ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Έπεσαν οι μάσκες: το ΔΝΤ είναι το αφεντικό της Ευρώπης


Η χώρα ολοταχώς σε ασύντακτη χρεωκοπία και άτακτη έξοδο από ευρώ. Εκτός εάν….

Ο πρόσφατος Economist, ναυαρχίδα όσων ομνύουν στην "παγκοσμιοποίηση", με μεγάλη του λύπη θεωρεί ότι αναβιώνει και είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες της Γερμανίας, πάνε πιο γρήγορα και εκτιμούν ότι οι μέρες της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι μετρημένες, ενώ ο προαλειφόμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ προκρίνει ευθέως ως προτιμότερο το εθνικό νόμισμα για την Ελλάδα.

Κι’ όλα αυτά στο φόντο της "βαρυσήμαντης" έκθεσης του ΔΝΤ, η οποία εκτοξεύει εφιαλτικά το ελληνικό χρέος σε ουράνια ύψη, υπογραμμίζοντας, με τη μέγιστη δυνατή κατηγορηματικότητα, ότι είναι ”εξαιρετικά μη βιώσιμο”, πράγμα που παραπέμπει σε μια Ελλάδα υπό χρεωκοπία.

Η ένοχη ΕΕ, μπροστά σε αυτόν τον καταιγισμό για την διαγραφόμενη ελληνική χρεωκοπία και την απροετοίμαστη έξοδο από την ευρωζώνη, δεν θα μπορούσε να συνεχίζει να κρατά σιγή ιχθύος.

Ο Klaus Regling, επικεφαλής του ESM, οργανισμού δανειοδότησης και ”διάσωσης” της ΕΕ, με αναλυτική παρέμβαση του επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όχι, όμως, με πειστικά επιχειρήματα αλλά με δογματικούς αφορισμούς.

Υπάρχει δέσμευση των εταίρων, υπογραμμίζει αφοριστικά ο K. Regling, για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και προσθέτει πως οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί "διάσωσης" δεν θα δάνειζαν στην Ελλάδα ποτέ 174 δισ. αν δεν πίστευαν ότι θα τα πάρουν πίσω!

Αυτό πάντως έλεγαν όλοι οι πιστωτές πριν αυτοί που είχαν δανείσει χρεοκοπήσουν ή προχωρήσουν σε αθέτηση πληρωμών.

Όσοι, όμως, διάβασαν επιμελώς την δήλωση Regling, μάλλον, τους διέφυγε μια λεπτομέρεια.

Ο Regling, εμμέσως πλην σαφώς, δεν αμφισβητεί τα περί μη βιώσιμου ελληνικού χρέους, που εκτιμά το ΔΝΤ και την συνεπαγόμενη εξ αυτού ελληνική χρεοκοπία.

Αυτό που λέει για να αντικρούσει μια τέτοια εξέλιξη είναι το εξής αμίμητο: ισχυρίζεται ότι το ΔΝΤ δεν κατανοεί πως το ελληνικό χρέος για 30 χρόνια θα βρίσκεται κατά κύριο λόγο στα χέρια του ESM, o οποίος, επειδή είναι ισχυρή η δέσμευση των εταίρων για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, κάτι θα κάνει για να μην αφήσει την τελευταία να χρεοκοπήσει!!!

Ο Regling προφανώς αιθεροβατεί.

Σκεφτείτε να του προσέθετε κανένας ως παράμετρο και την βιωσιμότητα της ίδιας της ευρωζώνης! Θα χτυπάγαμε μπιέλες!

Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι όχι μόνο το παρακμιακό ελληνικό κατεστημένο αλλά και το ευρωπαϊκό κατεστημένο βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου! Μωραίνει κύριος…

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Dijjselbloem και Schauble ξεκαθάρισαν ότι ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει.

Τι θα υπάρχει;

Προφανώς τερματισμός του προγράμματος και επομένως χρεοκοπία και άτακτη έξοδο από το ευρώ.

Η υπόθεση διαπραγμάτευσης άλλου προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ, εν μέσω πολιτικής θύελλας στην Ευρώπη, πρέπει να παραπεμφθεί στις καλένδες.

