ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

ΣΤΑΘΗΣ: Επίπεδο-δάπεδο το "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς

Επίπεδο-υπόγειο, θα έλεγα εγώ...


Βίοι ισοδύναμοι


Το Στρατόπεδο Παύλου Μελά απέδωσε στον λαό ο Τσίπρας, μιλώντας για τη δημιουργία του «μεγαλύτερου μητροπολιτικού πάρκου της Νοτιοανατολικής Μεσογείου». Όπως το Ελληνικό.

Επίσης, τιμώντας τα «κινήματα της πόλης», ο Τσίπρας αλάλιασε στο ξύλο τους «αγρότες των χωριών» σπάζοντας με αριστερές γκλομπιές τα κεφάλια Κρητικών γεωργών. Προφανώς Χρυσαυγιτών.

Διότι, αν δεν είναι ο συνταξιούχος Χρυσαυγίτης, δεν τον δέρνουν τα αριστερά ΜΑΤ, ούτε του κόβει τη σύνταξη ο κομμουνιστής(!) Κατρούγκαλος. Το ίδιο και με τους γεωργούς. Αν δεν ήταν βόδια, δεν θα τους φέρονταν σαν να ’ναι γίδια.

Είναι πλέον φανερό ότι η χώρα αυτή ζει σε δύο σύμπαντα. Στο ένα σύμπαν έχει 1.100.000 (επισήμως καταγεγραμμένους) ανέργους. Το 45%, νέοι. Και το 60% γυναίκες. Στο άλλο σύμπαν η κυβέρνηση Τσίπρα-Ράνια-Καρανίκα πληρώνει 3 δισ. (ακριβό χρήμα) για να δημιουργήσει 350.000-500.000 νέες θέσεις υποαπασχόλησης, παρααπασχόλησης, πελατειακές και αντιπαραγωγικές.

Στο ένα σύμπαν 600.000 εργαζόμενοι πληρώνονται με λιγότερα από 400 ευρώ τον μήνα, ενώ στο άλλο η κυβέρνηση Τσίπρα αυξάνει τουςμισθούς των γκόλντεν μπόυς που διαχειρίζονται το ελληνικό χρέος. Στο ένα σύμπαν χιλιάδες εργαζόμενοι πληρώνονται πια σε είδος και ταυτοχρόνως χιλιάδες άλλοι υφίστανται, υπό την απειλή φουσκωτών, υπεξαίρεση του μισθού τους από τα αφεντικά τους, ενώ στο άλλο σύμπαν ο κ. Μουζάλας δίνει αυξήσεις στα πουλέν του και ο κ. Παππάς προσλαμβάνει σωρηδόν συμβούλους (εκ Φλωρεντίας).

Και όλα αυτά είναι νόμιμα. Συνεπώς και ηθικά. Αυτό που είπε κάποτε ο κ. Βουλγαράκης (και δικαίως διαπομπεύθηκε) συνιστά σήμερα το «ηθικό πλεονέκτημα» της «Αριστεράς» του Τσίπρα. Το οποίον «ηθικό πλεονέκτημα» καλύτερα όλων απέδωσε με τον κυνισμό του ο κ. Σταθάκης, λέγοντας ότι ο
ΔΕΣΦΑς «πήρε κάτι παραπάνω» – έδωσε δηλαδή κι αυτός «στον εαυτόν του ένα δωράκι», κατά την αλήστου μνήμης φράση του μακαρίτη Ανδρέα. (Σ.σ. Τα ίδια έκανε και ο Γιωργάκης...)

Πλην όμως, παρασάγγας καλύτερος απ’ τον Ανδρέα, ο κ. Σταθάκης προσέθεσε: «αν θέλετε να το συζητήσουμε σε φιλοσοφική βάση το θέμα, να το συζητήσουμε».
Επίπεδο-δάπεδο.

Επίπεδο-δάπεδο και ο κ. Τζανακόπουλος με εκείνο το «ρωτήστε τον Τσακαλώτο» σε στυλ: «ρωτήστε τον μπάρμπα μου τον ψεύτη». Κυνικοί και ολίγοι. Ολίγιστοι όπως ο Τσίπρας, όταν έστειλε τουίτ στον Κυριάκο για τον αγώνα Μπαρτσελώνας – Παρί Σαιν Ζερμαίν και το αποτέλεσμά του. Επίπεδο-δάπεδο. Και η απάντηση Μητσοτάκη, το ίδιο! Επίπεδο-δάπεδο.

Όταν μέσα στις νύχτες μού είπαν ότι ο Τσίπρας έστειλε τέτοιο (υψηλού χιούμορ) τουίτ, δεν το πίστεψα. Νόμισα ότι κάποιος τον προβοκάρει. Ότι ο μοχθηρός Τύπος της αντίδρασης προσπαθεί να αμαυρώσει το προφίλ του αγωνιστή των 17 ωρών (πριν να γονατίσει). Μετά έμαθα ότι είναι αλήθεια! Και για μιαν ακόμα φορά μελαγχόλησα.

Όμως την ίδια εκείνη ημέρα που ο Τσίπρας έγραφε κακόγουστες χαριτωμενιές στον Κυριάκο, την ίδια εκείνη μέρα ο Τσίπρας είχε αποδοκιμασθεί στη Θεσσαλονίκη από δυσπραγούντες πολίτες, με προεξάρχουσα μια κυρία η οποία φώναξε στον Πρωθυπουργό ερωτώντας τον αν εκείνος «θα μπορούσε να ζήσει με 400 ευρώ τον μήνα»! Προφανώς κι αυτή η κυρία είναι Χρυσαυγίτισσα ή βαλτή. 

Βεβαίωςθα υπήρχε η λύση να προσλάβει η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου αυτήν την κυρία με 398,7 ευρώ τον μήνα, αλλά έτσι θα έπρεπε να κόψουν από τις αυξήσεις των γκόλντεν μπόυς. Ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό. Και κυρίως, άνευ του «ηθικού πλεονεκτήματος»της «Αριστεράς» του Τσίπρα.

Θα σας πάρει ο Διάλος! Και δεν θα φταίει, διότι κατά Διάλου πάτε…

*Πηγή: enikos.gr