ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Το ΔΝΤ ζητάει μέγιστη σύνταξη €1200, δηλαδή €900 καθαρά!


Βουλή, 01/02/2017 - ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Προς τον κύριο Πρόεδρο της Κυβέρνησης, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους κυρίους και κυρίες Βουλευτές την καλησπέρα μου.

Αυτά που έφερα εδώ δεν είναι ομιλία για να τη διαβάσω. Είναι κάποια συνημμένα που θα επισυνάψω εις τα Πρακτικά.
Το 2011 έγινε μία επίκαιρη επερώτηση από την κυρία Μπακογιάννη. Ήταν Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Έτσι λεγόταν το Κόμμα. Και ακολούθησε ένας διάλογος και κατηγορούσε τότε τη Νέα Δημοκρατία η κυρία Μπακογιάννη ότι είχε πάρει 120 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τότε δάνειο, το ΠΑΣΟΚ 114 εκατομμύρια ευρώ. Είναι επερώτηση της κυρίας Μπακογιάννη, αδελφής, νομίζω, του κυρίου Μητσοτάκη. Αδερφή δεν είναι; Ναι. Τότε εστρέφετο κατά της Νέας Δημοκρατίας η κυρία Μπακογιάννη.

Το ενδιαφέρον δεν είναι αυτό, γιατί τότε είχε λάβει άλλη στάση και πυροβολούσε. Το ενδιαφέρον είναι η απάντηση που εδόθη στο πλαίσιο της συζήτησης από ορισμένους, όπως τον κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη. Απήντησε ο κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης -νομίζω ότι είναι Ευρωβουλευτής τώρα - το εξής: 

«Δεν ήταν ο Μαρούδας. Θα το βρούμε στην πορεία ποιος ήταν. Ο κ. Λιβάνης, λοιπόν. Αφού εσείς το ξέρετε και το θυμάστε και δεν θέλετε να με βοηθήσετε, σας το λέω εγώ.
Ο κ. Πυλαρινός, λοιπόν, από τη Νέα Δημοκρατία και ο κ. Λιβάνης από το ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκαν τον τότε Υπηρεσιακό Υπουργό κ. Γιωργάκη και του ζήτησαν, γιατί αρνήθηκαν οι ίδιοι να προσυπογράψουν με προσωπικές τους εγγυήσεις, να μπορούν να βάλουν την επιχορήγηση των κομμάτων από μελλοντικά έσοδα των κομμάτων. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι αν αυτό σήμερα είναι το πρόβλημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα είναι πολύ καθυστερημένο» - κάτι τέτοιο λέει - κ.λπ..

Αυτό πιστοποιεί ότι ο κ. Πυλαρινός από τη Νέα Δημοκρατία και ο κ. Λιβάνης απευθύνθηκαν στον Υπουργό και του ζήτησαν να πάρουν δάνεια. Είναι ομιλία του κυρίου Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη.  Θα την επισυνάψω εις τα Πρακτικά.

Όμως, θέλω να πω κάτι και για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εδώ υπάρχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα ομιλία του κυρίου Μουλόπουλου - ένα λεπτό να κοιτάξω, γιατί ο Μουλόπουλος είναι πρόσωπο των ημερών -, ο οποίος λέει ορισμένα πράγματα τα οποία έχει αντιγράψει από την Ένωση Κεντρώων.

Λέει εν ολίγοις ότι πρέπει οι Βουλευτές να μειωθούν, ο μισθός του Βουλευτή να πάει στη μέση. Είναι αντιγραφή. Θα τα επισυνάψω εδώ στα Πρακτικά και θα τα βρείτε εσείς με ησυχία.

Λέει, λοιπόν, ο κ. Μουλόπουλος. Διαβάζω αγόρευση του Βουλευτή κ. Βασιλείου Μουλοπούλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει αλλαγή του νόμου και έχει προτείνει και άλλα πράγματα, όπως την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης…».

