολόγιζαν να καταφύγουν στο δικαστήριο ως μέσου για την ανάσχεση των εποικισμών».
«Αλλά τα μηνύματα που φθάνουν από την Ουάσινγκτον τις τελευταίες ημέρες κατέστησαν σαφές ότι οποιοδήποτε τέτοιο βήμα από τους Παλαιστίνιους θα οδηγήσει σε μια σοβαρή αμερικανική αντίδραση, τόσο μάλιστα που κάποιοι μίλησαν για την επιστροφή της PLO στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων». 

«Η αμερικανική απειλή είναι σημαντική». Δείχνει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν φίλους στην Ουάσιγκτον,  με τον Trump να είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της μονόπλευρης υποστήριξης της εκτελεστικής εξουσίας για το Ισραήλ - μαζί με το σύνολο της Γερουσίας και σχεδόν όλα τα μέλη της Βουλής. Η δύναμη του Ισραήλ και του AIPAC, βασικού του λόμπι στις ΗΠΑ, δεν μπορεί να υποτιμηθεί, αντιπροσωπεύοντας αμιγές κακό.

Παρά τις δεκαετίες των Ισραηλινών μεγάλων εγκλημάτων, οι Παλαιστίνιοι απέφυγαν σε μεγάλο βαθμό να ζητήσουν δικαιοσύνη από τα διεθνή δικαστήρια. Τον Απρίλιο του 2012, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) απέρριψε το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής να διερευνήσει ισραηλινά εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Cast Lead του Δεκεμβρίου του 2008/Ιανουάριος 2009 - με το ψεύτικο πρόσχημα ότι  «μόνο αναγνωρισμένα κράτη μπορούν να ενταχθούν στο δικαστήριο».

Η Παλαιστινιακή κρατική υπόσταση αναγνωρίζεται από περισσότερες από 140 χώρες. Στις 15 Νοεμβρίου 1988, το Εθνικό Συμβούλιο της Παλαιστίνης (PNC) ενέκρινε το Francis Boyle’s Memorandum of Law.  Αυτό "διακήρυξε την ύπαρξη του νέου ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης."

Ένα de facto μέλος του ΟΗΕ ως κράτος παρατηρητής, στερείται de jure στάτους, λόγω του ότι ο Abbas δεν θα το επιδιώξει - εύκολα θα το έπαιρνε αν ζητείτο. Ικανοποιεί όλα τα βασικά κριτήρια ένταξης.

Τον Ιούλιο του 2004, το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) αποφάνθηκε  ότι το διαχωριστικό τείχος του Ισραήλ  είναι παράνομο - λέγοντας ότι η διαδρομή του στη Δυτική Όχθη και η σχετική πύλη με το σύστημα αδείας παραβιάζουν τις υποχρεώσεις του Ισραήλ βάσει του διεθνούς δικαίου. Διέταξε ολόκληρα τμήματα να κατεδαφιστούν, και «όλες οι σχετικές νομοθετικές και κανονιστικές πράξεις» να καταργηθούν ή να καταστούν «πάραυτα ατελέσφορες».

Έδωσε επίσης εντολή επανορθώσεων για την «επίταξη και την καταστροφή σπιτιών, επιχειρήσεων και γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την επιστροφή γης, δενδρόκηπων, ελαιώνων, και άλλης ακίνητης περιουσίας που κατασχέθηκε».  Υποχρέωσε κράτη μέλη να απορρίψουν την παράνομη κατασκευή και να απαιτήσουν από το Ισραήλ να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Τα περισσότερα έθνη αγνόησαν την απόφαση, κυρίως η Αμερική και τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ισραήλ συνεχίζει τη διάπραξη μεγάλων εγκλημάτων με ατιμωρησία, γιατί η παγκόσμια κοινότητα δεν θα το κρατήσει υπόλογο.

Την Τετάρτη (01/02/2017), οι Παλαιστίνιοι πήραν περισσότερες κακές ειδήσεις. Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε προκαταρκτικά βήματα για τη δημιουργία ενός νέου Ισραηλινού οικισμού, του πρώτου μετά από πάνω από δύο δεκαετίες - σε κλεμμένη παλαιστινιακή γη, δεν εξήγησε.

Υποσχέθηκε απεριόριστη κατασκευή οικισμών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μαζί με κλιμακούμενη επέκταση αυτών στη Δυτική Όχθη, εγκρίνοντας πάνω από 6.000 νέες οικιστικές μονάδες το τρέχον έτος μέχρι στιγμής,  με πολύ περισσότερες να ακολουθήσουν.

Μετάφραση Μαρία Σεφέρου

**********

Stephen Lendman lives in Chicago. He can be reached at lendmanstephen@sbcglobal.net.

His new book as editor and contributor is titled “Flashpoint in Ukraine: How the US Drive for Hegemony Risks WW III.” 


Visit his blog site at sjlendman.blogspot.com

Listen to cutting-edge discussions with distinguished guests on the Progressive Radio News Hour on the Progressive Radio Network.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι Global Research
Copyright © Stephen Lendman, Global Research, 2017