ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Να καταργηθούν οι αναθεματισμοί την "Κυριακή της Ορθοδοξίας"!

Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο


 Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Είχα την ψευδαίσθηση ότι οι αναθεματισμοί κατά των Ελλήνων, που συνιστούν κατάρα του έθνους, είχαν καταργηθεί από τις 8 Μαρτίου 2009, εορτή της «Κυριακής της Ορθοδοξίας»,  όπου στην σχετική τελετή παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αποσιώπησε το κείμενο των Επτά Αναθεματισμών κατά των Ελλήνων, το οποίο διαβαζόταν κάθε χρόνο την ημέρα αυτή σ' όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες και τα μοναστήρια μέχρι το 2008 μ.Χ., από το 787 μ.Χ., όταν το καθιέρωσε η εν Νικαία Οικουμενική Σύνοδος ως «Κανόνα». (Δείτε εδώ)

Μετά λύπης μου όμως διαπιστώνω ότι οι αναθεματισμοί κατά του ελληνικού έθνους - που συνιστούν κατάρα του έθνους - δεν έχουν καταργηθεί αλλά συνεχίζονται.

 Προ ολίγου πληροφορήθηκα ότι ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Κατερίνας, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Αττικής, ενημέρωσε σήμερα Κυριακή, 26/02/2017, το χριστεπώνυμο ποίμνιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας  ότι, κατά την πάγια τακτική του, την επόμενη Κυριακή, στις 5 Μαρτίου 2017,  "Κυριακή της Ορθοδοξίας" θα αναγνωστούν κανονικά, όπως κάθε χρόνο, οι καθιερωμένοι αναθεματισμοί. Ζήτησε μάλιστα από τους πιστούς να κρατάνε όλοι μια εικόνα, και όπως κάθε χρόνο, να επαναλαμβάνουν τρεις φορές ΑΝΑΘΕΜΑ, μετά από κάθε ενότητα αναθεματισμών (σύνολο 7).
Τους εξήγησε, μάλιστα, ότι οι αναθεματισμοί δεν σημαίνουν κατάρες, αλλά οι πιστοί λέγοντας "ΑΝΑΘΕΜΑ" αναθέτουν στο Θεό τους πεπλανημένους για να τους συγχωρήσει!

Ο "ιερέας" αυτός δηλαδή παραπλανά και κολάζει το ποίμνιο ζητώντας του να προφέρει κατάρες κατα των αντιφρονούντων συνανθρώπων του. 
Επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι η κακοδαιμονία των Ελλήνων, οφείλεται, εκτός των άλλων, και σε αυτό, σας παρακαλώ να ενημερώσετε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να απαγορεύσει αυτό το σκοταδιστικό, και ουδόλως αθώο, εκκλησιαστικό έθιμο από όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια.
Ο Χριστός είπε: "Ευλογείτε και μη καταράσθε". Δεν άφησε περιθώριο για επιτρεπόμενες κατάρες κατά των ετεροδόξων ή "αιρετικών".