Είναι του προγράμματος της Ένωσης Κεντρώων αυτά, κύριε Τσίπρα. Ο κ. Μουλόπουλος προηγείτο εμού σε ορισμένα πράγματα. Ζητάει την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Είναι περίπου οχτακόσιοι τέως Βουλευτές που παίρνουν σύνταξη.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΑΠΠΑΣ: Έχει καταργηθεί.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Για τους παλιούς; Όχι, οι παλιοί το διατηρούν. Δεν το γνωρίζετε ότι οι προ του 2012 διατηρούν; Νομίζω ότι ο κ. Μουλόπουλος λέει την κατάργηση όχι των νέων, αλλά όλων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Προχωρήστε, κύριε Πρόεδρε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Επίσης, ζητά τη μείωση των αποδοχών των Βουλευτών εις το ήμισυ. Πρακτικά από τη Βουλή διαβάζω.
Επίσης, προτείνει κατάργηση της αποζημίωσης των επιτροπών και αλλαγή στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Κυβερνάτε δύο χρόνια. Γιατί δεν τα κάνατε αυτά, αφού ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Καταθέτω στα Πρακτικά και την επερώτηση που αφορά στην κ. Μπακογιάννη, αλλά και τις απαντήσεις.
(Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πέντε σωστές θέσεις, τις οποίες λησμόνησε. Αυτό διαπιστώνω. Γιατί ο Μουλόπουλος ήταν δικός σας Βουλευτής τότε, έτσι δεν είναι; Εκτός εάν αυτενεργούσε και δεν είχε την έγκριση των υπολοίπων. Ή εκτός εάν όταν μεγαλώνει κάποιος, ως κόμμα εννοώ, αποθρασύνεται και ξεχνάει τις ρίζες. Είναι και αυτό μια πιθανότητα. Θα το δούμε αυτό, έχει συνέχεια. Εάν σας επιτρέψει ο λαός να έχετε συνέχεια, γιατί όλα είναι υπό αίρεση στην πολιτική. «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν!». Αυτό ισχύει στην πολιτική.
(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Ζ΄ Αντιπρόεδρος αυτής κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ)

Όμως, είδατε ότι και η κ. Μπακογιάννη είχε στραφεί κατά της Νέας Δημοκρατίας για τα δάνεια, ούσα Αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Κατέθεσα για τα Πρακτικά την επερώτηση, για να διανεμηθεί σε όλους τους Βουλευτές.

Θέλω να πω δύο λόγια για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν έχει νόημα να γίνει Εξεταστική. Και για τα κόμματα έγινε Εξεταστική. Θα σταματήσουν τα κόμματα να τα παίρνουν; Εάν πιστεύετε αυτά τα πράγματα, είναι αστειότητα.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων χρειάζονται άλλο πράγμα. Μια Ανεξάρτητη Αρχή, όπως το ΕΣΡ, ώστε πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα κάθε δημοσκόπησης, να καταθέτει εκεί όλα τα στοιχεία, ψηφοδέλτια, τηλέφωνα, έρευνες κλπ. και ειδικοί επικοινωνιολόγοι να ερευνούν εάν τα στοιχεία είναι αληθή. Αυτό χρειάζεται. Και μετά να γράφει «Η Καθημερινή», «Τα Νέα», «Το Έθνος» ή να λένε τα κανάλια το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

Η Εξεταστική που κάνατε για τα κόμματα, από ό,τι κατάλαβα, κατέληξε ότι «Ο Κήρυξ των Χανίων» είναι η μεγάλη διαπλοκή και η offshore της «Αυγής». Εξαρχής όταν μου ελέχθη ότι θα γίνει Εξεταστική, είπα «ποιο είναι το αντικείμενο; Θα καταλήξει σε φιάσκο!».
Όταν κάνουμε εξεταστικές και στο τέλος δεν βγαίνει κάτι, ο λαός ξέρετε τι συμπέρασμα βγάζει; Ότι κοροϊδεύουμε στην Αίθουσα αυτή ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τον λαό.
Τι προσδοκούσατε; 

Αυτά τα δάνεια που είπε ο κύριος Πρωθυπουργός, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, ήταν γνωστά. 
Υπάρχει περίπτωση να πληρώσουν, να τα πάρουν πίσω οι τράπεζες και ο ελληνικός λαός; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση! Τετρακόσια χρόνια, λέει, θέλει το ΠΑΣΟΚ και εκατόν ογδόντα η Νέα Δημοκρατία. Άρα, μιλάμε για τα πεντασέγγονα, όταν και εάν υπάρχει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ή Ένωση Κεντρώων μετά από δύο αιώνες. Για τέτοια πράγματα μιλάμε.