Αν η Γερμανική Ευρώπη δηλώνει ότι δεν συνεχίζει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ, αυτό δείχνει καθαρά ποιος είναι το "αφεντικό" στο ελληνικό πρόγραμμα.
Είναι το ΔΝΤ.

Και το "αφεντικό", κατά την Lagarde, είναι ανελέητο και επιμένει αδίστακτα σε σκληρότατα μέτρα, για να γίνουν εφικτά τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% στα οποία, παρά τη δική του θέληση, συμφώνησαν ΕΕ και κυβέρνηση Τσίπρα.

Είναι ισχυρότατες οι ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Τσίπρα τελικά θα παραδοθεί στους ανελέητους όρους του ΔΝΤ, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση (δραστικές μειώσεις στο αφορολόγητο και τις κύριες συντάξεις, απολύσει, ενέργεια κλπ).

Τέτοιοι όροι, όμως, δίνουν ένα σήμα χαριστικής βολής στην Ελλάδα, το οποίο οι αγορές, μαζί με την εκτίμηση του ΔΝΤ για το μη βιώσιμο του χρέους, θα το καταγράψουν εντελώς αρνητικά.

Αυτό σημαίνει απλά ότι η δεύτερη αξιολόγηση με τόσο σκληρά μέτρα και όρους και με το ΔΝΤ να κρίνει μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος, κλείνει αντί να ανοίγει δρόμους για την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Και χωρίς μια τέτοια έξοδο μέχρι τέλους του 2017, το πολύ μέχρι αρχές του 2018, η Ελλάδα οδηγείται στη χρεωκοπία και την άτακτη έξοδο, μιας και πρόσθετη χρηματοδότηση της χώρας πέραν αυτής που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο δεν πρόκειται να υπάρξει.

Η προσμονή σωτήριας θαυματουργής παρέμβασης από την ευρωζώνη, αν η ευρωζώνη υπάρχει και πώς θα υπάρχει τότε, συνιστά όνειρο θερινή νυκτός.

Πολύ περισσότερο, η άτακτη χρεοκοπία και η άτακτη έξοδος από το ευρώ είναι θέμα μηνών ή ίσως και βδομάδων να επέλθει, αν η δεύτερη αξιολόγηση δεν κλείσει ή αν πάμε και σε εκλογές, οπότε μαζί τους μάλλον θα επέλθει εκ των πραγμάτων και η χρεωκοπία.

Ένα ελληνικό μνημονιακό κατεστημένο, βουτηγμένο μέχρι το λαιμό στα εγκλήματα, την ανευθυνότητα, την παρακμή, την ανεπάρκεια και την αγκίστρωση σε ληστρικά συμφέροντα, σπρώχνει τη χώρα στον Καιάδα ή καλύτερα την έχει ρίξει και πέφτει σε αυτόν.

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ενώ τα πάντα ερειπώνουν γύρω μας, η πολιτική τάξη και εν μέρει οι πολίτες, ακολουθούν τον πλου του Τιτανικού.

Από τις στήλες αυτές έχουμε υποστηρίξει με πάθος την συγκροτημένη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος.

Άλλο, όμως, σχεδιασμένη έξοδος από το ευρώ με ριζοσπαστικό πρόγραμμα και συντεταγμένη διακοπή αποπληρωμής του χρέους, με στόχο τη διαγραφή του, και άλλο η ασύντακτη χρεοκοπία και η άτακτη έξοδος από το ευρώ με τις ίδιες, μάλιστα, πολιτικές δυνάμεις και πολιτικές, που έφεραν την μέχρι σήμερα καταστροφή.

Η διαφορά είναι μέρα με την νύκτα.

Σήμερα, όσο ποτέ γίνεται υπερεπείγουσα εθνική και κοινωνική ανάγκη το πιο πλατύ δημοκρατικό πολιτικό και κοινωνικό αντιμνημονιακό μέτωπο, η πιο πλατιά ενότητα όλων, χωρίς εξαίρεση, όσων αντιστρατεύονται τη μνημονιακή υποδούλωση, ως μοναδική ύστατη ελπίδα γρήγορης ανατροπής για την σωτηρία της χώρας.
Ν.Ζ