ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Να γιατί το βΟλευτιλίκι είναι το πιο περιζήτητο επάγγελμα!

Είναι πολλά τα λεφτά ΟΕΟ!


Αφορολόγητο έως και το 77% του εισοδήματος των βουλευτών: Το είχε αποκαλύψει η Χρυσή Αυγή πριν από τέσσερα χρόνια - Τώρα το γράφουν συστημικές εφημερίδες
Θέμα της ημέρας έχει γίνει η αποκάλυψη συστημικής εφημερίδας, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, περί του υψηλού αφορολόγητου, που απολαμβάνουν οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα, με το ρεπορτάζ της εφημερίδος, η οποία αναλύοντας τα φορολογικά προνόμια που απολαμβάνουν οι Έλληνες βουλευτές κατέληξε ότι ποσά που αντιστοιχούν σε ποσοστά από 25% έως και 77% των καθαρών εισοδημάτων που λαμβάνουν ετησίως για τις δραστηριότητές τους στο κοινοβούλιο απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές έχουν τις παρακάτω παροχές και φοροαπαλλαγές:
1.Το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης ανέρχεται σε 5.780 ευρώ μηνιαίως και σε 69.360 ευρώ ετησίως (5.780 ευρώ x 12 = 69.360 ευρώ). Στο ποσό αυτό προστίθεται και το επίδομα γάμου, το οποίο ανέρχεται σε 35 ευρώ το μήνα ή σε 420 ευρώ ετησίως. Πριν υπαχθεί σε φόρο το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης αφαιρείται το ποσό των κρατήσεων για υγειονομική περίθαλψη και κοινωνική ασφάλιση, καθώς και τυχόν ποσά που αποδίδονται στο κόμμα. Το συνολικό ποσό των κρατήσεων αυτών μπορεί να φθάσει μέχρι και τα επίπεδα των 24.250 ευρώ. Το υπόλοιπο που απομένει, μετά την αφαίρεση των κρατήσεων αυτών, είναι το συνολικό καθαρό εισόδημα του βουλευτή.
Περαιτέρω, κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, αφαιρείται από το καθαρό αυτό εισόδημα το 25% του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης ως τεκμαρτή ετήσια δαπάνη για την κάλυψη των αναγκών μίσθωσης των πολιτικών γραφείων και λοιπών αναγκών άσκησης του βουλευτικού λειτουργήματος. Το ποσό που εκπίπτει (αφαιρείται από την καθαρή φορολογητέα βουλευτική αποζημίωση) ανέρχεται συγκεκριμένα σε 17.445 ευρώ (69.360 ευρώ x 25% = 17.445 ευρώ).
Επιπλέον, κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, από την ετήσια καθαρή φορολογητέα αποζημίωση του βουλευτή αφαιρείται, ως επιπλέον αφορολόγητο, ένα ποσό ύψους 10.868 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο μηνιαίο επίδομα βιβλιοθήκης ύψους 905,66 ευρώ (12 x 905,66 ευρώ = 10.868 ευρώ).

2. Πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης, σε κάθε βουλευτή χορηγούνται και τα παρακάτω επιδόματα, τα οποία είναι αφορολόγητα (χωρίς παραστατικά):
  • Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 11.230€ το χρόνο
  • Έξοδα μετακίνησης: 4.368€ το χρόνο 
  • Ταχυδρομικά τέλη: 13.632€ το χρόνο 
  • Αποζημίωση συμμετοχής σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, θερινά τμήματα, επιτροπές ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, βουλευτών και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.
Ομολογουμένως, το ρεπορτάζ της εφημερίδος είναι εξόχως αναλυτικό και ενημερωτικό, μόνο που είναι λίγο... παρωχημένο, αφού τις ίδιες ακριβώς αποκαλύψεις είχε κάνει στις 16 Ιουλίου του 2013, ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, από βήματος Βουλής. Τότε καμία εφημερίδα ή κανάλι δεν φρόντισε να ασχοληθεί  με τις ίδιες ακριβώς αποκαλύψεις και τις παρουσιάζουν τώρα ως δικές τους περίπου 4 χρόνια μετά.  

Διαβάστε εδώ τις πραγματικές αποκαλύψεις, τέσσερα χρόνια πριν.