Την Εξεταστική την κάνατε, προφανώς, για παραπλάνηση της κοινωνίας, ότι κάτι ψάχνουμε. Τι ψάχνουμε εδώ; Αφού βγήκε νόμος να μην παίρνουν άλλα δάνεια. Τουλάχιστον σε έναν νόμο του Ντινόπουλου, νομίζω στο τέλος του 2014, απαγορεύτηκαν τα δάνεια. Άρα, καλυπτόμαστε από τη λήψη νέων δανείων. Υπάρχει περίπτωση να γίνει επιστροφή των παλαιών;

Άρα, ποιος ήταν ο σκοπός της Εξεταστικής; Να στείλουμε φυλακή κάποιους; Αφού και αυτοί που έφεραν την τροπολογία που κατετέθη το 2013 προφανώς ήθελαν να γλιτώσουν τους τραπεζικούς και μέσω των τραπεζικών να γλιτώσουν και οι πολιτικώς ενεχόμενοι την ηθική αυτουργία. Ούτε αυτούς έκρινε η Επιτροπή ότι φταίνε, οι εισηγητές, ο Υπουργός που δέχθηκε την τροπολογία.
  
Ψηφίστηκε μια τροπολογία το 2013, με την οποία αθωώθηκαν οι τραπεζικοί. Με την αθώωση των τραπεζικών πάει περίπατο και η ηθική αυτουργία των πολιτικών.
Η Επιτροπή ούτε γι’ αυτούς τους ανθρώπους που πέρασαν αυτή την τροπολογία δέχθηκε ευθύνη. Και ρωτήθηκε ο Στουρνάρας ποιους κάλυπτε αυτή η τροπολογία και είπε «δεν γνωρίζω, δεν είμαι νομικός». Αυτό είπε.
Άρα, το «νιάου, νιάου στα κεραμίδια» γινόταν εδώ μέσα. Κοροϊδεύαμε ο ένας τον άλλο.
Τι θα πει ο ιστορικός για αυτή την Εξεταστική; Τι ικανοποίησε, τι θεράπευσε αυτή η Εξεταστική; Θεράπευσε κάτι; Να μη χάνουμε τον χρόνο μας, λοιπόν, άδικα.

Το άλλο που ακούω από κάποιες πτέρυγες είναι «να σωθεί ο ΔΟΛ». Λένε, δηλαδή, να σωθούν μάλλον συγκροτήματα. Είπε και ο Πρωθυπουργός «να κάνουμε μια προσπάθεια να σώσουμε…». Τα συγκροτήματα έχουν κάποια χρέη. Τίνι τρόπω θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει η διάσωση; Προφανώς, να πληρώσει ο ελληνικός λαός τα χρέη. Έτσι, δεν είναι; Γιατί υπάρχει περίπτωση άνθρωπος να πληρώσει 300 εκατομμύρια για τον ΔΟΛ, για να μπει επενδυτής; Καταλαβαίνω να βρεθεί άνθρωπος να δώσει 20, 30 εκατομμύρια, αλλά για τα άλλα, διά το μεγάλο ποσό, υπάρχει περίπτωση να βρεθεί;

Άρα, όταν λέμε να σωθούν τα συγκροτήματα, εννοούμε να μεταφερθεί στο μόνιμο υποζύγιο –τον ελληνικό λαό- το βάρος, αυτό είναι, το οποίο δεν το κάναμε στην PALCO, δεν το κάναμε σε τόσες, γιατί έχουν βγει ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα. Ανάλογες περιπτώσεις του ΔΟΛ πιστεύω ότι είναι εκατοντάδες. Να σωθεί, επειδή είναι του Τύπου; Δηλαδή, για να σωθούν οι θέσεις των εργαζομένων; Είναι απαραίτητες οι εφημερίδες για τη λειτουργία της Δημοκρατίας; 
Δεν ξέρω με τι κριτήριο είπε ο Πρωθυπουργός ότι είναι καλό να βρεθεί μια φόρμουλα για να σωθούν. Γιατί αυτή τη φόρμουλα, αφού υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες, δεν τη χρησιμοποιούμε για τόσες άλλες υποθέσεις πτωχεύσεων, όπου επίσης εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο; Δηλαδή, τι «χρυσό αυγό» γίνεται στην προκειμένη περίπτωση, για να σπεύσουμε όλοι να σώσουμε αυτό το πράγμα; Δεν το κατάλαβα.

