ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να υποτάχθηκε στους πολεμοκάπηλους


Τραμπ: Ο νέος πολεμιστής Πρόεδρος της Αμερικής παραδίδεται στη Wall Street και στους πολεμοκάπηλους

Global Research, February 23, 2017

Ο πρώτος μήνας του Τραμπ στο αξίωμα απέδειξε ότι τίποτα από όσα είχε πει στην προεκλογική του εκστρατεία δεν ήταν αλήθεια. Όλοι οι πολιτικοί ψεύδονται, λέγοντας οτιδήποτε χρειάζεται για να εκλεγούν, αλλά κάνουν ό,τι θέλουν μόλις κερδίσουν το αξίωμα.
Κοντολογίς, ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποτάχθηκε στη Wall Street και στους πολεμοκάπηλους, καταβροχθίζοντας το δημόσιο κορβανά – εις βάρος του ανθρωπισμού στη χώρα του και στο εξωτερικό.

Αυτός, στον οποίο ήλπιζαν ως αντίδοτο στη Χίλαρι, δεν φαίνεται διαφορετικός στη χάραξη πολιτικής – και οι δύο υπηρέτες στα συμφέροντα των πλουσίων εις βάρος εκείνων του λαού, και οι δύο πολεμιστές αντί για ειρηνοποιοί, και οι δύο μη ανεκτικοί στις προκλήσεις στους ηγεμονικούς στόχους της Αμερικής, και οι δύο εχθρικοί προς όλα τα κυρίαρχα εθνικά κράτη – μια ελεεινή κατάσταση, επικίνδυνη να ρισκάρει  πιθανό πυρηνικό πόλεμο.
Η ήττα της Χίλαρι δεν απέτρεψε  μια πυρηνική σφαίρα. Έδωσε τη σκανδάλη στον Τραμπ, ίσως εξίσου πρόθυμο να την πατήσει για ν’ αποδείξει τον ανδρισμό του.
Και οι δύο επίδοξοι φαίνονται σχεδόν σαν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, πολύ όμοιοι σε θέματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Είναι μια σκληρή κριτική στη θητεία του Τραμπ τόσο σύντομα. Τα πράγματα μερικές φορές αλλάζουν, αν και σπανίως, αλλά πάντως προς το χειρότερο, όχι το καλύτερο.
Ο χαρακτηρισμός του Τραμπ για το ΝΑΤΟ  - κατά τις περιοδείες του - ως «άνευ αντικειμένου», αποδείχτηκε απατηλή υπερβολή. Ο ίδιος υποστηρίζει πλήρως τη συμμαχία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Pence, τον Υπουργό Άμυνας Mattis, βεβαίως τον πολεμοχαρή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας McMaster, και την πρωθυπουργό της Βρετανίας Theresa May.
 Η απειλή πολέμου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας ρισκάρει αντιπαράθεση με το Πεκίνο. Άλλα πρόσωπα της διοίκησης, μιλώντας για λογαριασμό του, απαιτώντας από τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο με το Κίεβο στο Donbass και να εγκαταλείψει το έδαφός της στην Κριμαία, είναι συνταγή για μη αλλαγή στην εχθρική πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Μόσχα.
Απειλές που έγιναν κατά του Ιράν, της Βόρειας Κορέας και της Βενεζουέλας ρισκάρουν περισσότερα προβλήματα, οι οποίες (απειλές) ελάχιστα αποκρύπτουν την πρόθεση για αλλαγή καθεστώτος. Όλα αυτά που συμβαίνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες από την έναρξη της θητείας του Τραμπ είναι εκπληκτικά και ανησυχητικά για έναν υποψήφιο του Λευκού Οίκου που υποσχόταν έναν διαφορετικό τρόπο.
Υπάρχουν περισσότερα. Πρόσθετα στρατεύματα μάχης των ΗΠΑ ίσως αποσταλούν στο Αφγανιστάν  για να συνεχίσουν τον μεγαλύτερης διάρκειας πόλεμο της Αμερικής, αντί να τελειώνουν εκείνο που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν αρχίσει.
Διακομματικά μέλη του Κογκρέσου θέλουν μια νέα εξουσιοδότηση για χρήση στρατιωτικής βίας (AUMF)  για να διεξάγουν κάλπικο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας - αντί να απαιτούν αναθεώρηση του μέτρου της 14ης Σεπτεμβρίου 2001, τρεις ημέρες μετά την 9/11.
Ο επικεφαλής του Κεντρικού Προστάγματος των ΗΠΑ Στρατηγός Joseph  Votel θέλει περισσότερα στρατεύματα μάχης των ΗΠΑ στη Συρία - όχι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά για να την υποστηρίξει.
Ο τρόπος για να νικήσουμε το ISIS και ομάδες ομοίων ιδεών είναι με το να μην τους παρέχουμε πλέον όπλα, χρηματοδότηση, κατάρτιση και κατεύθυνση. Υπάρχουν λόγω της υποστήριξης των ξένων. Χωρίς αυτή, θα είναι μια ξοφλημένη δύναμη από τη στιγμή που θα εξαντληθούν οι προμήθειές τους.
Ο Trump, κατευθύνοντας το «λυσσασμένο σκυλί» Mattis να αναπτύξει ένα προκαταρκτικό σχέδιο για το πώς να νικήσει το ISIS, εμφανίζεται περισσότερο να σχεδιάζει έναν τρόπο για να χρησιμοποιήσει αυτούς τους στρατιώτες εδάφους πιο αποτελεσματικά - συνεχίζοντας τον πόλεμο του τρόμου της Αμερικής στην ανθρωπότητα,  μη διεξάγοντας ειρήνη αντ’ αυτού.
Η ενθουσιώδης εκστρατεία του για την αποστράγγιση του βάλτου ήταν παραπλανητική υπερβολή. Η ατζέντα του συνεχίζει να υπηρετεί τα συμφέροντα των προνομιούχων εις βάρος των περισσότερων άλλων.
Η αυτοκρατορική τρέλα των ΗΠΑ παραμένει αμετάβλητη – και η παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα απειλείται όσο ποτέ.
*********
 Ο Stephen Lendman ζει στο Chicago. Μπορείτε να έλθετε σε επαφή στο lendmanstephen@sbcglobal.net. 

 Το νέο του βιβλίο ως συντάκτης και εκδότης έχει τίτλο “Flashpoint in Ukraine: How the US Drive for Hegemony Risks WW III.”

Επισκεφθείτε το blog του στο: sjlendman.blogspot.com. 
 Ακούστε συζητήσεις αιχμής  με διακεκριμένους καλεσμένους στο Progressive Radio News Hour on the Progressive Radio Network.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι Global Research
Copyright © 
Stephen Lendman
, Global Research, 2017

Μετάφραση Μαρία Σεφέρου