ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Κυριακή της Κατάρας


Σήμερα, "Κυριακή της Ορθοδοξίας", στους ανίερους ναούς της Επικράτειας οι ανίεροι "ιερείς" έμπηξαν άλλα επτά καρφιά ο καθένας στο μυριοαναθεματισμένο κουφάρι της Ελλάδας, εκφωνώντας, άλλοι ψιθυριστά κι άλλοι φωναχτά, με τη συμμετοχή των ανυποψίαστων για την βαρύτητα του ανομήματός των "πιστών", τα διαβόητα Αναθέματα (κατάρες) των "Ορθόδοξων" εναντίον των Ελλήνων.

Και μετά αναρωτιόμαστε τι φταίει για το κατάντημά μας. Πρωταρχικός φταίχτης, που αντί για αγάπη εμφυτεύει μίσος στις καρδιές των πιστών εναντίον των αντιφρονούντων, είναι η Ορθοδοξία.  Κατόπιν έρχονται οι πολιτικοί...

Η Εκκλησία χρειάζεται εκσυγχρονισμό στα τελετουργικά της και αναθεώρηση στα πιστεύω της. Οφείλει ν' αφήσει στην άκρη τη χριστιανική μυθολογία, τους δογματικούς ακροβατισμούς, τις μαγικές ιεροτελεστίες, την εικονολατρία και τη λειψανολατρία και να εντρυφήσει στο εσωτερικό νόημα της πνευματικής διδασκαλίας του Χριστού. Αλλιώς θα συνεχίσει να είναι ένας νεκρός πνευματικός φορέας, συχνά μάλιστα αρνητικός, ανίκανη ν' αναγεννήσει το πνεύμα των πιστών της, ανίκανη να "αλατίσει" και να συντηρήσει την κοινωνία ώστε να μη σαπίσει ηθικά, ανίκανη να γίνει το "Φως του κόσμου".

Αν ερχόταν ο Χριστός σήμερα, θα εξαπέλυε εναντίον των ρασοφόρων τα ίδια ΟΥΑΙ που είχε εξαπολύσει εναντίον των Φαρισαίων της εποχής του: 
"ΟΥΑΙ εις εσάς Φαρισαίοι υποκριτές, διότι κλείνετε τη βασιλεία των ουρανών ενώπιον των ανθρώπων. Εσείς δεν εισήλθατε, και τους εισερχομένους εμποδίσατε".
Αν η Εκκλησία νομίζει ότι ο ρόλος της αρχίζει και τελειώνει στα τελετουργικά, τις αλχημείες και τα συσσίτια, είναι μακριά νυχτωμένη. Τόσο αξημέρωτα νυχτωμένη, όσο και η σημερινή Ελλάδα... ΔΥΣΤΥΧΩΣ!