Ειλικρινά, πώς, με τι δυνατότητα η Βουλή δίνει τόσα εκατομμύρια - πάνω από 100 εκατομμύρια - κάθε χρόνο για το Μέγαρο Μουσικής; Δεν δίνει και για εκεί; Είναι σπουδαίο το Μέγαρο Μουσικής. Είναι σπουδαίο, δεν είπαμε ότι δεν είναι σπουδαίο. 
Είναι σωστό να δίνουμε πάνω από 100 εκατομμύρια από τον ελληνικό λαό κάθε χρόνο, διότι υπάρχει έλλειμμα; Είναι ωραίο να το ακούει αυτό ο ελληνικός λαός;

Κάποτε έλεγαν «το έγραψαν ΤΑ ΝΕΑ» και ΤΑ ΝΕΑ ήταν κάποτε μια σοβαρή εφημερίδα. Όμως, υπονοούσαμε ότι βγαίνουν. Αν δεν βγαίνουν, να δίνουμε λεφτά του ελληνικού λαού; Αύριο θα ξεκινήσει να μπαίνει μέσα προφανώς και άλλη εφημερίδα. Να πάμε και εκεί να ικανοποιήσουμε το πρόγραμμα διάσωσης; Έχει τέτοιες δυνατότητες η ελληνική οικονομία, ή υπάρχει κάτι ιδιαίτερο;

Εγώ – με συγχωρείτε - δεν καταλαβαίνω αυτή την ιδιαιτερότητα. Όπως δεν κατάλαβα και το γιατί κάναμε Εξεταστική για τα δάνεια, έτσι δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο λόγος διάσωσης ενός συγκροτήματος, διότι και άλλες εφημερίδες πτώχευσαν και άλλες θα πτωχεύσουν ίσως υπό την κρίση. Θα πάμε και εκεί να πραγματοποιήσουμε το ίδιο σχέδιο ή είναι αυτή η εφημερίδα ιστορική, έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας – ξέρω εγώ, κάτι έχει  και πρέπει όλοι να σπεύσουμε;

Και επαναλαμβάνω ότι εκτιμώ την εφημερίδα και λυπήθηκα που αυτή η εφημερίδα κινδυνεύει. Δεν είναι ότι χάρηκα – προς Θεού!  παρ’ ότι όλη μου τη ζωή πάντα γραφικό με ανέβαζαν, γραφικό με κατέβαζαν. Δεν είχα ποτέ όχι στήριξη, δεν είχα, να μην πω τη λέξη. Και όταν μπήκα στη Βουλή, γράφηκαν και σχόλια ότι κακώς μπήκα, μπήκα ως προφήτης. Πήγαν να γελοιοποιήσουν την εκλογή. Θα τη δουν, όταν την άλλη φορά το 4% της Ένωσης Κεντρώων γίνει 8%, 9%. Τότε θέλω να δω τι θα γράψουν. Βέβαια, μπορεί να μην υπάρχουν εκείνοι για να το γράψουν, αλλά εν πάση περιπτώσει.

Θέλω να σας πω δυο λόγια, λοιπόν, κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί δεν ξέρω αν θα σας δω πριν γίνει – αν γίνει  η αξιολόγηση, εκτός αν για εσάς το να «τρώτε» βδομάδες είναι κάτι, ένα χόμπι.

Ο κ. Ξυδάκης διαμαρτυρήθηκε για την κουβέντα που του είπαν. Εγώ θα σας πω την αλήθεια. Ο κ. Ξυδάκης εκφράστηκε και είπε ότι έχουμε και άλλες λύσεις – δεν ξέρω πώς το είπε , δηλαδή, εκτός ευρώ.

Σε μία ώρα που κάνετε διαπραγμάτευση είναι καλό να ακούγονται Υπουργοί και να αμφισβητούν την πορεία της χώρας; Δεν είναι καλό πράγμα. Έπρεπε κατ’ ελάχιστον να τον είχατε επαναφέρει στην τάξη. Εκείνος έκανε μία διάψευση, στην οποία επέμενε ότι το να μιλάμε για plan b είναι πολύ λογικό κατ’ αυτόν. Και είναι και απαραίτητο, λέει. Θεωρώ ότι τέτοια πρόσωπα δεν σας είναι χρήσιμα και είναι πολύ επιζήμια.

