ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Γομάρια κερνούν, γομάρια πίνουν και κατά πρόσωπο μας φτύνουν...

Το άκρον άπατον της "δημοκρατικής" αναισθησίας και προκλητικότητας!

Κυβέρνηση κερνά, κυβέρνηση πίνει: 
«Ρουσφέτι» €2.000 σε υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους
Πατήστε εδώ
Ντροπή, Νίκο Βούτση…

Μάρκ Τουέιν: «Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο που κοκκινίζει. Ή που θα έπρεπε να το κάνει». 
Αλλά ποιος να κοκκινίζει σήμερα; Η τσίπα είναι είδος εν πλήρει ανεπαρκεία

Γιώργος Καρελιάς

Η «ανάλγητη» και «αντιλαϊκή» κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε ψηφίσει μια διάταξη νόμου, με την οποία τα πολιτικά πρόσωπα (και ορισμένα άλλα- δείτε εδώ ποια) πλήρωναν αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης. Δικαιολογημένα - και γι’ αυτό ουδείς διαμαρτυρήθηκε τότε - αφού τα πρόσωπα αυτά έχουν υψηλά εισοδήματα, τα οποία, βεβαίως, είναι από το κράτος, δηλαδή από τους φορολογουμένους.

Ηρθε, όμως, η «ευαίσθητη» και «φιλολαϊκή» κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και κατάργησε αυτήν τη διάταξη, χαρίζοντας ένα με δυο χιλιάρικα σε καθέναν από αυτούς. Το προκλητικό είναι ότι το σκανδαλώδες αυτό ρουσφέτι ψηφίστηκε στον ίδιο νόμο, ο οποίος καταργούσε το ΕΚΑΣ, δηλαδή ένα γλίσχρο επίδομα που έπαιρναν οι χαμηλοσυνταξιούχοι!

Η ψήφιση αυτής της σκανδαλώδους διάταξης έγινε «στη ζούλα» από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Βεβαίως και οι της αντιπολίτευσης -όσοι το πήραν και αν το πήραν είδηση- δεν αντέδρασαν.

Σήμερα έγινε η αποκάλυψη (εδώ). Και περίμενα να βγει κάποιος «αριστερός» ή έστω «κεντρώος» των ΑΝΕΛ και να ζητήσει να καταργηθεί η προκλητική διάταξη. Αντ’ αυτού άκουσα δύο πράγματα:

Πρώτον, ο μοναδικός βουλευτής που αντέδρασε, έστω στα λόγια, ήταν ο «ακροδεξιός» και «ανάλγητος» Αδωνις Γεωργιάδης (ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά αν υπάρχει και άλλος, που μου διέφυγε).

Δεύτερον, ο πρόεδρος της Βουλής βγήκε να δικαιολογήσει (!) την ψήφιση αυτής της διάταξης, χαρακτηρίζοντάς την «μη σκανδαλώδη»! (εδώ).

Θεέ και Κύριε, σηκώνω τα χέρια ψηλά (και με κλειστές τις παλάμες…). Οι έννοιες έχουν χάσει τη σημασία τους. Οπότε τι μένει; Κι αν φωνάξουμε «ντροπή, Νίκο Βούτση», τι θα βγει;

Ο Μαρκ Τουέιν, που αρέσει στον Τσακαλώτο (στον οποίο ο πρόεδρος της Βουλής έριξε την ευθύνη για τη σκανδαλώδη διάταξη), είχε γράψει: «Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο που κοκκινίζει. Ή που θα έπρεπε να το κάνει».

Ποιοι να κοκκινίσουν εδώ; Η τσίπα είναι είδος εν πλήρει ανεπαρκεία…

protagon