Δεν πρέπει να επιτρέπετε ποτέ  – όχι μόνο τώρα που γίνεται διαπραγμάτευση – αν είστε κόμμα της Ευρώπης – εκτός αν είστε κόμμα του «μάζεψέ τα όλα κι ό,τι θέλει ας γίνει»  αμφισβήτηση της στρατηγικής πορείας της χώρας, γιατί είναι μεγάλη ζημιά για τη διαπραγμάτευση.

Επίσης, λέτε «ούτε ένα ευρώ μέτρα». Υποψιάζομαι ότι κάνετε τη σκέψη να υπογράψετε στις Βρυξέλλες όλα τα μέτρα κανονικότατα – συντάξεις, εργασιακά, τα πάντα  και να έρθετε εδώ στη Βουλή να περάσετε μόνον έναν υπερκόφτη, χωρίς να μνημονεύετε ένα ένα τα μέτρα. 
Εάν έχετε τέτοιο πρόγραμμα, αν έχετε τέτοιο σχέδιο, δηλαδή, εις μεν τις Βρυξέλλες να «ξεβρακωθούμε»  – να το πω έτσι  δηλαδή, να τα υπογράψουμε όλα ένα ένα αναλυτικότατα και λεπτομερέστατα, εδώ δε στη Βουλή να έρθουμε να πούμε ότι έχουμε έναν υπερκόφτη που δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά αν χρειαστεί, εδώ είμαστε όλοι, είναι ταχυδακτυλουργία και, σας παρακαλώ, να το ματαιώσετε. 

Εάν αυτό λέτε, αν γίνει τέτοιου είδους ψηφοφορία, υποτιμάτε πολύ και την κρίση των ιδίων των Βουλευτών σας, τινές εκ των οποίων θεωρώ ότι είναι προσωπικότητες και δεν έπρεπε να τους υποτιμήσετε τόσο πολύ.

Είναι πολύ κρίσιμη αυτή η ώρα, κύριε Τσίπρα, για να λέτε «εμείς θα τα καταφέρουμε» και «δεν περνάμε ούτε ένα μέτρο» και «η Ευρώπη θα υποκύψει». 

Τα έχετε πει και στο παρελθόν αυτά και τα έχετε πει εξίσου στεντόρεια τη φωνή και στο τέλος απογοητευτήκατε και «τα μαζέψατε». Όταν γίνεται μία διαπραγμάτευση, θα προτιμούσα να είστε σιωπηλοί και θα προτιμούσα να ενημερώνετε και τους Αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων, γιατί αυτά που θα πάτε να υπογράψετε δεν θα τα πληρώσουν μόνο οι οπαδοί ή οι Βουλευτές σας, θα τα πληρώσει όλος ο ελληνικός λαός και οι οπαδοί των υπολοίπων κομμάτων.

Από σεβασμό, λοιπόν, προς τον ελληνικό λαό πρέπει να κρατάτε γνωστό το πώς εξελίσσονται τα πράγματα, όλα τα στοιχεία στους πολιτικούς αρχηγούς. Έχετε καθήκον, αν θέλετε τη στοιχειώδη συναίνεση, έστω τη συναίνεση του να λέμε «καλημέρα» και «καλησπέρα». Εάν μας χρησιμοποιείτε όλους στην Αίθουσα αυτή, δεν θα μείνει καλή η φήμη σας, όταν απέλθετε από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό έχω να πω. Είναι πολύ επικίνδυνο να συμβεί αυτό.
Θα σας πω κάτι. Έχω ένα στοιχείο ότι το ΔΝΤ ζητάει 1.200 ευρώ μέγιστη μεικτή σύνταξη. Αυτό το στοιχείο δεν το ξέρετε εσείς, κύριε Τσίπρα, ότι ζητάει μεγίστη σύνταξη 1.200 ευρώ; Πώς θα πούμε στον δικαστικό που παίρνει 2.600 ευρώ, «πάρε 900 ευρώ στην τσέπη»; Πώς θα το πούμε; Και το αποκρύπτει αυτό και ο Μητσοτάκης που δεν μπορεί να μην το ξέρει ούτε αυτός.

Καθόσαστε εδώ και κάνετε κοκορομαχίες για την off shore της ΑΥΓΗΣ και για τον ΚΗΡΥΚΑ ΧΑΝΙΩΝ και το συνταξιοδοτικό εδώ θα γίνει εφιάλτης το επόμενο διάστημα και θα μας κυνηγάει ο κόσμος για την απόκρυψη αυτού του σοβαρότατου στοιχείου. Οι συντάξεις θα πετσοκοπούν. 

Ο μόνος τρόπος να γλιτώναμε κάπως τις συντάξεις, είναι να έρθουν επενδύσεις. 
Για να έρθουν, όμως, επενδύσεις, πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση διακοσίων σαράντα. 
Μου ειπώθηκε αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση με εκατόν πενήντα δύο και εκατόν πενήντα τρεις.

Γι’ αυτό λέω και στον κ. Μητσοτάκη ότι κακώς ζητάει εκλογές. Τι θα γίνει, και να γίνουν εκλογές και να τις κερδίσει και να κάνει κυβέρνηση με την κ. Γεννηματά που είναι η μόνη φαντάζομαι που μπορεί να του δώσει ψήφο; Εγώ πολύ δύσκολα σε άνθρωπο ο οποίος είχε αποστατήσει από την Ένωση Κέντρου θα έδινα ψήφο.

Κάνει νόημα «όχι» ο κ. Κεγκέρογλου, αλλά πώς τότε ψηφίσατε την ενισχυμένη;
Κύριε Κεγκέρογλου, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Θα κάνει και ο κ. Μητσοτάκης κυβέρνηση με εκατόν πενήντα δύο. Φαντάζεστε ότι με αυτό θα έρθουν επενδύσεις; Απλώς θα ικανοποιήσει την εξουσιομανία ότι έγινε και αυτός Πρωθυπουργός.

Θα έχει, όμως, και αυτός τη γνωστή τύχη. Θα κάτσει τέσσερις, πέντε μήνες και θα καταρρεύσει. Θα πάμε σε εκλογές που τότε θα είναι με μηδέν μπόνους, γιατί δεν θα έχει μπορέσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, όπως λέει, την πρώτη εβδομάδα, με διακόσιους. Πού θα τους βρει;

Άρα, θα γίνουν εκλογές πολύ σύντομα, με μηδέν μπόνους και τότε θα δείτε την οικουμενική που λέτε για τον Λεβέντη ότι κόλλησε η βελόνα. Δεν θα κολλήσει η βελόνα, απλώς θα επικρατήσει η λογική, όταν υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση, κύριοι. Θα περάσουμε, όμως, δυστυχώς, από αυτόν τον κύκλο μέχρι να τελειώσουμε με τον κ. Τσίπρα και με εσάς με ένα πεντάμηνο, εξάμηνο, γιατί όσο πάμε πιο πέρα η πίστωση χρόνου μειώνεται.

Ο Σαμαράς έμεινε δύο χρόνια, άλλα δύο χρόνια ο Γιωργάκης και δύο ο Τσίπρας. Εσείς, η Δεξιά, δεν θα κάνετε χρόνο. Θα κάνετε πέντε με έξι μήνες, γιατί όταν δει ο λαός ότι βάζετε και εσείς φόρους και κόβετε μισθούς και συντάξεις, δεν θα δείξει την υπομονή που νομίζετε. Και τότε θα πάμε σε εκλογές με μηδέν μπόνους και τότε κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

Ευχαριστώ πολύ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Ένωσης Κεντρώων)

============

Βασίλη Λεβέντη, εσύ δεν είχες βγάλει το σκασμό εδώ και τρια-τέσσερα χρόνια ζητώντας μείωση όλων των συντάξεων στα 1300 ευρώ μεικτά; Νομίζεις ότι τα ξεχάσαμε; Τι διαμαρτύρεσαι λοιπόν τώρα για ένα κατοστάρικο λιγότερα που ζητάει το ΔΝΤ; Είσαι κι εσύ ένας υποκριτής, και τώρα που πλησιάζουν εκλογές σε πήρε ο πόνος τάχα για τους συνταξιούχους...